WANNEER KIES JIJ HET RUIME SOP?


In de maand september kan het zijn dat je in het verruimen van jouw bewustzijn een of meerdere poorten tegenkomt. In aanvang lijkt het of deze deuren potdicht zitten. Wellicht een selffulfilling prophecy voortkomend uit de vooronderstelling dat over de drempel stappen nou eenmaal moeite kost en alleen met hard werken bereikt kan worden. Kom je namelijk dichterbij en ben je bereid om écht op onderzoek uit te gaan, dan blijken zij in de meeste gevallen best soepeltjes open te zwaaien en toegang te geven tot een ongekend deel van jouw potentie. Het geeft de mogelijkheid om een vlammetje dat lange tijd in jou op de waakstand heeft gestaan, weer in grootsheid te laten (ont)branden.

Je mag het ook zien als een bootje dat vanwege de harde wind en de hoge golven langere tijd met stormzeilen heeft gevaren en nu in rustiger vaarwater aan het komen is. Het is tijd om de kleurrijke "bij-zeilen" uit het voorronder te halen en zonder schroom alle pracht en praal te laten zien die je bij je draagt. Na wat oefening, mag je je er op voorbereiden dat je dan ineens volle kracht vooruit kunt gaan, waarbij jij achter het roer staat zonder dat je zelf heel veel hoeft te doen. Je hebt één belangrijke taak en dat is er voor te zorgen dat jouw zeilen "vol" blijven.

Al met al genoeg reden om het anker te lichten. Om vervolgens vanuit overgave en een overvloed-gedachte mee te gaan op de stroom en je te laten verrassen waar deze je brengt. Eenmaal ontspannen en onbevangen het ruime sop gekozen, dan komt er na een toch wel stressvolle tijd, ruimte om weer wat meer om je heen te kijken. Ineens ontdek je dat je niet de enige bent die vol getuigd in de rondte vaart; ook anderen hebben voor deze optie gekozen en er zullen er steeds meer volgen. Het is een licht, kleurrijk en ook krachtig schouwspel. Ieder zeil is net weer een beetje anders; stuk voor stuk lichtende voorbeelden. Het is dan ook op geen enkele manier de bedoeling om met elkaar de competitie aan te gaan of er een wedstrijdje van te maken. Integendeel het gaat om te genieten van de onderlinge verschillen en te voelen hoe het is om, zonder enige vorm van restrictie vanuit je volledige essentie, door de wateren van het leven te glijden.

De lange mast is een heldere voelspriet die uitreikt naar de kosmos en de kiel van de boot zorgt voor een stevige aard(s)e verbinding. Je zult opgetogen zijn over de onverwachte stabiliteit van jouw eigen voertuig ook als je met meer zeilen vaart dan je normaal gewend bent. De ontstane eenheid zorgt ervoor dat er allerlei nieuwe opties en mogelijkheden zijn, die ruimschoots verkend kunnen en mogen worden.

Laat de alertheid los; vertrouw op wat er is. Je wordt tijdig gewaarschuwd als het de bedoeling is om écht in actie te komen. Tot dat moment mag je spelevaren en hoef je niet meer te doen dan dat. Het advies is om daarbij het ritme van de natuur te volgen. Ga pas varen als de zon op komt en strijk je zeilen voor zonsondergang. Een maand vol verwondering toegewenst waarin het je in vele opzichten voor de wind mag gaan.


BENIEUWD NAAR JOUW WEG?
Een zomerbreak is meestal zo'n kantelpunt om nieuwe voornemens te maken voor de tweede helft van het jaar. Wil je daar meer richting in ervaren? Een energieboodschap of energiereading kan daarbij ondersteunend werken. Natuurlijk ben je ook welkom voor een opstelling of een coaching live in het Bolwerk. Online via Skype of Zoom behoort ook tot de mogelijkheden. Voor een afspraak kun je me mailen via info@coach-inn.nl of bellen op 033-4451480. Bestel je in de maand september een van de producten uit de energiewinkel dan wordt met je bestelling een mooie, houten "Je wordt Thuis gebracht"- pen meegestuurd.


10 SEPTEMBER: P.S. JE WORDT THUISGEBRACHT - LIVE
Ook zo'n behoefte om dichter bij jezelf te komen en authentiek te zijn? Stap dan aan boord en ga mee op een transformerende, innerlijke groeireis. En een ding is zeker; "P.S. Je wordt thuis gebracht".

Wil je liever niet de deur uit? Kijk dan ook eens bij de Zoom- en Zelfstudie-Online reisprogramma's. Vanaf 10 september kun je al op reis. Aarzel niet en BOEK voor een van deze onvergetelijke reizen.


16 SEPTEMBER: VRAAGSTELLER BIJ INZICHT-INN-FAMILIEPATRONEN


22 SEPTEMBER: SYSTEMISCHE WERKVORMEN 1-OP-1 (LEVEL 1)
Ben je er aan toe om jouw "gereedschapskist" uit te bereiden? In de 3- daagse opleiding Systemische Werkvormen 1-op-1 leer je op een praktische manier om verschillende systemische en opstellingsgerichte werkvormen toe te kunnen passen in de 1-op-1 praktijk.


2 OKTOBER: VRAAGGERICHT ENERGIEWAARNEMEN (LEVEL 1)
Zou jij jouw intuïtieve vaardigheden willen aanscherpen? De 8-daagse opleiding Vraaggericht Energie Waarnemen die start op 2 oktober staat in het teken van het leren waarnemen van energie in metaforen en het eigen maken van een taal waarin deze waarnemingen effectief doorgegeven kunnen worden.


7 OKTOBER: VORIGE LEVENS SYSTEMISCH EN ENERGETISCH BEKEKEN


BOEKENTIP VAN DE MAAND
Deze maand schenk ik graag aandacht aan het boek "de meeste mensen deugen - een nieuwe geschiedenis van de mens" geschreven door historicus Rutger Bregman. Een soms confronterend, anders-dan-anders, leuk en eigentijds boek waar veel over gezegd kan worden, maar beter nog lees het zelf om een mening te vormen. Ontdek dat er door het herschrijven van de geschiedenis een nieuw licht over de toekomst geworpen kan worden.


RECEPT VAN DE MAAND
De laatste weken stonden bij mij in het teken van oogsten. Mijn tuin bleek vruchtbaar dit jaar en zorgde voor een grote opbrengst. Zo had ik veel druiven, waardoor ik weer chilijam kon maken. Maar ook tijdens mijn hardlooprondje viel er genoeg te plukken; vooral het gezonde brandnetelzaad. en ook bramen. Van de bramen maakte ik een heerlijke bramenjam. Op verzoek creëerde ik ook een verrassend lekkere appel-gemberjam. Altijd fijn om weer veel gevulde potjes op de plank te hebben staan om de winter door te komen.Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Voor de Innerlijke Groeireizen zie www.jewordtthuisgebracht.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten staan op dagelijkse-voeding.nl en op de Dagelijkse Voeding Facebookpagina. Daar staat ook meer informatie over het Coach-Gourmet. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.