Nieuwsbrief nr. 47 - Oktober 2013
 
Beste ,

Was jij een van degenen die een reactie gaf op het nieuwe ontwerp van Op een Blaadje dan wil ik je bij deze bedanken voor je bijdrage. Van veel mensen kreeg ik een positieve reacties en sommigen hadden een kritische noot waar ik voor zover mogelijk wat mee gedaan heb. 

De eerste cliënten hebben mijn nieuwe locatie in Sittard weten te vinden. Is ook heel makkelijk en met ruime parkeergelegenheid voor de deur dus dat is ook al zo handig.
Eenmaal binnen in het ruime pand, met eigen gymzaal, bereik je via het koffie-apparaat in de hall mijn kamer op de eerste etage. Ruim, licht en rustig. Het is er heerlijk werken en de afspraken komen al goed op gang. Vooral mensen uit het zuiden natuurlijk. Van de 400 lezers van mijn nieuwsbrief zijn er nog ca. 250 mensen die in Noord-Holland wonen. Je kunt de nieuwsbrief eenvoudig doorsturen naar een vriend of vriendin, familielid of collega. Die hoeft zich dan alleen maar even aan te melden en dan komt voortaan de nieuwsbrief ook daar in de viruele brievenbus.

Kom eens langs voor een gratis bodyscan, lifestyle adviesgesprek, een massage of een schoonheidsbehandeling. Of misschien heb je meer aan een osteopaat, een yogales of een logopedist. Het kan allemaal bij Centrum Diálogo en Skin & Out in de Agricolastraat in Sittard.
 
 
Druivenoogst

Het was zondag zulk lekker weer dat het tijd werd om de druiven te oogsten, ze begonnen al spontaan naar beneden te vallen. Een heuse wijnpers deed daarbij dienst. Er hing 40 kilo druiven aan het pergoladak. Daarvan is 15 liter opgebotteld om witte wijn te worden, dus de schilletjes zijn eruit anders wordt het rode heb ik me laten vertellen. Van nog eens 7 liter is druivensap gemaakt, koud geperst zal ik maar zeggen en daarna in de paseuriseerketel op 70 graden in twintig minuten vacuüm getrokken. Nu begint het grote wachten ;-)
Wil je de werkwijze weten laat het me dan even weten, via deze link. 
 
Druivenpluk Sint Odiliënberg 2013
 
Onbekend

Ben jij bekend met oestrogeendominantie? Nou, de meeste mensen niet. En dat terwijl het veel klachten geeft en ook steeds vaker voorkomt. Het is niet makkelijk te herkennen, de klachten zijn divers en kunnen ook op andere verstoringen duiden.
Maar het is belangrijk om er eens wat meer over te lezen. Mohammed Boulahrir heeft er een interessant artikel aan gewijd. Lees hier verder. O ja, .... en de oplossing is; eet meer kool en wortels.
 
 
Dikkertje Dap

 
Recept met wortels
 
Verwarmend potje
 
Hoofdgerecht voor 4 personen
 
Dit recept is makkelijk, snel, niet duur (zeker niet in de winter) en heel verwarmend. De samenstelling van de ingrediënten komt niet zo precies, neem een mooie mix van 5-6 groenten die je lekker vindt.
Als je er wat vet aan toevoegt is het verzadigend, anders treedt er snel weer trek op. Dit komt door de koolhydraatrijke groenten.
 
Ingrediënten:
4 - 5 winterwortelen
2 venkelknollen
8 - 10 aardappels
½ - 1 knolselderij
2 uien
bouillontablet
250 gram water
eventueel een appeltje
theelepel komijnzaadjes
theelepel venkelzaadjes
scheutje appeldiksap
scheutje olijfolie
zout/ peper naar smaak
eventueel een klontje roomboter
 
Bereiding:
Maak alle groenten schoon en snijd deze in gelijke blokken. Bruin wat olie of boter in een ruime pan met dikke bodem. Bak daarin alles 2 minuten onder voortdurend roeren. Giet er daarna 250 ml bouillon bij en kook het geheel tot alles gaar is. Schep de groenten uit het kookvocht en verdeel er zo nodig een klontje roomboter over.
Dit is een gerecht wat heel goed zonder vlees of vis gegeten kan worden maar voor wie er iets bij wil past witvis goed, of een stukje rood vlees.
 
Agenda

Ook in oktober kun je weer op twee locaties terecht voor een consult, lezingen en kookworkshops (zie openingsartikel). In Sittard en in Sint Odilënberg. Adressen vind je hieronder.
 
Heb je al eens een supermarkt survival gedaan? In twee uur tijd wordt je wegwijs gemaakt in de supermarkt en staan we stil bij de keuzes die je gewoonlijk maakt, de weg die je voedsel heeft afgelegd voordat het bij jou in je winkelwagentje gaat en wat je ermee doet. Leerzaam en leuk!
 
De kookworkshops volgens het Energie Herstelplan worden op aanvraag gehouden.

Er zijn nog steeds kruiden en bessen te vinden voor een mooie kruidenexcursie. Eerst samen kennis opdoen en plukken. Daarna er iets lekkers van maken. Denk aan een goed gevulde soep of een mooie salade, een prachtige jam of een heerlijke pesto. Kom gerust eens mee op een kruidenwandeling. Ziet dat er aantrekkelijk uit of niet?

 
 
 
 
Volg Praktijk 'Op een Blaadje' op Twitter
 
Copyright

Niets van deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden overgenomen.
 
 
Reutjesweg 35
6077 NA Sint Odiliënberg
 
Agricolastraat 73
6131 JW Sittard
 
0475-527561 / 06-46022065