Quote
Week 22
Jaar 2015
 
 
Een brief is iemand laten weten dat
hij niet is vergeten en wordt gewaardeerd.
 
 
We leven in een tijd dat alles razendsnel moet gaan en communiceren daarom al te dikwijls via SMS en Email. Heel handige hulpmiddelen maar wel wat onpersoonlijk. Zeker wanneer je het ook gebruikt om je waardering voor iemand uit te spreken.
 
Waarom het niet wat persoonlijker maken door als leidinggevende wat meer handgeschreven blijken van erkenning te sturen.
 
Dit hoeven geen lange epistels te zijn. Je kan je hiervoor spiegelen aan Douglas Conan, de zeer gewaardeerde en succesvolle voormalige CEO van Campell Soup Company.
 
De impact van korte handgescreven berichtjes is groot want de pen blijkt krachtiger te zijn dan op ‘send’ te drukken. Bovendien vraagt het echt niet meer tijd dan het sturen van een mail. In het artikel ‘3 Ways Handwritten Notes Impact The Workplace’ op Forbes Magazine lees je er alles over.
 
Dit is dus nog een wijze van handelen die met weinig inspanning bijdraagt aan het creëren van een motiverende werkomgeving. Bovendien kost het geen cent. 
 
 
P.S.: Heb je een citaat dat je graag zou willen behandeld zien? Laat het ons weten. Wij zoeken dan voor een interessante bedenking of toepassing ter illustratie.
  
 
Reageren op deze quote? Klik hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.