Paradigmeskift på vej i kunstverdenen
Udstillinger i Vejle, Kolding, Århus, Mors, Ærø, Ringkøbing mm
Koncert med Miriam Mandipira på Galleriet
 
Jeg oplever at en bedstemor får sig en snak med sit barnebarn om hvad det er at være hjemløse, uden at det bliver dystert og tungt. På den måde møder skulpturerne folk på en ny måde. Viborg Handel om Hjemløseudstillingen
  1. Byerne vil have social kunst – det fremmer erhvervslivet!
  2. 4. juni - Hjemløse i Kolding
  3. 6. juni - Smag på Syrien i Århus: Info
  4. 7. juni - Skitser til Homo Sapiens i Viborg
  5. 13. juni - Teaterstykket Abrahams Børn på kvindemuseet i Århus
  6. 20 Juni - Kjeld Holm – Abrahams Børn i Århus
  7. 28. juni - Koncert med Miriam Mandipira på Galleri Galschiøt
  8. Aktuelle og kommende udstillinger (nederst)
  9. Støbekurser på galleriet (nederst)
 
Kære
 
Der er et skifte på vej i den danske og internationale kunstscene. I kulturelle og politiske kredse er man begyndt at debattere kunstens rolle i samfundet og samfundsdebatten og de sidste par år er vi begyndt at få stadig flere henvendelser fra byer og erhvervslivs-organisationer der vil udstille kunst med socialt fokus i byens rum.
De er trætte af at udstille kunst uden kant og holdning. I stedet vil de bruge kunsten til at sætter fokus på aktuelle problematikker i samfundet. Samtidig gør de selv en indsats for at understøtte og etablere en dialog med borgerne for at sikre at emnerne bliver diskuteret på en ordentlig måde.
Det nye er at det sociale og kommercielle fokus ser ud til at gå hånd i hånd - her er et par eksempler fra vores egne udstillinger:  
Vardes religionsdebat:
Da Varde kunstforening forige år udstillede Fundamentalism-skulpturen midt på Varde torv viste det sig hurtigt at skulpturen og den stort anlagte religions-debat der fulgte med, også var en turistmagnet. Det er ellers en af Galschiøts mest kontroversielle værker der bl.a. fremstiller de mørkeste citater fra koranen og biblen. Men folk valfartede til fra oplandet og udlandet for at se udstillingen og pludselig kunne både kommune og erhvervsliv melde ud at det kulturelle dialogprojekt faktisk havde en positiv økonomisk ”slagside” for byen.
Erhvervsorganisationen ProVarde om udstillingen
Jeg har ikke tal på det, men det har ret sikkert betydet noget for omsætningen. I hvert fald har det brandet vores by og mange turister har måske oplevet Varde for første gang.(…)
Der er ofte en del mennesker i weekenderne, men nu var der også mange på hverdage. Og ikke kun fra Varde. Mange besøgte byen for at se skulpturen, nogle kom i busser og de blev ret lang tid på torvet, fordi skulpturen lægger op til fordybelse og dialog.
 
Viborgs hjemløse:
Sidste år udstillede Viborg Handel Galschiøts hjemløseskulpturer midt i byens gågader i to måneder. Udstillingen var en social reminder, men den trak samtidig turister til fra ind og udland. Viborg Handel inviterede hjemløse-organisationer og hjemløse til at deltage ved udstillingens åbning for at sætte fokus på de udfordringer vi står overfor og hvad der bør gøres (det var dog lidt af en udfordring, for de hjemløse selv var ikke meget for rampelyset og deltog ikke).
Viborg Handel om hjemløseudstillingen
De forretningsdrivende var ovenud begejstrede for udstillingen. De kan se at folk bruger tid på udstillingen i stedet for bare at gå forbi. Skulpturerne er med til at få folk til at bruge længere tid i byen og vi kan markedsføre Viborg som en by man skal sætte en hel dag af til at besøge.
 
