Nieuwsbrief april 2013

Ik weet niet hoe het jullie vergaan is de afgelopen maand, maar bij mij was het interne (en ook externe) klimaat af en toe behoorlijk aan schommelingen onderhevig. Soms waren de oorzaken duidelijk aanwijsbaar, op andere momenten leek de weersverandering zomaar uit de lucht te komen vallen. Zo heb ik kunnen ervaren hoe een paar druppels veranderden in een stevige bui, een klein briesje ontaardde in een orkaan en bij een toch al lage gevoelstemperatuur het kwik tot ver onder het vriespunt daalde. Kortom ik heb aardig wat lessen in zowel aardse als ook energetische weerkunde gehad. Ik las in het boek dat in de onderstaande boekentip wordt uitgelicht iets over spirituele depressies - ik vond het een mooi begrip - misschien was dat wel hetgeen wat in mijn landschap voorbij kwam. Het is geen pretje om er middenin te zitten, maar hoort wel bij de keuze van een leven bestaand uit transformatie en groei. Gelukkig blijkt ook steeds weer hoe flexibel je als mens eigenlijk bent en dat iedere bui hoe heftig ook, je ook weer verder brengt. En als je mij vraagt wat is het belangrijkste om niet te vergeten bij een weeralarm "code oranje": zorg dat je jezelf dagelijks ondersteunt met behulp van sport, meditatie, muziek, ontspanning, welness, schoonheid of kleur. Een goede manier om in het oog van de orkaan te kunnen blijven.
En voor nu een warme en vooral zonnige lente toegewenst!

1-0P-1 OPSTELLING
Een opstelling is niet alleen bruikbaar bij het doorbreken van patronen, maar kan ook veel inzicht geven bij het testen van strategieën of opties en het maken van keuzes hierin. Dit gaat zowel over particuliere als ook zakelijke vraagstukken. Je kunt een opstelling in een groep uitwerken, maar het is ook mogelijk om voor een 1-op-1 consult te komen. Voordeel hiervan is dat een afspraak meestal op korte termijn ingepland kan worden. Voor meer informatie of het maken van een afspraak, zie ik je mail graag tegemoet.

24 MEI: WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN
Op 24 mei is de eerstvolgende mogelijkheid om in een groep een (levens)vraag uit te werken met behulp van een familieopstelling. Dit kan tijdens de workshop "Inzicht-Inn-Familiepatronen". (nb. de workshop op 19 april is zowel voor vraagstellers als representanten vol).

28 MEI: KENNISMAKINGSWORKSHOP OPSTELLINGEN
Wil je kennismaken met het fenomeen opstellingen, ervaren hoe het is of om hier actief aan deel te nemen of feeling krijgen met wanneer systemisch werk zinvol kan zijn? Op 28 mei ben je van harte welkom om tijdens de Kennismakingsworkshop Opstellingen antwoord op deze vragen te krijgen. De workshop duurt van ca. 19.15 -22.00 uur. Het is gewenst om je vooraf op te geven.

30 MEI: WORKSHOP INNERGY WATERS - CHAKRASET (NIEUW)
In 2012 creërde ik 10 vloeibare intentiedragers, die ondersteunend zijn om de persoonlijke energiehuishouding beter te managen en de interne energiedoorstroming te bevorderen. Deze "Innergy Water - chakraset" vormt de basis voor de Innergy workshop, die op 30 mei zal plaatsvinden. Tijdens deze ervaringsgerichte dag leer je om met deze set te werken (zowel voor eigen gebruik als hulpmiddel tijdens coach- of therapiesessies) en poets je tevens jouw eigen energiesysteem op.

27 AUGUSTUS: COACH-INN-SYSTEMEN (SNELKOOKPAN)
Ook dit jaar vindt de specialie zomereditie - snelkookpan van de basisopleiding "Coach-Inn-Systemen" plaats. 27 tot en met 29 augustus staan in het teken van leren begeleiden van familie- en organisatieopstellingen. In die dagen maakt de deelnemer zich die theorie en vaardigheden eigen, die nodig zijn om zelfstandig kleine opstellingen in de eigen (coach)praktijk te kunnen faciliteren. De inschrijftermijn voor deze training is geopend.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
Soms zijn er van die momenten dat je in de boekwinkel op zoek bent naar iets nieuws en in een split second weet: "dit boek moet ik lezen". Op het eerste gezicht niet duidelijk waarom, maar er is een soort aantrekkingskracht, die bovenmatig krachtig is. Dat had ik de afgelopen maand met het boek Genezen door genade - een nieuw model voor transformatie en healing - van Caroline Myss. Eerder las ik ook andere boeken van haar, zoals: "Heilige Contracten" en "Genezen Hoe niet en Hoe wel". Ik moet eerlijk bekennen dat deze mij maar deels boeiden. Bij Genade bleek dat anders. Ik ben er in begonnen en kon niet meer stoppen met lezen. Lag de grootste aantrekkingskracht nu op de inhoud? Hoewel er steeds weer zinnetjes waren, die mij triggerde, heb ik niet dat idee. Het was meer de bijbehorende energie die op het juiste moment en op een welkome manier zijn werk deed waardoor ik het boek in 'één adem uitlas.
En voor de digitalen onder ons: dit schrijven is ook verkrijgbaar als e-book.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.