Maart 2016
Dit is de nieuwsbrief van Scholen met Succes. De nieuwsbrief verschijnt gemiddeld 5x per jaar.
Special Veerkracht voor de Leerkracht

In deze nieuwsbrief:
 
AVS congres vrijdag 18 maart: stand 2!
Op 18 maart staan we met een stand op de markt van het AVS congres. Naast veel informatie over onze peilingen zullen we daar speciale aandacht besteden aan het programma Veerkracht voor de Leerkracht. Scholen met Succes ondersteunt dit programma door een platform te bieden dat kennis en inzichten over stressreductie verbindt met vraagstukken uit het onderwijs.
 
U vindt ons naast de stand van de AVS, zie plattegrond standnummer 2.
 
 
Programma Veerkracht voor de Leerkracht
 
Veerkracht voor de Leerkracht is een stressreductieprogramma gericht op bewustwording van (persoonlijke) stress en de gevolgen daarvan voor de mentale en fysieke gezondheid. Met deze training leren deelnemers in drie dagdelen tijdig stress te herkennen en met eenvoudige, effectieve technieken de eigen veerkracht te vergroten. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat deze methode leidt tot minder stress, een betere gezondheid en ook tot hogere prestaties. Daarnaast draagt het bij aan een prettig leerklimaat waarin verbinding, veiligheid, rust, plezier en een goed contact met leerlingen centraal staan.
Meer informatie over het programma, de trainers, de wetenschappelijke achtergronden en de resultaten in de folder en op de website.
 
Demonstratie van Veerkracht voor de Leerkracht
Roel Zijlstra, Veerkrachttrainer, geeft in onze stand doorlopend demonstraties van de training Veerkracht voor de Leerkracht. U maakt in korte tijd kennis met eenvoudige technieken voor stressreductie en biofeedback. Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen met sensoren gemeten en teruggekoppeld worden. Dat maakt de fysiologische factoren van stress meetbaar. Het resultaat zie je op het scherm van je computer.
 
Ook kunt u bij onze stand direct een afspraak maken voor een presentatie bij u op school.
 
 
 
Praktijksessie Veerkracht voor de Leerkracht
 
Tijdens het AVS congres houden we om 12.30 een praktijksessie over de training Veerkracht voor de Leerkracht. Deze sessie wordt verzorgd door Gerard Lohman (directeur OBS Bijvanck te Blaricum) en Roel Zijlstra (gecertificeerd trainer).
De praktijksessies vinden plaats in een Amfitheater in de Eventhall.  Roelf Willemstein, directeur van de AVS, heeft de presentatie en het strakke tijdschema in handen. Mocht u na afloop van de sessie meer over het programma willen weten dan bent u welkom in onze stand. Beide presentatoren zijn daar om uw vragen te beantwoorden of nog even door te praten over dit onderwerp.
 
Blog - Veerkracht: Ik ben goed genoeg!
Jarenlang worstelde ik met mijn perfectionisme, met het hebben en houden van controle, vooral in onzekere situaties, en het “pleasen” van anderen. Als iedereen maar tevreden is en blijft. “ Ben ik wel goed genoeg?” was een vraag die regelmatig door mijn hoofd spookte. Ik piekerde veel en sliep slecht.