Nieuwsbrief
December 2016
 

 
December: nieuwe paarden
   
We hebben vakantie. Je denkt dan aan luieren, maar helaas, dat zit er niet in. Vakantie betekent dat we even geen gasten hebben en dat de paarden rust hebben. Gelukkig voor de paardjes zit het weer de laatste dagen erg mee. Ze kunnen volop genieten van de wei. Iedere ochtend brengen we de ene helft van de kudde naar een weiland een kilometertje van ons huis en de andere helft naar een weiland in het dorp. En aan het eind van de dag halen we ze daar weer op. De paarden genieten ervan en wij stiekem ook wel. We worden in ieder geval weer helemaal fit van al dat gewandel van en naar de wei. Het is avond wel weer lastig om de paarden in het donker terug te vinden in het weiland. 
 
Er zijn ook enkele wijzigingen in onze kudde geweest. Falco is met pensioen en we hebben er drie (!) nieuwe paarden bijgekocht. Het is een beetje druk op het erf op het moment.
 
De laatste weken hebben we gelukkig veel hulp gehad, zodat we onze houtvoorraad weer hebben kunnen aanvullen en wat kleine klusjes op het erf eindelijk af hebben kunnen maken. Vanaf januari willen we in huis verder gaan klussen. Het materiaal daarvoor is al besteld.
 

 
 
 
Afscheid van Falco
 
Na heel wat jaartjes trouwe dienst hebben we afscheid genomen van Falco. Hij is lang ons gidspaard geweest en heeft zo nu en dan, onder protest, ook in de groep meegelopen. De laatste tijd merkten we, dat hij niet meer de oude Falco was en de ritten minder goed vol kon houden. Tijd om met pensioen te gaan.

Hij mag nu zijn oude dag slijten als gezelschapspaard in Duitsland. Wij zijn enorm blij dat we een goed plekje voor hem hebben gevonden.
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwe aanwinsten

De afgelopen maand hebben we er drie nieuwe paarden bijgekocht. De eerste is Cody, een groot zwart bont paard. Hij is vijf jaar oud en voordat wij hem kochten, was er nog niet veel mee gedaan. We hebben hem zadelmak gemaakt en zijn nu bezig hem verder in te rijden. Tot nu toe gaat alles erg makkelijk.
 
De andere nieuwe paarden zijn twee Portugese paarden. Gino is vier jaar oud, Luigi vijf. Deze twee waren al wel gereden, maar er moet nog veel aan gesleuteld worden, voordat we ze in kunnen zetten. Beiden hebben ook nog wat tijd nodig om aan te sterken. Toen ze bij ons aankwamen waren ze erg mager en zat er geen spiertje op. Inmiddels zien ze er iets beter uit, maar het zijn nog steeds dunne friemeltjes.

In het begin hadden we veel moeite om Gino en Luigi uit elkaar te houden. Ze lijken namelijk nog al veel op elkaar. Het gaat nu een stuk beter, maar zo nu en dan vergissen we ons nog steeds. Hopelijk vinden jullie ze net zo leuk als dat wij ze vinden.

 
 
 
 
De hele maand december zijn wij gesloten. Vanaf januari gaan we weer rijden, hopelijk in de sneeuw. Tot en met maart geven we weer onze winterkorting. Wil je komen rijden, dan laat het maar weten.
 
We wensen iedereen hele fijne feestdagen!!
  
Groetjes,
Koen en Margreet
 
 
 

Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.