MIJN SOCIALMEDIATIPS VOOR JOU
4e jaargang, nr 32
23 november 2015
CARTOON

(gevonden op Pinterest)

"En wat ziet de Sint
in zijn grote e-book?"
 
Even wachten
Dat was raar. En spannend. Weten dat Vodafone met een grote sympathieke campagne komt, waar je onderdeel van uitmaakt, (zie Oma Online), daarover nog even niks kunnen zeggen en ondertussen gewoon doorgaan met je 'gewone' werk.
Want dat is er natuurlijk ook:
. Amersfoort: 24 november introductie social media en 26 november Facebook voor senioren (door Ghislaine Cals van CalsMedia)
 
Dubbel
En daar sta je dan, de dag na 'Parijs' in de haven naar de binnenkomst van Sinterklaas te kijken. Het was een beetje onwezenlijk. Toch hadden we in de regen en wind een prima dag. Het kan. In deze Nieuwsbrief hink ik ook een beetje op twee benen, maar dat mag.
Annet van Betuw
 
OMA ONLINE
"Opa en oma willen ook appen!" aldus Vodafone. Daar ben ik het natuurlijk helemaal mee eens. Des te leuker dat ik mee mag doen met de actie Oma Online (ook voor niet-opa's en oma's). Zo zit bijvoorbeeld mijn boek Social media voor senioren in het 'starterspakket'. 
Overigens lanceert Vodafone een prachtige korte film over kleinzoon Rodney, die de 80jarige tweelingzussen Gerrie en Truus helpt om elkaar na 26 jaar voor het eerst weer te zien via een speciale video-belverbinding. 
 
I am safe
 
Drie van mijn Facebook-vrienden vulden het in:
I am safe. Veilig in Parijs. Van een wist ik dat ze er woont, de anderen waren er 'gewoon' zoals zoveel mensen weleens naar Parijs gaan. Schrok ik extra? Nee, niet echt, het was al heftig. Wel een nieuw fenomeen waar ik aan moet wennen. Want waar blijven die anderen die zich niet melden? Maar zo gaat het altijd, alles heeft een nadeel. Voorlopig ben ik blij met de mensen van wie ik het wel zie.
 
Jongeren en social media...
Eén op de zes meisjes tussen 12 en 18 zegt zelf verslaafd te zijn aan social media, bericht de NOS op basis van een onderzoek van het CBS. Maar wat doen ze daar eigenlijk, die jongeren? Op Frankwatching de weerslag van een ander onderzoek: Onbekommerd online! Opmerkelijk dat 8 van de 10 jongeren tussen 18 en 24 dagelijks Facebook gebruiken. Op het gebied van 'mobiel chatten' is natuurlijk WhatsApp favoriet.
 
Alanis Morissette ironisch over social media
Leuk filmpje op DutchCowboys: Canadese zangeres Alanis Morissette maakt met James Corden een update van haar hit 'ironic', dit keer over social media! (Handig: met ondertiteling van de tekst.)
 
 
Waar kun je me vinden
 
Follow Us on Facebook  Follow Us on Facebook   Follow Us on Google+  Follow Us on Twitter  Follow Us on Pinterest  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on YouTube  Follow Us on E-mail