Den 7. juni i år præsenterer Viborg Handel Galschiøts helt nye skulpturgruppe ’Skitser til Homo Sapiens’. Det er en serie af menneskelignende skulpturer der er Inspireret af Mosebogens skabelsesberetning hvor mennesket skabes af ler. Uanset hvor forskellige vi ser ud og hvorfra i verden vi kommer, er vi alle skabt ud fra den samme "lerklump" og det forpligter.
Kolding:
Den 4. juni i år åbner Kolding by så for en udstilling med Galschiøts hjemløse skulturer der kan ses i byens gågader sommeren over. Kolding By har allerede været i kontakt byens socialforvaltning der ligeledes vil bruge udstillingen til at sætte fokus på den udsatte gruppe.   
Kunst er, og skal være, mere end en overskudsgivende business case, for kunst og kultur er et sprog der har en langt mere grundlæggende rolle som en dannende faktor og som en kommunikationsform, der kan sætte spørgsmål ved, og problematisere, samfundsudviklingen.
I alt for mange år er billedkunst med en klar samfundskritisk holdning blevet holdt ude af det gode selskab. Det er ikke bare et tab for kunsten men også for den offentlige debat.
Vi håber at de nye trends vil medføre  en renæsance for kunstnere og kunst med noget (socialt og politisk) på hjertet.
 
Mange gode hilsner
 
Cand. Soc. Kunstfilosof Lasse Markus og Galleri Galschiøts gæve gallerister.

Aktiviteter i 2018

 

Igangværende udstillinger

Fundamentalism - Århus

Hvornår: udstillingen kan ses indtil 27. juni.
Hvor: Mølleparken i Århus.

Info: Link
Hvad: Projektet Abrahams Børn/Fundamentalism skaber i måneder debat om jødedommen, kristendommen og islam, religionernes ligheder og forskelle og mørke og lyse sider i Århus og omegn. Der er udstillet skriftsøjler i centrale uddannelses- og kultur-institutioner i byen. Se mere

Skulpturen Fundamentalism viser 600 af religionernes lyseste og mørkeste citater og der lægges op til dialog i skoler, på biblioteker mm.

*******
Hjemløse i Silkeborg
Hvornår: 2. maj - 4. juni, 2018.
Hvad: Kirkens Korshær sætter fokus på hjemløse i Danmark med Galschiøts hjemløseskulpturer, som kan ses rundt om i byen.
*******
Morsø Kunstforening udstiller
Galschiøt og Mexicanere
Hvornår: 12/5 - 24/6 2018.
Mere info
Hvad: Galschiøt udstiller sine skulpturer og de dygtige mexicanske kunstnere Ray Morales og Alberto Reyes udstiller deres malerier. Udstillingen foregår både inden døre og byens offentlige rum, hvor du bl.a. kan se svinehunde på gågaden og meget andet.
 
Juni
Århus: Smag af Syrien
Kom og spis med
Hvornår: 6. juni, kl 18-20
Hvor: Lokal Center Møllestien
Pris: 75kr
køb billetter.
Hvad: Smag af Syrien. Kom og spise med! Aftenen består af Syrisk mad, lidt musik og et lille oplæg om mad og kultur af lektor Hans Jørgen Lundager Jensen, Aarhus Universitet. Info
 
*******
Ny skulpturgruppe 'Skitser af Homo Sapiens' udstilles i Viborg
Hvornår: 7. juni – 22. august
Hvor: Viborg Gågade
Info:
Her

 
Handel har valgt at gentage successen med Galschiøts skulpturer i byens gågader. I år bliver helt specielt, for byen åbner for den første udstilling med Galschiøts nye skulptur-gruppe 'Skitser fra Homo Sapiens'. Vi glæder os meget til at se hvordan de bliver modtaget. 
Skitser til Homo Sapiens er en serie af menneske-lignende skulpturer er inspirereret af Mosebogens skabelsesberetning om verdens oprindelse. Her bliver mennesket skabt af ler. Uanset hvor forskellige vi ser ud og hvorfra i verden vi kommer, er vi alle skabt ud fra den samme "lerklump" - og det forpligter.
 
