Nieuwsbrief oktober 2009

Elke dag worden we gevoed en voeden we onszelf en anderen. Dit kan gaan over fysieke voeding maar zeker ook over geestelijke voeding. Soms gebeurt dit bewust en soms onbewust, gewild of ongewild, de ene keer vanuit onvoorwaardelijke liefde, de andere keer vormt de hoop om er iets voor terug te krijgen de basis. Heb jij wel eens rustig de tijd genomen om voor jezelf vast te stellen, wat voor jou de juiste voeding is in deze fase van jouw leven (in de breedste zin van het woord), hoe deze op een voor jou gezonde manier bereid kan worden, wat voor jou het juiste moment van tot je nemen is en in welke context je deze het liefste zou nuttigen? Allemaal vragen die je helpen om inzicht te krijgen, hoe en waar jij het beste jouw levensenergie kunt opdoen. Voor mij betekende het beantwoorden van deze vragen dat ik inmiddels een andere blik heb op "eten wat de pot schaft", "je moet een gegeven paard niet in de bek kijken" en "wie het kleine niet eert, is het grote niet weert". Het gaat over resoneren en voelen of de voeding die gegeven en ontvangen wordt, past bij het moment. Zo niet, dan mag je jouw beurt voorbij laten gaan en/of er op vertrouwen dat jouw voeding elders te vinden is.

VOORINSCHRIJVING LEERGANG 2010: VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN (IN EEN PROFESSIONELE CONTEXT)
Op verzoek van velen, zal ik in 2010 een leergang van 8 dagen geven om vaardigheden te trainen en technieken aan te bieden die het voor jou mogelijk maken om op basis van gerichte vragen van jezelf en anderen de bijbehorende energie waar te nemen. Deze energie bevat informatie over de uitgangssituatie, eventuele blokkades en mogelijke (verrassende) oplossingsrichtingen. De data zijn inmiddels gepland, inschrijven is ook al mogelijk. Meer informatie, tref je hier.

9 OKTOBER: SPECIALIST-INN-ORGANISATIEOPSTELLINGEN Voor diegene die zich willen verdiepen in organisatieopstellingen en een basisopleiding gevolgd hebben bij Coach-Inn of een ander opleidingsinstituut, begint op 9 oktober de vijfdaagse specialisatieopleiding "Specialist-Inn-Organisatieopstellingen". Voor de zekerheid maak ik er melding van, dat het tot zeker najaar 2010 duurt, voor er weer een vergelijkbare opleiding gegeven wordt.

13 OKTOBER: WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN Voor het uitwerken van een persoonlijke vraag of het doorbreken van een patroon met een familieopstelling ben je van harte welkom op 13 oktober a.s. tijdens de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen.

15 OKTOBER COACH-INN-SYSTEMEN Op 15 oktober start de 5-daagse opleiding Coach-Inn-Systemen, waarin je die theorie en vaardigheden aanleert die nodig zijn om zelf (kleine) familie- en organisatieopstellingen te begeleiden in jouw dagelijkse praktijk.

26-30 OKTOBER: TE GAST BIJ VILLA FM COUNTRY ESTATE-SELCI-ITALIE Van 26 tot en met 30 oktober zijn Jeannette en ik aanwezig op het Villa FM Country Estate in Selci op 50 kilometer van Rome bij Maddy en Fred Kloet. Voel jij dat het óók voor jou op dat moment "the place to be" is, dan reserveren we graag een plaats voor jou. Een week in Italië met alle tijd, rust en ruimte voor en door jezelf. Je kunt geheel je eigen weg gaan of gebruik maken van onze expertise om jou op maat te begeleiden, te stimuleren, uit te dagen, af te remmen, te confronteren en/of te inspireren. Wat je maar wilt. Alles mag, niets moet. Ook is het mogelijk om een programma te volgen waarin het werken met opstellingen en energiewerk centraal staat.

11 NOVEMBER: KENNISMAKING-INN-OPSTELLINGEN De avond van 11 november staat weer in het teken van de workshop Kennismaking-Inn-Opstellingen. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met opstellingen, mijn werkwijze en de programma's die Coach-Inn in dit kader aanbiedt Vooraf inschrijven is gewenst.

14 NOVEMBER: ENERGIEDAG Het managen van je energie is een kunst op zich. Tijdens de Energiedag op 14 november a.s. leer je om een scan te maken van jouw eigen energieveld en energielekken op te sporen. Vervolgens krijg je praktische tools aangereikt om deze gaten te dichten en meer balans te brengen in jouw energiehuishouding.

19 NOVEMBER: WAARNEMEN-INN-BEDRIJFSENERGIE Op 19 november vindt de ééndaagse workshop Waarnemen-Inn-Bedrijfsenergie plaats. Op een praktische manier leer je om de energie en de krachtenvelden waar te nemen in de onderstroom van bedrijfprocessen. Deze energetische informatie die je doorgaans in metaforen waarneemt, kan vervolgens vertaald worden naar (praktische) interventies.

SPEL VAN DE MAAND Na "Inzicht" heeft Ada Nuesink in samenwerking met Tonja Koudijs weer een nieuw spel op de markt gebracht: Denkwijze(-r). In het spel staan 16 denkstijlen centraal, met als inspiratiebron de metaprogramma's zoals toegepast in NLP. Denkwijze-r maakt de speler bewust van zijn/haar denkstijlen. Wijze-r denken leidt tot een verrijking van keuze-, communicatie- en verandermogelijkheden. Dit was ook mijn ervaring toen ik het spel uitprobeerde. De bijbehorende draaitol brengt je naar een denkstijl en van daaruit associeer je verder op de foto's, spreuken, stellingen en vragen. Meer informatie tref je op Ziezocoaching.nl.

BOEKENTIP VAN DE MAAND In het kader van het "thema" voeding, heb ik deze maand als boekentip gekozen voor het kookboek "Het pure eten van raw food" van Helen Poolman. Een boek vol heerlijke recepten voorzien van uitnodigende foto's. Raw food is een nieuwe manier van eten die steeds populairder wordt. Dit boek vraagt je niet om je eetpatroon volledig om te gooien, maar laat je kennismaken met de gezonde, kleurrijke en smakelijke keuken van raw food, als aanvulling op wat je kent. Je kunt het boek bij mij kopen in het Bolwerk of bestellen via de website van Helen.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.