HOE GA JIJ HET HUIS UIT?


Heel langzamerhand komt er een algehele gewenning aan de lichtere energie en de lichtere kleuren die meer en meer hun intrede in het dagelijkse leven doen. Van dit gegeven kun je gebruik maken om (opnieuw) kleur te bekennen in jouw leven. De groentinten nodigen je uit om te gaan staan voor jouw eigen natuur. De gele kleur stimuleert je om dat op een geheel eigen manier en in een bij jou passend ritme te doen. De violet en roze kleuren zorgen voor de verbinding met het al wat is en de universele liefde. In een nieuwe outfit en met veranderde bewegingen wordt het tijd om de wijde wereld in te trekken; het onbekende tegemoet. Dit klinkt natuurlijk best aantrekkelijk, maar het is ook een soort snelkookpan. Wedergeboren worden, op eigen benen gaan staan en uit de kast komen.. En dat allemaal tegelijkertijd!

Het is dan ook niet ondenkbeeldig dat je oude stukken uit je puberteit en jong volwassenheid tegenkomt, die om aandacht vragen. Het is niet altijd makkelijk om die nog een keer onder ogen te zien. Je komt deze niet tegen, omdat je het toen niet goed gedaan hebt. Het biedt je echter wel de mogelijkheid om de patronen te doorbreken die in die tijd zijn ontstaan en op een hinderlijke manier tussen jou en wie je werkelijk bent in staan.

Het is een goed moment om nog eens terug te kijken hoe je je ooit los gemaakt hebt van jouw ouders en hoe je het ouderlijk huis hebt verlaten. Welke krachten hebben er toen gespeeld? Welke overtuigingen zijn destijds ontstaan en hebben later een belangrijke en soms ook ongewenste rol gespeeld in "the story of your life" op het gebied van werk, vriendschap en relaties. Wat zou je met de kennis van nu anders aanvliegen als je de kans kreeg om die tijd nog een keertje over te doen? Door in rust deze vraag voor jezelf te beantwoorden, kan je een oud, gedateerd script herschrijven.

Met deze stevige basis kun je in vertrouwen met alle vernieuwingen in de binnenwereld omgaan. Om vervolgens vanuit vrijheid met doelgerichtheid, lef en ook luchtigheid naar buiten te treden met datgene waar jij helemaal gelukkig van wordt en dan ook vanuit je hart met de wereld zou willen delen. Het kan dan zomaar een wonderlijke tijd worden met vele verrassende en onverwachte ontmoetingen waarbij de liefde voor jezelf groeit in de waardevolle spiegelingen met anderen. Een uitdagende maand mei toegewenst.

EEN STEUNTJE IN DE RUG NODIG?
Voel je dat je toe bent aan vernieuwing, maar wil het veranderingsproces nog niet zo vlotten? Misschien kan een energiereading of energieboodschap je wat helderheid geven. Natuurlijk ben je ook welkom voor energetische, systemische of lichaamsgerichte coaching. Ik ben bereikbaar via 033-4451480 of info@coach-inn.nl voor meer informatie en het maken van een afspraak.


24 MEI : ONDERSTEUNENDE OPSTELLINGEN BIJ FYSIEKE EN PSYCHISCHE AANDOENINGEN (LEVEL 2) In de workshop Ondersteunende opstellingen bij fysieke en psychische aandoeningen op 24 mei maak je kennis met verschillende systemische formats die gebruikt kunnen worden om het (zelf)helende vermogen te activeren. Het is ook mogelijk om eigen thema's rondom fysieke en geestelijke gezondheid uit te werken.


21 JUNI: VERDIEPING EN TRANSFORMATIEDAG
Wil je jouw vaardigheden aanscherpen of oefenen met systemisch werk en energetisch waarnemen? Of heb je meer behoefte om eigen thema's uit te werken met deze methodieken? Dat kan allemaal tijdens de Verdieping- en Transformatiedag op 21 juni a.s.


28 JUNI: VOEDINGSOPSTELLINGEN
Heb je een thema met geestelijke of fysieke voeding (zoals bijvoorbeeld gewichtsvraagstukken, allergieën, eetstoornissen, verslavingen, maar ook thema's m.b.t. zingeving en inspiratie)? Op 28 juni kun je tijdens een speciale workshop "Voedingsopstellingen" hier actief mee aan de slag gaan door het maken van een opstelling.


27 AUGUSTUS: COACH-INN-SYSTEMEN
Van 27 tot en met 29 augustus vindt de jaarlijkse Coach-Inn-Systemen snelkookpan plaats. Een 10 dagdelen durende opleiding waarin je jezelf die theorie en vaardigheden eigen maakt die nodig zijn om systeemopstellingen te kunnen begeleiden in jouw eigen dagelijkse praktijk.


BOEKENTIP
Cornélie Spijkerboer en Hans Mennes schreven het boek "Klikt het? - Over de ontmoeting tussen hulpverlener en cliënt". De schrijvers belichten verschillende elementen van deze vaak dynamische relatie en geven praktische handvatten voor de hulpverlener hoe deze interactie in begeleidingstrajecten (zoals therapie en coaching) tot een succes kan uitgroeien.


RECEPT VAN DE MAAND
Na het mooie weer van de afgelopen tijd, groeien de groenten in mijn moestuin gestaag. Nog even en er kan geoogst worden. Dat geldt ook voor de gewassen die de meeste mensen liever niet in hun tuin zien, zoals zevenblad, paardenbloemen en brandnetel. Weet je dat je daar de lekkerste gerechten van kunt bereiden. Op de website dagelijkse-voeding.nl staan er diverse. Recentelijk voegde ik daar brandnetelkruidenboter aan toe.


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten staan op dagelijkse-voeding.nl en op de Dagelijkse Voeding Facebookpagina. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.