Pressemeddelelse d. 21. juni 2016
Klage over forbud imod isbjørnedragter
  
 
 
 
Galschiøt indgiver klage over politi, der forbød hans isbjørnehær under folkemødet på Bornholm.
 
Kunstneren Jens Galschiøt har valgt at indgive en klage over politiet, da han mener, at det var i strid med lovgivningen, da hans Isbjørnehær blev stoppet af politiet og dermed ødelagde kunsthappeningen. Jens Galschiøt ledede kunsthappeningen, hvor 10 efterskoleelever havde iført sig isbjørnekostumer. De blev stoppet, og de fik registreret deres cpr-numre af politiet på Folkemødet og fik forbud imod at gå videre.
 
Årsagen var, at eleverne fra Faxehus Efterskoles ansigter gemte sig bag kostumernes isbjørnehoveder. Politiet tolkede det som en overtrædelse af straffelovens maskeforbud. Denne gælder i forbindelse med møder, forsamlinger, optog og lignede for at undgå, at demonstranter ikke kan identificeres, hvis en demonstration udvikler sig til hærværk. Efterskoleeleverne fik derefter besked på, at de skulle tage isbjørnehovederne af, så de ikke længere var maskerede og måtte gå i optog uden hoveder. Efter happeningen var over, gav politiet lov til, at den kunne gennemføres med hoveder på, men der var eventen allerede overstået.
 
Jens Galschiøt undrer sig over forbuddet, da han tidligere har lavet en lignede happening til COP21 i Paris, hvor isbjørne kostumerne ikke vakte nogen problemer. Dette var selvom Frankrig på dette tidspunkt var under undtagelsestilstand, og 130 menneske netop var blevet dræbt af terrorister, og alle verdens statsledere var samlet til klimakonference.
 
Han stiller i klagen til politiet spørgsmålstegn ved, hvordan kunstnere og klimaaktivister fremover ikke må iklæde sig isbjørnedragter. Og om han i fremtiden må bruge muslimske kvinder iført Niqab til at passe sine kunstinstallationer.
 
”Det er ret grotesk, at politiet vælger folkemødet, der jo netop omhandler ytringsfrihed og demokratiske diskussioner til at begrænse de kunstneriske ytringsfriheder. Det skuffer mig i øvrigt, at folkemødets ledelse som tilsyneladende var bekendt med, at politiet ville håndhæve maskeringsforbuddet for isbjørnene, ikke har kæmpet mere for ytringsfriheden og den kunstneriske frihed, men blindt accepterer at politiet udstede maskeringsforbud” udtaler Jens Galschiøt fra hans værksted i Odense.
 
Kontakt:
 
Jens Galschiøt 66184058/40447058,  aidoh@aidoh.dk
 
Professionel filmklip fra isbjørnenes møde med politiet kontakt Sune: tlf.30 42 03 77
 
Lars Sørensen – viceforstander ved Faxehus Efterskole, tlf. 51 85 25 92
 
Foto, klagen til politiet, avisartikler omkring forbuddet m.m.: http://www.galschiot.com/folkemoedet-2016/
 
Link til Galschiøts isbjørnehær i Paris: http://www.galschiot.com/cop21-in-paris/
 
  
 
 
 
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside  - Tlf: 6618 4058
 
 
 
 
   

 

 

 

 
 
 
 
  
Unbearable kan stadig ses foran folketinget til sidst juni og måske sommeren over.
 
  
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste