VZW DUIKCLUB SCUBA COLLEGE
0488/41.11.96
www.scubacollege.beinfo@scubacollege.be
http://www.facebook.com/ScubaCollege
 IBAN BE57 0016 8546 5835  (BIC GEBABEBB)
Monday
morning
mail
jaargang 2022
 
nummer 1
 Mmm ... Scuba College Duikclub! - mmm20220103
"Mmm" Scuba College staat voor de "Monday Morning Mail" van onze duikclub, dewelke - hoe kan het ook anders ! -  op maandag verschijnt en jou op de hoogte brengt van recente of toekomstige weetjes of activiteiten. Zo blijf je altijd op de hoogte van het reilen en zeilen van onze duikclub en hoef je echt niets te missen !
 
Het feit dat je deze mmm ontvangt, betekent dat je ingeschreven bent in de 2022 ledenlijst en mailinglijst van Scuba College Duikclub.  Enkel leden 2022 van onze club ontvangen immers de mmm.  Mocht je om een of andere reden bv. in de Nekker je lidmaatschap moeten bewijzen en je hebt (nog) geen officiële lidkaart van ons, dan kan je de ontvangst van de mmm hiervoor eventueel gebruiken.
 
 
In deze mmm :
 
 
 
  
 
Duikplanning scubacollege 2022
 
 
Het nieuwe jaar is begonnen.  We hebben vorig jaar iets minder kunnen doen dan we wilden, maar toch al meer dan vorig jaar.  We hopen dus dat dit jaar de situatie nog meer normaliseert, en we niet teveel activiteiten meer moeten uitstellen ,verplaatsen of veranderen.
In de maand december hebben we de koppen al bij elkaar gestoken, en het resultaat vind je daarvan in de bijlage van deze mail.
Je ziet voor elke maand nog een rubriekje ‘open’ staan : dat zijn dagen waarop we zeker ergens gaan duiken, maar we hebben nog niet vastgelegd waar.  Op die manier hopen we beter te kunnen inspelen op de corona-dynamiek, en op tijd en aanbod te kunnen doen voor die dagen, die we dan niet meer moeten annuleren of verplaatsen.
 
Vind je dat er nog iets ontbreekt aan het aanbod, of dat er een duikstek is die je graag nog op de planning ziet, dan laat je iets weten aan duikclub@scubacollege.be en wij (proberen) dat dan te regelen.
 
Clubduik 16 Januari 2022 : steengroeven Lillé en La Gombe
 
 
Steengroeveduiken zijn vaneigens nooit warm, maar het voordeel is dat ze in 'een put' liggen, dus ze koelen ook niet zoveel af in de winter…
 
Zoals elk jaar gaan wij in Januari op clubduik naar de steengroeven. Dit jaar starten we met Lillé en La Gombe op 16 Januari.
 
Ivm de watertemperatuur is voor het comfortabel duiken een droogpak in principe een must, maar zoals steeds zullen de uitzonderingen de regel bevestigen…
 
De camionette zal niet ter plaatse zijn : De watertemperatuur zit nog onder de 10 graden, en de clubautomaten zijn niet ideaal voor dergelijke koude temperaturen (met een risico op bevriezing)
 
Om organisatorische redenen vragen wij jouw deelname of aanwezigheid hiervoor op voorhand in te schrijven.
 
Waarschijnlijk schuiven wij onze beentjes na de 2de duik (rond 17u) onder tafel voor een Pavé in Lillé…
 
Lillé (Sprimont)
Adres : : Rue de Presseux 10  4140 Sprimont
GPS  N 50°30'06"   O 05°38'55
Datum : 16 januari
Uur :  Ter plaatse om 10.00u 
Minimum brevet : alle niveaus
Kostprijs : 4 euro
 
La Gombe
Adres : : Chera de la Gombe  4130 ESNEUX
GPS  N 50°30'31''  O 05°33'57''
Datum : 16 januari
Uur :  Ter plaatse om 14.00u 
Minimum brevet : advanced open water
Kostprijs : 5 euro
 
Nieuwjaarsreceptie 22 januari
 
 
Of het coronagewijs lukt of niet, we gaan toch proberen een nieuwjaarsreceptie te organiseren. Of het binnen zal zijn, of een outdoor-receptie zal nog een beetje afhangen van de geldende coronamaatregelen. Een locatie hebben we nog niet (maanhoevebad, de Nekker,….), maar wel een datum en uur : 22 januarie, rond 16.00.  Meer details in de volgende mmm.
 
