logo

Abonneren - Uitschrijven - Delen op sociale netwerken


Nieuwsbrief 6 mei 2022

Intro & crypto

De koersen staan stevig onder druk. De markt reageerde eerst positief op het rentebesluit en de communicatie van de Fed. Daarna verschoof de aandacht naar het afbouwen van de obligatie aankopen, wat de lange termijn rente omhoog duwt. Dat weegt op risicovolle activa.

 • Bitcoin ging dus onderuit, samen met de tech aandelen en de brede markt. We zoomen even uit naar de weekgrafiek om te kijken of er nog steun in de buurt ligt.

 • Het memeaandeel GameStop werkt zich in de kijker met een eigen NFT marktplaats. Om deze te bouwen wordt er beroep gedaan op Loopring, een tweedelaagsoplossing op Ethereum.

 • Binance botste vorig jaar met zowat elke regulator wereldwijd en probeert zich nu in regel te stellen. De exchange heeft sinds deze week in Frankrijk een goedkeuring op zak en probeert nog meer regulatoren te overtuigen.

 • Ook de FIFA gaat zich op NFT's werpen en doet hiervoor beroep op Algorand, dat ook een officiële sponsor zal worden.

 • Nu Musk Twitter helemaal zal overnemen, is de vraag of hij zijn favoriete munt Dogecoin zal integreren op het sociaal netwerk. Er worden alvast voorstellen gedaan om Dogecoin te gebruiken om spammers tegen te gaan.

 • Yuga Labs introduceerde het voorbije weekend de Otherside NFT's, die je kon kopen met ApeCoin. Het was een groot succes, maar de ETH transactiekosten liepen op tot duizenden euro's.

 • Vorig weekend was de 'Ethereum killer' Solana weer urenlang offline. Solana kan snel en veel transacties verwerken, maar erg stabiel is het toch niet.

 • Wekelijks horen we verhalen van mensen die opgelicht zijn door malafide crypto aanbieders. Daarom een overzicht van de gevaren en enkele tips.

Prettig weekend!

Steven


Aandelen

 • Er is veel meer vraag naar computer chips en de productie kan met moeite volgen. De chipfabrikanten zitten de komende periode dan ook op rozen. Naast de bekende namen vind je ook kleinere fabrikanten op de beurs. Alpha And Omega Semiconductor is een voorbeeld van zo'n kleinere fabrikant. Het aandeel staat met een koerswinstverhouding van 9 goedkoop gewaardeerd tegenover de concurrentie.


Grondstoffen


Bitcoin: extreme fear

Door de daling staat de bitcoin Fear & Greed Index op extreme angst. Crypto beleggers zijn dus pessimistisch, wat vaak een koopkans is. De index kan echter nog wel lager gaan. In de voorbije 12 maanden hebben we wel vaker een waarde van 10 gezien.

BTC fear

h/t @BitcoinFear


Interessant op onze zusterwebsites

 • In Nederland is het aantal miljoenenwoningen met 69% gegroeid in 2021.

 • In België is de phishing fraude afgenomen vorig jaar. Andere fraude vormen zoals hulpvraagfraude nemen dan weer toe.

 • In de media is er steeds meer aandacht voor FIRE, waarbij mensen naast het beleggen ook proberen hun uitgaven onder controle te houden, om zo sneller met pensioen te kunnen gaan.


Mijn tip op Youtube


Privacy Policy - Uitschrijven nieuwsbrief

Niets uit deze nieuwsbrief mag beschouwd worden als financieel advies. Beleggen blijft altijd risicovol. Gebruik meerdere informatiebronnen, vorm zo een oordeel over een belegging en bescherm steeds jouw vermogen. Doe geen zotte dingen met geld dat je niet kan missen!