Nieuwsbrief  10 - September 2011
IN DEZE NIEUWSBRIEF

 
AGENDA
 
26 sep. - 1 okt. 2011
Techniek Trainingsweek Inzell

8 en 29 oktober 2011
Workshop Schaatsspecifieke krachttraining in Stolwijk
 
17 - 23 november 2011
Techniek Trainingsweek Erfurt (incl. internationale wedstrijd Masters)
 
3 - 8 januari 2012
Techniek Trainingsweek Inzell
 
26 januari - 1 februari 2012
Techniek Trainingsweek Inzell
(incl. internationale wedstrijd Masters)
    
TIP - TIP - TIP
 
MUTS & HANDSCHOENEN
 
Het schaatsseizoen komt er weer aan. Zorg dat je goed voorbereid naar de ijsbaan gaat, niet alleen door je schaatsen te checken, maar ook of je muts en handschoenen in je tas zitten...
 
Een muts?
Op de de meeste ijsbanen is het onder de 10gr Celsius en toch zweet je veel. De meeste kou verlies je via je hoofd. Een muts biedt bescherming!
 
Handschoenen?
Op de meeste banen is het verplicht handschoenen te dragen op het ijs. Die bieden niet alleen bescherming tegen de kou, maar ook een eerste bescherming tegen snijwonden bij vallen.
 

TIP - TIP - TIP
  
 FOLLOW ME ON TWITTER...
 
   

      
 
Schaatstraining
advies & begeleiding
   
Startklaar voor nieuwe trainingsweek
Komende week, van maandag 26 september t/m zaterdag 1 oktober, organiseert Schaatstraining advies & begeleiding weer een techniek trainingsweek op het schitterende ijs van Inzell. 
 
De week was al weer snel volgeboekt en er moesten zelfs mensen teleurgesteld worden. Gelukkig volgen er nog meer trainingsweken, zie verder in deze nieuwsbrief.
 
De week op het vroege herfstijs staat in elk geval weer gereed om van start te gaan. Met acht techniektrainingen, een core stability training met swiss ball, een mountainbiketocht en een presentatie over een schaatsgerelateerd onderwerp staat er weer volop moois voor de deelnemers te wachten!
 
Volg ons tijdens de week in Inzell op twitter!
 
Perfect skeeleren in Lisserbroek
De skeelerclinic bestaande uit een vijftal trainingen op de mooie baan van Lisserbroek in augustus/september is uitermate goed verlopen.
 
Een kleine maar zeer enthousiaste groep deelnemers, steeds bijzonder goed weer en bovenal: een ontzettend mooie baan. Kortom: een perfecte gelegenheid voor de deelnemers om de puntjes op de i te zetten voordat het schaatsseizoen van start gaat.
 
Voor herhaling vatbaar!
 
Inschrijving Trainings- en wedstrijdweek Erfurt geopend
In november staat de volgende trainingsweek al weer op de planning, en wel in Erfurt (Du). Deze week staat in het teken van de Internationale wedstrijd voor Masters die plaatsvindt op zaterdag 19 en zondag 20 november.
 
Op basis van ervaringen van vorig jaar vindt de week deze keer niet geheel voorafgaand aan de wedstrijd plaats, maar deels voor en deels na de wedstrijden. De week vindt dan ook plaats van donderdag 17 t/m woensdag 23 november.
 
Programma
We starten op donderdagmiddag met twee dagen techniektraining in het kader van 'wedstrijdvoorbereiding'. Het weekend staan dan twee wedstrijddagen op de planning (500, 1000/1500 en 3km). En daarna volgen er nog drie dagen techniektraining, zonder de druk van de wedstrijden.
 
Kosten 
€ 570,00 p.p. op basis van halfpension en een tweepersoonskamer.
Toeslag eenpersoonskamer: € 18,00 per nacht.
 
Inschrijven van de wedstrijden doe je zelf. Als je wilt, kan dit ook door Schaatstraining advies & begeleiding worden gedaan. In dat geval volgt een toeslag van de wedstrijdkosten plus € 5,00.
 
Nog beperkt aantal plaatsen
Inmiddels hebben zich al veel deelnemers bij de voorinschrijving gemeld en er is dan ook nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je mee, schrijf je dan snel in via het aanmeldformulier op de site: www.schaatstrainingadvies.nl.
 
Nog plaatsen vrij voor de Workshop Schaatsspecifieke krachttraining
Meer weten over en praktijkgericht aan de slag met een schaatsspecifieke krachttraining?
 
Op zaterdag 8 en zaterdag 29 oktober organiseert Schaatstraining advies & begeleiding samen met Fysiosportcentrum Stolwijk een tweedaagse workshop Schaatsspecifieke krachttraining. Beide dagen hebben een programma van 13.00 tot 16.00 uur in Stolwijk.
 
Er zijn nog plaatsen vrij, dus meld je snel aan via schaatstrainingadvies.nl.
 
Welkom!!
Graag heet Schaatstraining advies & begeleiding weer twee nieuwe sporters welkom die zich hebben aangemeld voor de persoonlijke begeleiding.
 
Op weg naar hun sportieve doel worden zij de rest van het seizoen via de digitale weg met een persoonlijk jaarprogramma en trainingsschema's begeleid.
 
Dank voor jullie vertrouwen in Schaatstraining advies & begeleiding en veel succes en vooral schaats- en sportplezier toegewenst!