Wordt deze nieuwsbrief niet juist weergegven, klik dan hier

In deze nieuwsbrief

 
Vakantietijd
De medewerkers van Bij de hand nemen in de komende weken vakantie. Je vaste contactpersoon kan hierdoor soms niet beschikbaar zijn. De mobiele telefoons van de vakantiegangers worden wel beantwoord en het kantoor zal ook gewoon, zoals jullie gewend zijn, bereikbaar zijn van 09.00 uur tot 17.00 uur van maandag t/m vrijdag via nummer 0578-611555.

Hopelijk gaan jullie, zonder al te veel maatregelen, toch allemaal bijtanken na een bijzonder jaar. Geniet van alle zomerse activiteiten dichtbij of ver weg.
 
GGD bezoek en klachtenvrij brief
Afgelopen maart heeft de GGD ons digitaal bezocht. Twee inspecteurs namen online alle tijd en Bij de hand was met vier mensen online aanwezig om alle vragen op diverse vlakken te beantwoorden. Ook de steekproef om te checken of onze administratie volgens de wet Kinderopvang wordt uitgevoerd vond online plaats. Via deze link kunnen jullie het rapport inzien. Wij zijn er zeer tevreden mee.

Zijn jullie eens niet tevreden weet ons dan ook te vinden!! Erover praten met elkaar kan soms verhelderen. Weet dat wij daar altijd voor open staan. Ook dit jaar hebben wij de klachtenvrij brief weer mogen ontvangen van de klachtencommissie. Klik hier voor meer informatie over ons klachtenreglement.
 
Voorlopig maximum uurtarief 2022
Het voorlopige maximum uurtarief voor 2022 is bekend gemaakt. Waar de kinderopvangtoeslag in 2021 over maximaal 6,49 euro (opvangkosten/bureaukosten) berekend wordt gaat dat in 2022 6,52 euro per uur worden de verhoging bedraagt 0,5%. De definitieve beslissing valt, zoals ieder jaar, in het laatste kwartaal van 2021.

Het betreft de uurprijs waarover de belastingdienst toeslagen de kinderopvangtoeslag berekend.
 
Online interactieve workshop voor gastouders
22 september 's avonds van 19.30 tot 21.00
www.mamakinderenjeugdcoaching.nl
Meld je gerust aan via welkom@bijdehand.nu

Jongens zijn vaker luidruchtig, bewegelijk en uitdagend. Hoe ga je hier mee om zonder dit te corrigeren of af te keuren. Ook voor jongens is het belangrijk dat ze zich thuis voelen bij jou als gastouder. In deze online workshop krijg je inzicht in de ontwikkeling en behoeften van jongens en hoe dit zich uit in hun gedrag. Hoe kun je ervoor zorgen dat zowel meisjes als jongens zich prettig voelen. Hierbij wordt enerzijds ingegaan op passende activiteiten, materialen en ruimte en anderzijds op het communiceren richting jongens. Je vindt hier de link naar het filmpje wat Marieke vorig jaar voor ons heeft opgenomen. Op die manier kun je al kennismaken met haar.

Ook kunnen we je aanraden om de filmpjes van dit voorjaar waarin alle medewerkers van Bij de hand zich voorstellen te bekijken, mocht je dit nog niet hebben gedaan. Ze komen allemaal met een leertip. De online te volgen modules mogen nog opgegeven worden als je dit als gastouder nog niet gedaan hebt. Doe er je voordeel mee!

https://www.bijdehand.nu/gastouderdagonline
 
Gezondheidsprotocol en beslisboom
Weet dat het recente protocol en de recente beslisboom terug te vinden is in de portalen en op onze site via www.bijdehand.nu/documenten/ onder het kopje covid 19. De laatste wijzigingen zijn van deze maand. De beslisboom werkt simpel en maakt vaak snel duidelijk of een kind wel of niet kan komen. Naast de protocollen blijft overleg met elkaar natuurlijk het allerbelangrijkste. Samen maken jullie uiteindelijk uit wat te doen. Bij twijfel vraag ons en soms checken wij dan bij de GGD of weten het antwoord direct voor je. Samen komen we er wel uit.
 
 
Ouders gezocht
Graag verwelkomen wij een nieuw lid voor de oudercommissie van Bij de hand. Wij vergaderen 2 x per jaar in Epe. Meestal in september en maart. Per heden maken 2 ouders onderdeel uit van de oudercommissie. Laat gerust weten als je interesse hebt via karin@bijdehand.nu. Of bel Karin Meijer via 0578-611555.
 
 Beekstraat 1     8162 HA Epe     0578 - 611 555     www.bijdehand.nu