 
Trainingen op vrijdag.
 
 
Nu vrijdag : materiaaltraining.
 
 
De eerste en derde vrijdag van de maand is het training met materiaal.  Dat wil zeggen dat de camionette aanwezig is, en dat jullie het duikmateriaal kunnen gebruiken.  Die vrijdagen zijn dus de ideale gelegenheid om je PADI-vaardigheden nog wat in te oefen in, of eventueel nieuw materiaal dat je hebt uit te testen in het 4 meter diepe zwembad van de Nekker. Het gebruik van het duikmateriaal is gratis (je hoeft dus geen huur te betalen).
 
De andere vrijdagen is de camionette niet aanwezig. We verwachten dat je dan je je eigen bril, vinnen en lood meehebt. Op die vrijdagen trainen wel vooral op conditie en apneu, onder de zeer gesmaakte leiding van Anita, die we, na meer dan een jaar, weer van stal hebben gehaald….
 
We trainen dus van 20.30 tot 22.00Het is een beetje gewoonte geworden om na de training nog van één of meerdere afsluiters te genieten in het cafetaria van de Nekker, en het zou niet de eerste keer zijn moesten we daar ook de laatsten zijn die dan naar huis gaan.
 
Praktisch : we verzamelen om 20.10 ten laatste in de centrale hal van de Nekker (aan de grote trappen). Op die manier kunnen we gezamenlijk naar binnen gaan, en om 20.30u in het water springen (kwestie van van elke minuut gebruik te kunnen maken).  Deelname aan de trainingen is gratis (zowel de inkom als het gebruik van het materiaal tijdens de materiaaltrainingen). We hebben wel graag dat je je inschrijft via duikclub@scubacollege.be. Dat kan je eventueel nog de dag zelf doen.
 
Let op : zwemshorts zijn niet toegelaten in de Nekkerpool!
 
Ten gevolgen van de stijgende coronacijfers, zijn volgende maatregelen opnieuw van kracht : 
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht binnen alle gebouwen van de Nekker (incl. kleedkamers).
  • Vanaf de sportzaal of de natte zijde (verlaten van de kleedkamer richting zwembad) is het mondmasker niet verplicht voor sporters mits het respecteren van de afstandsregels.
  • Trainers zijn verplicht het mondmakers op te zetten.
 
 
Duiken in de Nekker 
 
 
 
De Nekker is gesloten van 23 december tot 6 januari.  Ook voor de buitenduiken kan je gedurende die periode niet op het terrein van de Nekker!
 
 
Wil je samen met ons duiken in de Nekker, dan  moet je je inschrijven via duikclub@scubacollege.be. Zo hebben wij een namenlijst van wie er allemaal was (contacttracing). Inschrijven blijft verplicht, al kan dit de dag zelf nog (maar liefst vroeger).
 
Meer informatie over het duiken in de Nekker, en zelfs 2 kaartjes die je onderwater kunnen verder helpen, vindt je terug in de bijgevoegde infopedia.  In die infopedia staat nog meer informatie over de duikclub en duikschool, dus zeker eens lezen. De temperaturen beginnen te dalen, maar dan wordt het zicht in de Nekker ook veel beter.
 
Let wel : de camionette komt alleen maar als er inschrijvingen zijn, en ald die mensen materiaal van de camionette nodg hebben.  Vermeld dat dus duidelijk bij je inschrijving!
 
 
 
 
Kostprijs : gratis voor clubleden
Minimum brevet : alle niveaus
Datum : elke donderdagavond (19.00 u) en elke zaterdagvoormiddag ( 9.00)
 
 
het bestuur.                  
onze sponsors
 
DVHydraulics
 
 
Immo Dyck