”Mamma sa att hur vi än försöker kan vi aldrig bli som dom. Vi är vi och det är dom som är spöken, vi vill aldrig bli som dom. Därför hälsar vi på dom.”
 
Idag släpps första singeln från Emil Jensens kommande album. 
Albumet släpps 26 oktober och heter ”En gemensam galning”. 
Singeln heter "Varför hälsar vi på dom?” och är en utsökt poppärla om klassamhälle, status och självförtroende, om innanförskap och normer.

Emil Jensen - Varför hälsar vi på dom?

Spotify: https://play.spotify.com/album/6R31TGDXYV9xhFbGzwZNsX
iTunes / Apple Music: https://itunes.apple.com/album/-/id1435469616
 

Förhandsbeställ signerat album på CD och vinyl här: http://adrian.tictail.com/products/artist/emil-jensen

I samband med albumet ger Emil sig ut på stor föreställningsturné (se datum nedan) samt släpper boken ”Vad var det jag sa?” med samlade texter.

"Varför hälsar vi på dom? är en låt om klassamhälle, status och självförtroende, om innanförskap och normer. Låten kan utspela sig likaväl 2018 i utkanten av en större stad som i ett litet villasamhälle på 80-talet. Jag ville hitta en bild som visar att det räcker med något litet för att bryta ett mönster. Där mamman i låten sitter inne med den enkla analys och det självförtroende som krävs.”
- Emil Jensen

---

Emil Jensen har tidigare släppt sex album, gjort uppmärksammade Sommarprat och Vinterprat i Sveriges Radio och musikaliska samarbeten med Klara Söderberg och Iiris Viljanen. Han har fått ta emot mängder av priser genom åren, senast Evert Taube-stipendiet 2017 för sitt låtskrivande där motiveringen lyfte fram att han ”med stor omsorg och ömsint allvar använder de rimmade ordens kraft till att både trösta, roa och oroa.”

Under sommaren 2018 gjorde Emil bara ett par exklusiva spelningar på Dalhalla och Way Out West inför den kommande omfattande höstturnén med föreställningen ”En gemensam galning” och nya albumet med samma titel.

Förra turnén med ”Flyktpotatis” spelades för över 20 000 personer i publiken och avslutades på ett fullsatt Cirkus i Stockholm, och det är just Emils hyllade liveframträdanden som genomsyrar albumet ”En gemensam galning”, både i ljudbild och dramaturgi. Skivan har Emil producerat själv tillsammans med sina medmusiker och Daniel Bengtson i Studio Rymden.
 

Turné - En gemensam galning
 
2 nov Göteborg, Stora teatern
3 nov Göteborg, Stora teatern
4 nov Göteborg, Stora teatern

7 nov Vara, Vara konserthus

15 nov Stockholm, Södra teatern
16 nov Stockholm, Södra teatern
17 nov Stockholm, Södra teatern
18 nov Stockholm, Södra teatern
22 nov Stockholm, Södra teatern
23 nov Stockholm, Södra teatern
24 nov Stockholm, Södra teatern
25 nov Stockholm, Södra teatern
29 nov Stockholm, Södra teatern
30 nov´Stockholm, Södra Teatern

1 dec Umeå, Idunteatern

7 dec Malmö, Malmö Live
8 dec Malmö, Malmö Live
 
Biljetter: https://unitedstage.se/se/artister/emil-jensen.aspx
Förhandsbeställ boken här: https://www.bokus.com
 
Pressbilder: https://www.dropbox.com/sh/tlweetwvzl9j99u/AACh_LeuJgRfFT_L5CGpmt4xa?dl=0
 
Adrian Recordings

magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com

ALICE BOMAN ANDREAS TILLIANDER BITCH HAWK BJÖRNS VÄNNER BOEOES KAELSTIGEN DAVID & THE CITIZENS DAVID FRIDLUND DEN SVENSKA TYSTNADEN DMITRY FYODOROV DÖDEN EDDA MAGNASON EMIL JENSEN FAMILJEN HENRIC CLAES HEY ELBOW JONAS LUNDQVIST LAAKSO LATELY LA LA MARCUS CATO MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS MEDBORGARBANDET MF/MB/ OLD POIZON_SW3 PRINTER RA SHARIF SHE’S WILD AGAIN TONIGHT SURF PHILOSOPHIES SVART KATT THE BEAR QUARTET THE FINE ARTS SHOWCASE THIS IS HEAD ULF STURESON VED YAST NEED FOR SPEED BO MEHR