Lees deze mail in je browser
 
Nieuwsbrief Vrienden van Amelisweerd
Beste vrienden en vriendinnen van Amelisweerd,
 
Op de drempel van de zomer sturen we jullie een korte nieuwsbrief. Voor en achter de schermen gebeurt zowel op de landgoederen als in politiek Den Haag van alles. Wij kunnen in ieder geval melden dat ons bestuur sinds begin juni is uitgebreid. AnnA Adrichem heeft ons versterkt en is meteen actief geworden bij het brainstormen over ons informatiecentrum! Maar daarover na de zomer meer. 
 
Nu en hier vertellen we over de succesvolle petitie, de voorintekening voor het boek van Bea Groen over de landgoederen, het Landhuis Oud Amelisweerd en over de ervaren overlast door veelal jonge bezoekers aan Amelisweerd.
 
Een prettige zomer gewenst!
 
Tieneke de Groot
Jos Kloppenborg
Liesbeth Paardekooper
AnnA Adrichem
 
Nieuws:
 
Petitie aan Tweede Kamerleden overhandigd op 1 juni
 
Actie op het Binnenhof
    
Meer dan 130.000 handtekeningen zijn er onder de petitie tegen de verbreding van de A27 gezet. Deze petitie is 1 juni digitaal aangeboden aan leden van de Tweede Kamer. Via een videoverbinding heeft iemand van de Kerngroep Ring Utrecht uitgelegd waarom zoveel bezorgde Utrechters tegen de verbreding van de A27 zijn.
 
Lees verder op onze website en die van de Kerngroep Ring Utrecht.
  
 
Bestel het boek van Bea Groen over Amelisweerd & Rhijnauwen: op naar een tweede druk!
  
Boek van Bea Groen - Amelisweerd & Rhijnauwen
  
De afgelopen maanden zijn we bezig geweest met de voorbereidingen voor een tweede druk van het boek van Bea Groen: 'Amelisweerd & Rhijnauwen, wandelen en verkennen van heden en verleden'. Deze voorbereidingen zijn bijna afgerond. We verwachten dat het bestand eind juli 2021 naar de drukker kan.
 
Voorinschrijving is nog open

Jan Morren neemt hierin de lead en is ook initiator van dit project. Om de financiering rond te krijgen hebben we gevraagd of mensen die interesse in het boek hebben alvast een bestelling willen doen middels een voorinschrijving. Ruim 50 liefhebbers hebben gereageerd en 62 boeken zijn er inmiddels al besteld. Om in de geest van Bea te blijven laten we de vormgeving en de inhoud van het boek zo veel mogelijk intact. Her en der zijn er uiteraard wel een paar aanpassingen en vormgever Cees van den Brink is deze aan het verwerken.
 
Mocht je nog interesse hebben en een boek willen, mail ons! Dan ontvang je een exemplaar zodra het boek verschijnt.
 
  
  
Graag meer toezicht op onze landgoederen!
  
Landgoed Nieuw Amelisweerd
  
Onze landgoederen zijn ook in deze coronatijd een zeer geliefde plek voor velen, oud en jong. Bezoekersaantallen zijn ongekend. Ongekend is helaas ook de overlast en vervuiling, die hier sinds vorig jaar regelmatig mee gepaard gaat. Sommige mensen laten grote hoeveelheden afval achter en blijven bij mooi weer tot laat in de avond rondhangen (en feesten).
 
Neem je rommel mee naar huis!
 
Amelisweerd is echter ook en juist een natuurgebied. Voor de natuur, de reeën, de vogels en wat al niet meer is stilte en rust van het grootste belang. Niet voor niets geldt een aanwezigheidsverbod na zonsondergang. Vandaar onze oproep: geniet van Amelisweerd, maar houd de nachtrust voor de dieren in ere en neem je rommel en afval netjes mee naar huis.
 
  
  
Landhuis Oud Amelisweerd in augustus open
  
Landhuis Oud Amelisweerd en de Krommerijn
 
Zoals we eerder lieten weten is er een nieuwe erfpachter van het Landhuis Oud Amelisweerd, namelijks Stadsherstel Utrecht. Samen met o.a. de Hogeschool voor de Kunsten en het Centraal Museum wil men in het landhuis exposities faciliteren op het gebied van kunst, wetenschap en geschiedenis.
 
De start is donderdag 19 augustus met een expositie van afstudeerprojecten van de modestudenten van het HKU. Vanaf dan is het gebouw van donderdag t/m zondag geopend van 10.00 -17.00 uur. Kijk voor meer informatie over de exposities op de website van Landhuis Oud Amelisweerd.
 
Vrijwilligers gezocht
 
Er worden nog nieuwe vrijwilligers gezocht die een halve dag per week bezoekers willen ontvangen en/of rondleiden of die graag beheertaken willen uitvoeren. Heb je hier interesse in? Meer informatie vind je hier
  
 
Steun ons!
  
Belangstelling voor ons werk voor de landgoederen?
  
Iedereen die een bijdrage wil leveren aan onze activiteiten is zeer welkom! We houden ons met verschillende thema’s bezig. Schroom niet om je ideeën met ons te delen! 
 
Ben jij al lid van de Vrienden van Amelisweerd? Met een jaarlijkse donatie van een tientje mag je je al Vriend of Vriendin noemen ;-) Hogere donaties zijn uiteraard zeer welkom voor activiteiten ter bescherming van het bos. 
  
Steun ons met een donatie
  
We maken uiteraard kosten en ontvangen geen subsidie. Iedereen kan ons steunen door een (jaarlijkse) donatie over te maken op:
  
Giro: NL21 INGB 0004 0565 70
t.n.v. penningmeester Aktie Amelisweerd / Vrienden van Amelisweerd te Utrecht.
  
Als je daarna ook je e-mailadres stuurt naar info@vriendenvanamelisweerd.nl, dan kunnen we je een bedankje en de volgende nieuwsbrief sturen!
   
  
Vrienden van Amelisweerd
 
 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief of omdat je een contact bent van de Vrienden van Amelisweerd. Uitschrijven of je gegevens wijzigigen kan eenvoudig via de link onderaan deze nieuwsbrief.