logohkwvl
 
1

Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2012 - nr. 4

 

GESLAAGDE HEEMDAG TE LICHTERVELDE

Dit jaar was de provinciale heemdag te gast bij heemkring Karel van de Poele. De talrijke opgekomen heemkundigen kregen op 5 mei te Lichtervelde een gevarieerd, geanimeerd en leerrijk programma aangeboden.

lees verder

VERZEKERING BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID VOOR DE AANGESLOTEN KRINGEN?

Voor een vzw is het een verplichting. Voor een feitelijke vereniging niet, maar zij kan er wel één afsluiten om zo meer bescherming te bieden aan haar vrijwilligers. Waarover gaat het?

lees verder

 

THEMAPROJECT PROCESSIES NAAR EEN NIEUWE FASE

Tijdens contact met heemkringen in de provincie West-Vlaanderen bleek er een vraag naar een intensere samenwerking tussen de heemkringen. Heemkunde West-Vlaanderen wou deze vraag tegemoet treden, onder meer met het voorstellen van een gelijktijdige werking rond een thema. Na suggesties van de kringen, werd in het bestuur geoordeeld dat processies een dankbaar thema kan zijn.

lees verder

 

8ste LEON DEFRAEYEPRIJS VOOR HEEMKUNDE UITGEREIKT

Op vrijdag 30 maart ll. werd door de Deerlijkse heemkring Dorp & Toren voor de 8ste maal de Leon Defraeyeprijs voor Heemkunde uitgereikt aan de Parochiefederatie Deerlijk voor het inrichten van twee fotozoektochten met als thema de Deerlijkse kapellen en pitoreske plekjes in de gemeente.

lees verder

 

NIEUWE VAN HEEMKUNDE VLAANDEREN: NIEUWE CURSUS VRIJWILLIGERS MOTIVEREN

Op dinsdag 22 mei 2012 (van 19.00 tot 22.00 uur) wordt in het Bezoekerscentrum De Palingbeek te Zillebeke het Westvlaamse luik van de nieuwe (gratis) cursus vrijwilligers motiveren ingericht?

lees verder


U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in ons

ons archief

 

1
 

 

 

[SUBSCRIPTIONS]