Nieuwsbrief Schaatstraining advies & begeleiding - augustus 2021
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
 
14, 21, 28 aug., 4 sep.
Droogtraining Driebergen
 
21/22 augustus
Relatie Trainingsweekend
 
19 sep. - 10 dec.
Techniekweken Inzell
 
2-7 januari
Nieuwjaarsweek Inzell
 
27 jan. - 2 feb.
Sprintweek Inzell
 
 

TIP - TIP - TIP
 
 
Verbeter je schaatsstart
 
Het eind van de zomer komt alweer in zicht en dat betekent dat het schaatsseizoen om de hoek komt kijken. En wie verlangt er niet naar weer een paar mooie wedstrijden te rijden!
 
Dat betekent dat velen straks weer aan de start staan van wedstrijd, op welke baan dan ook en op welk niveau dan ook. Om ervoor te zorgen dat je in dat geval goed aan de start staat, is het verstandig je start ook in de zomer te oefenen. Wat kun je allemaal doen?
 
Techniek: de techniek van je start kun je verbeteren door niet alleen op het ijs maar ook op het droge veel aandacht aan je start te geven. Je starthouding, de eerste stappen, alles kun je goed trainen in een droogtraining, in een elastiek of heuvel op.
 
Reactiesnelheid: natuurlijk is het ook goed om je reactiesnelheid te trainen. Ook dit doe je niet alleen in je wedstrijden, maar train dit ook in trainingen eromheen.
 
Explosiviteit: hoe sneller je de eerste meters kunt overbruggen, hoe eerder je op snelheid ligt en die snelheid neem je mee in je eerste rondje. Ook explosiviteit kun je prima naast het ijs (en dus in de zomer) trainen; van start in het elastiek, sprint heuvel op (lopend of op de fiets) tot explosieve sprongen.
 
Beweeglijkheid en lenigheid: zorg er tot slot voor dat je beweeglijkheid en lenigheid goed getraind is. Als je de eerste meters te stijf bent om goed in beweging te komen, is een snelle start immers uitgesloten.
 
Kortom, volop variatie om je start te verbeteren. Succes!
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA
 

   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
Relatie Trainingsdag wordt Relatie Trainingsweekend!
Onze 11e Relatie Trainingsdag wordt dit jaar wat anders ingevuld dan voorgaande jaren. Mede door de huidige COVID-situatie en de daarbij behorende maatregelen maken we er dit jaar een Relatie Trainingsweekend van. Met drie onderdelen verdeeld over twee dagen en afsluiting met ‘Kaffee und Kuchen’.
 
Hoe zit dit weekend in elkaar?
Zaterdag 21 augustus:
1. 10.00-11.30 uur: reguliere (techniek)droogtraining Driebergen
2. 14.30-17.00 uur: sprongentests voor deelnemers persoonlijke begeleiding (vervolg op 16 mei) in het Doornse Gat
Zondag 22 augustus:
3. 10.00-12.00 uur: intensieve, maar gezellige droogtraining in het Doornse Gat met na afloop gezamenlijk koffie/thee en taart ter plaatse.
 
Kortom, met twee of drie onderdelen een mooi Relatie Trainingsweekend op dit moment van het seizoen!
 
Deelname
Je kunt in principe aan ieder onderdeel afzonderlijk deelnemen. De techniekdroogtraining op zaterdagmorgen is voor iedereen toegankelijk. Deze is echt gericht op de techniek en ook mogelijk als je nog niet veel in de 'hoeken' hebt gezeten deze zomer. 

De droogtraining van zondagmorgen is ook voor iedereen toegankelijk. Wel zal deze training wat intensiever zijn dan de gebruikelijke techniekdroogtraining van zaterdag. Het is dus wel handig als je voor deze training al wat meer aan droogtraining hebt gedaan deze zomer.
 
De sprongentest op zaterdagmiddag is specifiek voor deelnemers aan de persoonlijke begeleiding.
 
Kosten
Alle trainingen zijn gratis voor de deelnemers aan de persoonlijke begeleiding.
Droogtraining zaterdagmorgen: voor overige deelnemers 10 euro.
Droogtraining zondagmorgen: voor iedereen die dit jaar aan een activiteit van Schaatstraining advies & begeleiding deelneemt gratis (anders 10 euro).
 
Aanmelden
Aanmelden voor een of meer trainingen in dit weekend doe je via mail. Geef daarbij aan of je bij alle trainingen aanwezig wilt zijn of alleen een enkele training.
 
Droogtrainingen Driebergen
Na een mooie zomerijsperiode in Inzell hebben we nog een aantal droogtrainingen in de planning staan in Driebergen:
  • za. 14 augustus
  • za. 21 augustus
  • za. 28 augustus
  • za. 4 september
Deze droogtrainingen vinden plaats van 10.00 tot 11.30 uur en hebben een specifieke focus op de schaatstechniek, zodat je langzaam maar zeker klaar bent voor het winterseizoen dat al weer bijna voor de deur staat.
 
Wil je deelnemen aan (een van) deze droogtrainingen? Meld je dan aan via mail. De kosten zijn 10 euro per training. Voor deelnemers aan de persoonlijke begeleiding zijn de trainingen gratis.
 
 
Techniekweken zomerijs geslaagd!
Drie techniekweken hebben we op het zomerijs van Inzell georganiseerd. En wat was het weer mooi om in de praktijk op het ijs bezig te zijn!
 
Met hulp van Piet Knip, Tristan Loy en Leen van den Heuvel heb ik met maar liefst 47 schaatsers aan de schaatstechniek kunnen werken op het topijs van de Max Aicher Arena. Gemotiveerde en stralende deelnemers. Stuk voor stuk mooie weken.
 
Een foto-impressie van de drie weken:
 
 
 
 
Op naar het winterseizoen
En na deze prachtige zomerijsperiode zijn we al weer druk met de winterperiode. Met negen techniekweken in het vooruitzicht, hebben zich inmiddels al 110 deelnemers ingeschreven voor deze weken in Inzell. Hier vind je de complete planning.
 
Op dit moment zijn er nog plaatsen vrij in de Nieuwjaarsweek van 2 tot 7 januari (vakantieperiode en dus toegankelijk voor jong en oud) en de Sprintweek van 27 januari tot 2 februari (voor deelnemers aan de IMSSC Sprint Classics).
 
Heb je interesse in een van de weken, meld je dan via mail.