*******
Hjemløse i Kolding
Hvornår: 4. juni - 3. september, 2018.
Hvor: Gågaden i Kolding
Hvad: City Kolding udstiller Galschiøts' hjemløse-skulpturer i byens gågade sommeren over. Udstillingen er ikke kun et kulpturelt indspark. Den bruges også aktivt til at sætte fokus på hjemløseproblematikken og Koldings socialforvaltning tager del i projektet.
 
*******
Århus: Teaterstykket Abrahams Børn
på Kvindemuseet.
Hvornår: 13. juni, kl 18.30
Hvor: Kvindemuseet - Domkirkepladsen 5, Århus C
Pris: 75kr
- Forudbestilling her - eller betal i døren til Kvindemuseet. 
Anmeldelse:
Se her
Hvad:Forestillingen er et dristigt forsøg på at bygge bro mellem religionerne og skildre det fælles udspring, som ikke tildeles meget plads i dagens polariserede religionsdebat. For hvor meget ved vi egentlig om islam eller jødedommen?
I denne performancelekture skræller Hans Rønne lag af de tre religioner og revitaliserer de årtusinder gamle tekster. Skønt der er store og afgørende forskelle, er det også en fortælling om tre religioner, som har smittet og beriget hinanden – kulturelt, åndeligt og intellektuelt.
 
Og så er der lige kvindesagen……
*******
Folkemødet på Bornholm
Hvornår: 14/6 – 17/6
Hvor: Stand D4 (ved brandstationen) Kulturscenen hos Galleri Galschiøt
 
Hvad: Vi lægger op til det mest spektakulære Folkemøde vi endnu har præsteret. Vi har arbejder sammen med ArtOfficial og åbner vores helt egen kulturscene hvor ministre,  kulturpersoner, musikere m.fl. gør os klogere på den Danske kulturs tilstand.
Vanen tro udstiller vi en række skulpturer, bl.a. en endnu større skråt-op finger og man kan frit komme forbi og deltage i vores Burka-happening som vi forventer vil tage folkemødet med storm.  
Vi har fået en superplads overfor Socialdemokraterne og Ny Borgerlige og vi glæder os helt vildt.
 
*******
Århus: Kjeld Holm om Tage Skou Hansens forfatterskab – Abrahams Børn
Hvornår: 20. juni kl 19-20 .
Mere info
Pris: Gratis Læs mere
Hvad: Med udgangspunkt i Tage Skou Hansens forfatterskab vil tidligere biskop Kjeld Holm tale om eksistentialisme, etik og fællesskaber. Begreber som også er centrale for kunstneren Jens Galschiøt som har skabt den monumen-tale kunstinstallation og skulptur 'Abrahams Børn'. På skulpturens 28 monitorer vises 600 af de mørkeste og lyseste citater fra Toraen, Biblen og Koranen.
Kjeld Holms oplæg om den kendte forfatter knytter an til de fordomme og forestillinger, som citaterne fra skulpturen (måske) vækker hos beskueren.
Skulpturen kan ses frem til 27. juni i Mølleparken i Aarhus og er tænkt som et debatskabende kunstværk, der lægger op til fredelig dialog. 
 
