Nieuwsbrief augustus 2009

Vanuit geloof ontstaan tradities en vanuit tradities ontstaat geloof. Of het nu gaat om een ijsje op de hoek, vaste kleding bij een bepaalde gelegenheid, iedere week naar de kerk, jaren naar dezelfde vakantieplek of een dagelijkse meditatie. Ieder huis kent zo wel zijn tradities en rituelen. Het is een vorm van structuur, die houvast en geborgenheid biedt en waarvan zelfs de bron van het ontstaan in veel gevallen niet meer bekend is. Vaak neemt iemand zich voor om deze vaste taak- of rolverdeling in een nieuwe samenstelling nu toch echt eens los te laten. Maar wat blijkt op langere termijn? Het is als een elastiekje dat terugschiet en in een mum van tijd houdt diegene zich weer vast aan de eigen en o zo bekende patronen en handelingen. Wat maakt het nou zo moeilijk om tot èchte veranderingen te komen? Dikwijls heeft het te maken met het springen in een gat, door aanwezige kwaliteiten, waarden en normen, zich daartoe geroepen voelen, reflexmatig gedrag of het krachtenveld in het systeem dat een vorm van "dwang" uitoefent. Ook ik moet bekennen dat ik zo vlak voordat ik ga samenwonen de mij bekende taken op me genomen heb: 's ochtends thee zetten, koken en de wat "technischere" aangelegenheden. De was....., die besteed ik graag uit. Een vast ritme en piketpalen heeft zo zijn voordelen en komt soms voort uit noodzaak, maar herbergt ook de kant van een sleur in zich, waardoor het gras bij de buren groener kan gaan lijken. De kunst is om het dan niet op te lossen buiten de deur, maar juist de afwisseling en vernieuwing intern te zoeken. Wil je een relatie spannend en dynamisch houden dan is het een aanrader om af en toe van positie te wisselen. Dit draagt bij in het ontdekken van nieuwe talenten, het zorgt voor een prettigere balans van geven en nemen en bovenal het ontstaan van verrassende concepten en verschuivende perspectieven. De moeite waard om eens in je eigen systeem te proberen al is het maar voor een dagje!


19 AUGUSTUS: ENERGIEDAG Als je tot de conclusie komt dat je moe bent na vakantie vieren of door juist door te werken gedurende de zomerperiode dan wordt het tijd om iets aan je energiehuishouding te doen. Tijdens de Energiedag maak je een scan van jouw energieveld en krijgt verschillende tools aangereikt om je energie te managen.

26, 27 EN 28 AUGUSTUS: COACH-INN-SYSTEMEN (SNELKOOKPAN) Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor de zomercursus Coach-Inn-Systemen, die start op 26 augustus a.s. Tijdens deze versnelde basisopleiding maak je jezelf die theorie, vaardigheden en technieken eigen, die nodig zijn om (kleine) familie- en organisatieopstellingen te begeleiden in jouw dagelijkse praktijk.

4 SEPT: PROFESSIONALISERING-INN-OPSTELLINGEN (STRIPPENKAART) Diegene die een basisopleidingen opstellingen gevolgd hebben en inmiddels zelf constellaties begeleiden, blijken hierin regelmatig tegen vraagstukken aan te lopen, die nog uitleg, oefening of verdieping nodig hebben. Vanaf nu is het mogeiljk om één keer per kwartaal hiermee aan de slag te gaan tijdens de workshop Professionalisering-Inn-Opstellingen. Je kunt je voor één losse workshop inschrijven. Het is ook mogelijk om met korting een 4-strippenkaart af te nemen. De eerstvolgende workshopdag is op 4 september a.s.

9 SEPTEMBER: WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN Op 9 september worden er tijdens de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen vijf levensvraagstukken uitgewerkt met behulp van een familieopstelling. Wil je inzicht in jouw positie binnen het familiesysteem, een vastgeroest patroon doorbreken of een nieuwe stap naar de toekomst maken, meld je dan aan als vraagsteller.

15 SEPTEMBER: KENNISMAKING-INN-OPSTELLINGEN Kennismaken met opstellingen, mijn werkwijze en Het Bolwerk kun je op 15 september tijdens de avondworkshop Kennismaking-Inn-Opstellingen. Deze workshop duurt van 19.15-22.00 uur. Je kunt je opgeven via de website.

18 SEPTEMBER: SVC-CONGRES "VITALITEIT EN ZELFCOACHING" In deze wankelende conjunctuur zoeken mensen naar evenwicht. Zit ik nog wel op de juiste plek? Hoe ga ik om met stress en onzekerheid? Ben ik wel vitaal genoeg om de juiste keuzes te maken? Deze (coach) vragen kun je ook aan jezelf stellen: hoe blijf ik als coach vitaal en zorg ik goed voor mijzelf? Op vrijdag 18 september organiseert SchoolvoorCoaching in de Meervaart in Amsterdam een congres onder de titel " Vitaliteit en Zelfcoaching. Tijdens deze dag verzorg ik een workshop in het middagprogramma met als titel "Energie in Beeld". Lezers van deze nieuwsbrief krijgen bij inschrijving korting en betalen € 295 in plaats van € 395.

21 SEPTEMBER: AURASOMAKLEUREN EN FAMILIEOPSTELLINGEN De mooie gekleurde aurasomaflessen lenen zich uitstekend om op een diepe laag 1-op-1 familieopstellingen uit te werken. Op 21 september organiseer ik samen met kleurendeskundige Cornalien Stolker een workshop Aurasomakleuren en familieopstellingen, waarbij je zelf op een actieve manier met deze werkvorm en eigen vraagstukken aan de slag gaat. Voorkennis is niet nodig.

9 OKTOBER: SPECIALIST-INN-ORGANISATIEOPSTELLINGEN Na een basisopleiding opstellingen gevolgd te hebben bij Coach-Inn of een ander opleidingsinstituut, is het mogelijk om vanaf 9 oktober de vijfdaagse specialisatieopleiding "Specialist-Inn-Organisatieopstellingen" te volgen. In deze training wordt dieper ingegaan op het begeleiden van opstellingen in organisaties, het herkennen van organisatiedynamieken en het resultaatgericht kunen werken met de bijpassende interventies en oplossingsrichtingen.

25-29 OKTOBER: SYSTEMEN IN BEWEGING, ENERGIE IN BEELD
De mogelijkheid om zelf een combinatie te maken van eigen thema's uitwerken, het leren waarnemen van energie en/of het begeleiden van opstellingen, vormt de basis voor de training Systemen in Beweging, Energie in Beeld. Van 26 tot en met 30 oktober zijn wij hiervoor te gast bij Maddy Kloet op de schitterende locatie Villa FM County Estate in Selci op 50 km van Rome. Als je interesse hebt om mee te gaan, laat het tijdig weten in verband met het reserveren van appartementen. Maddy en Fred hebben vorige week voor deelnemers aan deze week een prachtige Catalpa met de naam "Catootje" op het landgoed geplant.

BOEKENTIP VAN DE MAAND Als je meer wilt weten over het ontstaan van jouw eigen tradities dan is het boek Het drama van het begaafde kind - op zoek naar het ware zelf - van Alice Miller een echte aanrader. Zij beschrijft op een voor ieder herkenbare wijze hoe kinderen zich aanpassen aan de wensen van hun ouders en wat daar de gevolgen op lange termijn van kunnen zijn.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.