Click here to view this email in your browser                                                      Януари 2016
Изложение и конференция за управление на отпадъци и рециклиране за Югоизточна Европа: 5-7 април 2016, София, организатор: Виа Експо
 
Целият екип на Виа Експо Ви пожелава една по-успешна и спорна 2016!
Пред Вас е първият бюлетин за тази година. В интервюта представители на две фирми - изложители споделят за свои наскоро реализирани проекти, които ни изпълват с оптимизъм, че в България са налице възможности за изграждане на една по-модерна система за управление на отпадъците. 
В стремежа си да подпомогнем бизнеса чрез провеждането на Save the Planet, предоставяме на изложителите две безплатни услуги, които биха могли да им съдействат за намиране на точните делови партньори:
Таргетиран мейлинг до потенциални клиенти от България и чужбина
● Възможност за публикуване на обяви в отделна секция  "Търся дистрибутор/ сътрудник" на сайта на събитието.
                  
Ако желаете да станете част от Save the Planet 2016 или имате въпроси, може да се свържете с нас: office@viaexpo.com и 032/ 512 900.
Приятно четене!
 


 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 

 
 
 


 
НОВА ПРОДУКТОВА ПРЕМИЕРА ОТ WEISS A/S
интервю с Бо Йохансен, експорт мениджър
 
Г-н Йохансен, Weiss участва няколко поредни години на Save the Planet. Можете ли да направите равносметка на дейността Ви в България и каква оценка давате на потенциала на пазара?
Weiss вече достави в България седем броя котли за изгаряне на биомаса. Чрез участието в изложението Save the Planet ние целим да популяризираме решенията, които предлагаме на този пазар. Освен това по време на събитието се срещаме с настоящи и нови клиенти, като в процеса на разговори споделяме нашия опит, както и получаваме нови идеи за разработване на бъдещи продукти съобразно нуждите на пазара.
 
Можем ли да очакваме някакви продуктови премиери и в какви области Вашите технологии намират приложения?
Щастлив съм да обявя, че в момента работим по нов проект, който включва генериране на горещ въздух на база нашите добре познати пещи за горене на биомаса. Надяваме се, че  ще успеем да анонсираме продукта в София, който е с широко приложение в селското стопанство и преработвателната промишленост. 
 
Какъв тип клиенти търсите и имате ли интерес към създаване форми на коопериране като джоинт венчър?
Наш приоритет са предприятията в преработвателната промишленост, където има голям потенциал за замяна на изкопаеми горива с биогорива, а нефта и газта – с алтернативни горива от отпадъци. 
За да прочетете цялото интервю, кликнете тук 
_____________________________________________
 
МОБИЛНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА АНАЛИЗИ И ЗА ВЗИМАНЕ НА ПРОБИ ЩЕ БЪДЕ АКЦЕНТЪТ НА НАШЕТО ПРЕДСТАВЯНЕ
Интервю с д-р Ралица Ангелова, заместник-изпълнителен директор на БалБок Инженеринг АД

Г-жо Ангелова, БалБок Инженеринг предлага услуги за третиране и събиране на опасни отпадъци. Според нашето законодателство кои отпадъци се определят като такива?
Според националното ни законодателство „опасни отпадъци“ са отпадъците, които притежават едно или повече опасни свойства и са опасни както за хората, така и за околната среда – например са токсични, запалими, корозивни, дразнещи, инфекциозни, канцерогенни и др. Всички те са обект на дейността на дружеството. БалБок Инженеринг АД е водеща компания в областта на опазването на околната среда и управлението на отпадъци с 25-годишна история. Дейността ни е свързана както с управление на отпадъци, консултации и обучение, така и с научно-изследователска работа и управление на проекти.

Кои са вашите решения и за кои индустрии са подходящи?
БалБок Инженеринг предлага комплексни услуги в управлението на отпадъци и опазването на околната среда за индустриални предприятия, държавата и общините. Обезвреждаме и оползотворяваме производствени и опасни отпадъци, а също така много успешно събираме и опасни отпадъци от домакинствата. За да прочетете цялото интервю, кликнете тук 
_____________________________________________
 
 
ПАРТНЬОРИ
 
Списанието Water & Waste представя напредъка на технологиите в областта на управлението на отпадъците и водите. Включва новини както от Гърция, така и от други държави. Тиражът е  8000 броя, излиза 11 пъти годишно.

Gospodarka Odpadami е специализирано списание, насочено към експерти и фирми, работещи в областта на управлението на отпадъците, общините, държавната администрация, вносители и износители на опаковки и др. Статиите разглеждат въпроси за проблемите на производството, покупката, монтажа и поддръжката на машини за третиране и рециклиране на отпадъци.
 
Полезни линкове 
 Виа Експо  T 032 512 900   E office@viaexpo.com  W www.viaexpo.com
Препрати имейла на приятел:
Намери ни в социалните мрежи:
       
 
Съгласно Закона за електронната търговия този е-мейл може да е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете "UNSUBSCRIBE" или натиснете линка "Unsubscribe" (Отписване) по-долу.  
Via Expo - www.viaexpo.com