Bethlehemkerk Nieuwsbrief              
September 2019 nr. 36
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Aster, ambtsdragers
en avondmaal
 
Voedselbank najaarsactie
 
Levende Adventskalender in december
 
Acties voor
Oeganda-reis
 
Expositie Luuk Hettelder
 
Duurzame doener update
 
Help de leerlingen van de Van Hasseltschool
 
Iona viering
zondag 20 oktober
 
Vitrinekast:
Deux cheveaux d'Olaf
 
Rondom Jezus:
Twee keer in Israël
 
Goois Van Praag Leerhuis: Mozes
 
 
Zondag 20 oktober
Aanvang: 10:00 uur
 
Thema: 
''Ik ben het brood dat leven geeft"
Voorganger:
ds. Jurjen Zeilstra
 
 
Sterretjes
 
Wegwijzer erratum
Ds. Aster Abrahamsen heeft een nieuw telefoonnummer:
06-39 71 56 72
 
Juiste emailadres
diaken Wilma Hilberts: whilberts@kpnmail.nl
 
Vanaf maandag 14 oktober zijn beide errata verwerkt in de online versie van de Wegwijzer, die u kunt downloaden vanaf onze website.
 
Luuk Hettelder exposeeert in de Bethlehemkerk.
 
Les deux chevaux d'Olaf
 
Help jij ons om “Rondom Jezus” ook digitaal bekendheid te geven?
 
Vacatures:
 
 
Vacature van de maand
 
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 18 oktober
Catechese & stercafé
 
Zaterdag 19 oktober
-
 
Zondag 20 oktober
ds. Jurjen Zeilstra
 
 
Maandag 21 oktober
-
 
Dinsdag 22 oktober
Ontspanningsmiddag voor senioren 
 
Goed gesprek: de kern van het christelijk geloof 
 
Woensdag 23 oktober
-
 
Donderdag 24 oktober
 
Vrijdag 25 oktober
-
 
Zaterdag 26 oktober
-
 
Zondag 27 oktober
ds. Jetty Scheurwater
 
SAVE THE DATE
 
 

Zondag 20 oktober

Psalm 78: 23-25
 
Hij gaf een bevel aan de hoge wolken
en de deuren van de hemel gingen open,
Manna om te eten regende op hen neer.
Hij schonk hun het koren van de hemel,
Zij aten het brood van de ​engelen,
Hij stuurde voedsel dat hen verzadigde.
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
Hilversum Zuid
Jaargang 3 nr.2
 
Kerkbrink PgH "Rondom Jezus"
 
BEZOEK ONZE SITE
Aster, ambtsdragers en avondmaal
 
Berichten vanuit de Kerkenraad oktober 2019
 
We kijken terug op een mooie bevestigings-dienst zondag 13 oktober en we zijn verheugd dat ds. Aster Abrahamsen nu eindelijk aan het werk mag gaan in de Bethlehemkerk. Inmiddels heeft ze de eerste wijkkerkenraadsvergadering meegemaakt. Ze meldde dat ze zich zeer welkom voelt in onze kerk.
 
Jetty zal op maandag, dinsdag en vrijdag werken; Aster werkt op maandag, woensdagmorgen en donderdag.

Het gebrek aan ambtsdragers maakt dat er afwegingen gemaakt moeten worden. De eerstvolgende avondmaalsviering met medewerking van ouderlingen en diakenen en leiding van de kinderdienst zal in de uitvoering iets anders verlopen. We gaan ontdekken hoe dat bevalt. 

Lees meer...
 
 
 
Voedselbank najaarsactie 2019
 
 
Op zaterdag 2 november organiseren we net als afgelopen jaren weer een Voedselbankactie. Bij de Albert Heijn op de Heigalerij en bij de Lidl en de Albert Heijn in Winkelcentrum Kerkelanden gaan we het winkelend publiek weer vragen om een paar extra boodschappen te doen voor mensen die het hard nodig hebben.
 
Dit jaar is de actie iets eerder dan voorgaande jaren. Zaterdag 2 november is, zo vlak bij de start van de feestmaand december, een mooie gelegenheid om de voedselbank een flink hart onder de riem te steken.
 
 
Levende Adventskalender in december
 
Voor het eerst dit jaar organiseert de Bethlehemkerk een Levende Adventskalender. U kent vast allemaal de Adventskalender waarbij in de voorbereidingsperiode op het Kerstfeest iedere dag een deurtje geopend mag worden met daarachter een verrassing of een spreuk.
 
In de periode van Advent willen we dagelijks echte deuren openen voor een spontane ontmoeting tussen gemeenteleden en buurtbewoners.  Op sommige dagen zullen het de kerkdeuren zijn die opengaan, voor een aantal andere dagen benaderen we gemeenteleden met het verzoek hun huis hiervoor open te stellen. Het is dan de bedoeling om ruimte te bieden voor een informele ontmoeting bij een kopje koffie of thee.

Lees meer...
 
 
 
Acties voor Oeganda-reis
 
 
Wij, jongeren van de Regenboogkerk, Morgenster en Betlehemkerk willen dit jaar een reis gaan maken naar Lwamalenge in Oeganda.
 