 
*******
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 25 – 29. juni, Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
 
*******
Tiananmen
I juni måned sender vi som altid artikelsamling ud fra dagene omkring massakren på den Himmelske Freds Plads i Beijing i 1989. Massakren bliver fortiet i Kina, hvor det er forbudt at tale om den. Men vores venner i Hong Kongs Demokratiske Alliance samlede efter massakren presseomtale omkring begivenhederne fra Kina og resten af verden. Det har vi skannet og med udsendingen opfordrer vi til at fortælle kinesere rundt om i verden hvad der virkelig skete med henvisning til dokumentationen. Artiklerne kan downloades her.
*******
Koncert med Miriam Mandipira
på Galleri Galschiøt
Hvornår: 28. juni, kl 19.00-21.00 (dørene åbner kl 18.00)
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding
Billetter bestilles på : Tlf 66184058 eller  aidoh@aidoh.dk
Pris: 120kr - Se event
 
Hvad: Miriam Mandipira & Her Danish Friends
Miriam Mandipira er i sandhed en stjerne med internationalt format, som med sin unikke stemme og uimodståelige charme har vundet det danske jazz publikums hjerter. Overalt hvor hun optræder, er der fyldte sale. Hvad enten det er med DR Big Band, Kjeld Lauritsen, Delta Blues Band eller hendes eget orkester Miriam Mandipira & Her Danish Friends som hun dannede i 2010.
 
Når Miriam Mandipira spiller med “Her Danish Friends” kommer alle hendes musikalske talenter i spil. Hun sammensætter et repertoire, af sine favoritnumre fra både de store amerikanske evergreens, traditionel jazz, soul, gospel, blues og sange fra Zimbabwe, hvor hun selv stammer fra. De fire musikere i Her Danish Friends, akkompagnerer hende med indlevelse, nærvær og et engagement, der mærkes helt ned på de bagerste rækker.Christian Søgaard klaver, orgel, kor, Erik Sørensen saxofoner, Jens Holgersen kontrabas og Ulrik Brohuus trommer.
I 2014 udgav Miriam Mandipira & Her Danish Friends den anmelderroste cd ”Live”.     I 2016 modtog Miriam en Danish Music Award som Årets Bluessanger.
 
I forbindelsen med koncerten kan man også se Jens Galschiøts spændende galleri, værksted og bronzestøberi.
 
Juli
Ærø Kunsthal udstiller Galschiøt
Hvornår: 1. juli - 31. august, 2018.
Hvad: Galleri Jarsbo udstiller værker af en række kunstnere, herunder mange af Galschiøts værker. Se mere
*******
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 16/7 – 20/7 Uge 29 Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
 
August
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 13/8 – 17/8 Uge 33 Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
 
*******
Kulturmøde Mors møder
Skitser til Homo Sapiens
Hvornår: 23-25 august
Hvor: Mors
Hvad: Galschiøt udstiller sine skulpturer Skitser til Homo Sapeins på årets kulturmøde, så det glæder vi os til. Desuden deltager Galschiøt som altid i forskellige debatter og arrangemneter. Mere om dette senere på året.
 
September
Odense - Fundamentalism-fernisering
Hvornår: 15. september – 2. december
Hvor: Odense
Se: kort video-intro til projektet.
Hvad: Projektet Abrahams Børn/Fundamentalism  skal i 3 måneder skabe debat om jødedommen, kristendommen og islam, religionernes ligheder og forskelle og mørke og lyse sider i Odense og omegn. 
Skulpturen Fundamentalism viser 600 af religionernes lyseste og mørkeste citater og der lægges op til dialog i skoler, på biblioteker mm.
*******
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 10/9 – 14/9 Uge 37 Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
*******
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 24/9 – 28/9 Uge 39,(Næsten fuldtegnet)  Man-fre. 9-15.30:
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
Oktober
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 1/10 – 5/10 Uge 40,(Næsten fuldtegnet) Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
*******
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 29/10 – 2/11 Uge 44 (næsten fuldtegnet) Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
 
November
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
Hvornår: 5/11 – 9/11 Uge 45, Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
 
*******
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
Hvornår: 26/11 –30/11 Uge 48, Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
 
December
COP 24 i Polen.
Hvis jeg ikke tager meget fejl ender vi med et ret stort happening-setup til COP24 i Polen. Her skal den Gravide Teenager og Survival of the Fattest igangsætte debatter om hhv. prævention og bistandspenge til klima-tilpasning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Miriam Mandipira
 
Miriam Mandipira
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste