Op dit moment bevinden we ons in een situatie die niemand voor mogelijk had gehouden een paar maanden geleden. Terwijl het coronavirus onze levens beheerst, probeert iedereen om zijn of haar dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk te blijven uitvoeren.
 
In onze praktijk is het stil: alle groepslessen zijn voorlopig geannuleerd en wij kunnen momenteel alleen fysieke zorg leveren aan mensen voor wie het medisch absoluut noodzakelijk is of aan mensen die een cruciaal beroep hebben. Het is een vreemde gewaarwording: een lege wachtkamer, een lege oefenzaal en niemand aan de balie. Onze drijfveer om je te ondersteunen in je gezondheid en bewegingsvrijheid is echter onverminderd! In deze nieuwsbrief informeren we je graag over wat we de komende tijd voor je kunnen betekenen.
 
Op afstand de beste zorg en
behandeling met Physitrack!
18 maart jl. zijn we gestart met zorg op afstand middels het programma Physitrack. Dit is een mooi en uitgebreid programma waarmee je direct contact kunt hebben met je eigen fysiotherapeut. Op die manier kunnen we je in deze situatie ondersteuning bieden, adviseren en oefeningen doornemen. Dit kan middels telefonisch contact, videobellen en/of het sturen van een oefenschema via e-mail.
 
Zorg op afstand kunnen we inzetten als je al onder behandeling bent bij ons, maar ook bij nieuwe aanmeldingen kunnen we je middels Physitrack helpen. We geven je uitgebreid advies wat te doen bij acute of langer bestaande klachten. 

Deze manier van “behandelen” is uiteraard voor iedereen wennen, zowel voor de patiënt als voor ons. Echter zijn wij erg enthousiast en vooral blij dat we jullie op deze manier kunnen bijstaan. Mocht je twijfels hebben of dit voor jou of iemand in je omgeving geschikt is of een afspraak willen maken, schroom dan niet om contact op te nemen. We helpen je graag!
 
Telefonisch spreekuur met onze therapeuten
We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt met betrekking tot klachten of aandoeningen, maar dat je gezien de situatie niet goed weet waar je terecht kunt voor antwoorden. Om die reden starten wij diverse telefonische spreekuren.
 
Tijdens deze momenten staan onze therapeuten voor je klaar om je zo goed mogelijk te helpen en te adviseren. Je kunt hen vragen stellen over jezelf, maar uiteraard ook over ouders, kinderen of andere naasten. De telefonische spreekuren zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen die nog niet bij ons bekend of in behandeling zijn. 
 
Onze therapeuten zijn bereikbaar op de volgende momenten: 
 
Telefonisch spreekuur algemene fysiotherapie: Woensdag 15.30-16.30 uur
Telefonisch spreekuur sportfysiotherapie: Maandag 15.30-16.30 uur 
Telefonisch spreekuur kinderfysiotherapie: Dinsdag 15.00-16.00 uur
Telefonisch spreekuur geriatriefysiotherapie: Donderdag 13.00-14.00 uur
Telefonisch spreekuur leefstijlcoaching: Maandag 18.30-19.30 uur   
 
Wij zijn bereikbaar via 0113-562684. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om te bellen, dan mag je ons ook altijd een e-mail sturen en dan proberen wij je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.  
 
Tips om in beweging te blijven
Omdat alle sportscholen gesloten zijn tot nader bericht, zijn we voor sporten en bewegen meer aangewezen op de buitenlucht. Aangezien het voorjaar inmiddels is aangebroken, zijn er genoeg mogelijkheden om dit te doen. Bas en Tim hebben een filmpje gemaakt waarin ze je voorzien van tips en oefeningen om zo goed mogelijk in beweging te blijven.
 
Op het moment van versturen van deze nieuwsbrief adviseert het RIVM om bij voorkeur alleen naar buiten te gaan en niet in een groep. Uiteraard ondersteunen wij dit advies.
 
Bereikbaarheid
Tijdens de telefonische spreekuren heb je direct contact met één van onze therapeuten. Buiten de spreekuurtijden is onze praktijk uiteraard ook bereikbaar. Op werkdagen beantwoorden wij de telefoon tussen 8.00 en 17.00 uur en een e-mail sturen kan uiteraard altijd. 
 
De Blaeij fysiotherapie en medische fitness