In Lwamalenge is er door de leraren een school opgezet die toegankelijk is voor iedereen, zowel arme als rijke kinderen. Dit vinden wij zo’n goed project, omdat onderwijs een van de belangrijkste dingen is. Door onderwijs kunnen de kinderen een baan krijgen en zo bestrijdt onderwijs armoede. Daarnaast zorgt onderwijs ervoor dat de kinderen kunnen leren en een mening kunnen vormen over de wereld.
 
 

Expositie Luuk Hettelder

 Vanaf 10 oktober exposeert Luuk Hettelder zijn werk in de Bethlehemkerk. Het werk van Luuk hangt tot 22 november in de expositie ruimte.
 
Luuk heeft een voorliefde voor het maken van landschappelijke, stedelijke en maritieme schilderijen. Hij heeft zich gespecialiseerd in schilderen met olieverf en heeft zijn eigen realistische stijl ontwikkeld. Luuk schildert ook graag in opdracht, vanaf een foto of op locatie. 
 
  
 
Duurzame doeners update
  
 
Als vervolg op de Duurzaamheidsavond in maart waar Jan Terlouw en de zussen Jessie en Nicky Kroon onze gasten waren komt nu de tweede avond.
 
Op 29 oktober hebben we 2 Duurzame Doeners te gast.  Beide zijn actief in Hilversum. Zij hadden een inbreng in de Hilversum100 Challenge, een initiatief dat inmiddels al een paar jaar wordt georganiseerd. Beide gasten geven een presentatie waarna er gelegenheid is voor discussie.
 
 
Help de kids van de Van Hasseltschool
De Bethlehemkerk organiseerde op 24 maart j.l. – samen met de Kapel – een avond over duurzaamheid met Jan Terlouw en de zussen Jessie en Nicky Kroon. Veel buurtorganisaties deden mee en geven er een enthousiast vervolg aan.
 
Zo ook de leerlingen van de van Hasseltschool. Ze doen o.a. mee aan de ‘e-waste race’. Ze gaan (kleine) elektronische apparaten inzamelen die niet meer gebruikt worden en/of niet meer goed werken. Heeft u iets staan, laat het even weten....
 
  
 
Iona viering zondag 20 oktober
 
Zondag 20 oktober wordt er weer een mooie Ionaviering in de Bethlehem kerk georganiseerd, dit keer met als
thema: over grenzen heen
 
16.00 uur : sing’in
16.30 uur : informeel kennismaken met koffie en thee
17.00 uur : viering m.m.v. Dianne Heijstee, Marlene Erdmann en Yvonne van Bommel
 
18.00 uur : vegetarische maaltijd.
Iedereen is van harte welkom!
Vooraf aanmelden hoeft niet, maar wordt in verband met de voorbereiding van de maaltijd op prijs gesteld:
 
 
Vitrinekast: Deux chevaux d'Olaf
 
We wisten natuurlijk al dat Olaf Streutker een fervent Citroën Deux Cheveaux rijder was. Wat we nog niet konden raden is dat hij in de loop van de tijd ook een grote hoeveelheid miniatuur eendjes heeft verzameld.
 
Vanaf 1 oktober is de vitrinekast gevuld met een kleine greep uit zijn verzameling. “Sinds mijn verhuizing van Hilversum Zuid naar de Godelindeweg, waren de meeste autootjes in verhuisdozen terecht gekomen – ook kwam ik tot de ontdekking dat ik blijkbaar nog een doos kwijt ben, want ik mis nog een paar modelletjes”. Voor ons is daar overigens niets van te merken, want de kast is van top tot teen gevuld met lelijke eendjes in alle kleuren en maten.
 
 
 
Rondom Jezus: 2x in Israël
 
 
Ik voel mij bevoorrecht, want ik was in de gelegenheid om dit jaar twee keer het land Israël te bezoeken,
De eerste keer met de bovenwijkse groepsreis en afgelopen september ben ik er alleen heen gegaan. Ik had gedacht dat ik daar 'rondom Jezus' wel wat kon vinden, maar in eerste instantie viel dat mij tegen. In de geboorte- en graf kerk vond ik het niet, later in de replica van de tabernakel vond ik het ook niet. Maar waar vond ik het dan? Ik vond het in de gewone dingen,
Lees meer ...
 
Goois Van Praag Leerhuis: Mozes
 
In het Goois van Praag Leerhuis staan de Bijbel, de geschreven traditie, en de Talmoed, de mondelinge Joodse traditie, centraal. De inzichten die in deze traditie zijn neergelegd zijn nog steeds van groot belang voor een beter begrip van de grondslagen van onze westerse, christelijk georiënteerde samenleving. Het leerhuis biedt komend seizoen twee korte series leerhuisavonden aan.
 
De donderdagavonden 14 en 28 november en 12 december wijden wij aan verhalen over Mozes. Inleiders zijn rabbijn Marianne van Praag en theoloog en judaïcus Henk Scholder.
 
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl