Christiansborgs politikere støtter op om kunsthappeningen #Qatar6500 og iklæder sig den ikoniske kraniekæde.  
 
 
 
1. Christiansborg støtter op om #Qatar6500-statement 
2. Kraniekæde-workshop på Galleri Galschiøt 
3. 24syv laver kraniekæde-workshop hos Jokeren ved søerne  
3. Lysreklame på Nørreport og en helside i Politiken. 
 
 
Kære
 
Kunsthappeningen #QATAR6500 er for alvor i gang med kraniekæde-workshop, lysreklame og ikke mindst deltagelse fra de folkevalgte politikere på Christiansborg.
 
Tirsdag eftermiddag stillede Galschiøt og 24syvs Ringdal og Kristensen op i Folketinget med kunsthappeningen #Qatar6500. Langt de fleste adspurgte politikere valgte at deltage i det kunstneriske statement for at sætte fokus på migrantarbejderne i Qatar. Eventet varede 2 timer, så det var kun et fåtal af politikerne, der fik chancen for at deltage, alligevel støttede 30 MF'ere op.

Deltagerne, der kom fra et bredt udsnit af Folketingets partier, iklædte sig en halsklæde bestående af 6.500 kranier - et for hver migrantarbejder, der er døde under opbygningen af VM i Qatar. 

Eventet var arrangeret af nye MF'er Sara Emil Baaring (S), Karsten Hønge (SF) og Søren Søndergård (EL).
 
Galschiøt udtaler: "Det er et stærkt signal, de danske politikere sender, og jeg er sikker på, at deres kritik af tilblivelsen af VM i Qatar giver genlyd internationalt og ikke mindst i Qatar."
 
Galschiøt har valgt at videreformidle de danske politikeres statement ved at sende det ud på sin internationale mail-liste med over 60.000 følgere. 
 
Disse politikere stillede op (hent billeder i god opløsning her): Astrid Carøe – SF, Bjarne Laustsen – A, Carl Valentin – SF, Christian Juhl – EL, Christina Olumeko – Å, Erling Bonnesen – V, Franciska Rosenkilde – Å, Frederik Vad – A,  Helene Liliendahl Brydensholt – Å, Henrik Møller – A, Jette Gottlieb – EL, Jon Stephensen – M, Karsten Hønge – SF, Lars Christian Lilleholt – V, Leila Stockmarr – EL, Lisbeth Bech-Nielsen – SF, Mai Villadsen – EL, Marianne Bigum – SF, Nick Zimmermann – DF, Peder Hvelplund – EL, Pelle Dragsted – EL, Peter Kofod – DF, Pia Olsen Dyhr – SF, Sara Emil Baaring – A, Sascha Faxe – Å, Søren Egge Rasmussen – EL, Søren Søndergaard – EL, Theresa Berg Andersen – SF, Thomas Skriver Jensen – A, Torsten Gejl - Å.
 
Læs mere om de mange #Qatar6500-aktiviteter herunder. 
 
Mange hilsner
Galschiøts gallerister 
6618 4058 / 4044 7058
 
#QATAR6500
 
Vi oplever en enorm opbakning til #Qatar6500, og flere, end vi overhovedet havde turde håbe på, har lyst til selv at bære et kranie-armbånd i protest mod Qatars behandling af migrantarbejdere.
 
__________________
 
 
Kraniekæde-workshop genåbner på galleriet
 
Vi er blevet væltet bagover af engagerede mennesker, der er interesserede i kranie-armbåndene. Vi har derfor åbnet en kraniekæde-workshop på galleriet, så hvis du har lyst til at vise din afstandtagen, så kig forbi galleriet, og lav et par armbånd - et til dig selv og et til os. 
 
Det er kvit og frit og enormt hyggeligt. 
 
Vi har lige modtaget 39.790 kranier, så der er nok at give sig til. Også selv om de hurtigt får ben at gå på!
 
Vi har åben mandag-fredag mellem 9.00-17.00 og søndag mellem 12.00-16.00. Adressen er Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N. 
 
__________________
 
 
Kendisser og privatpersoner støtter op 
 
Bl.a. Jim Lyngvild, krigsfotograf Jan Grarup, Jokeren og Bubber bærer i øjeblikket vores kranie-armbånd. Sammen med en masse privatpersoner har de valgt at lægge et statement ud på sociale medier med #Qatar6500. 
 
__________________
 
 
Galschiøt og kranie-kæde i Debatten
 
Jens Galschiøt blev inviteret i Debatten med Clement Kjersgaard på DR2, da rygtet om kunstnerens projekt havde spredt sig. Her var han i fint selskab med blandt andet fodboldfans, DBU og Amnesty International. Jens blev spurgt, om sådanne kunsthappenings overhovedet gør en reel forskel, og hertil svarede han naturligvis "JA". Det er vigtigt, at vi sætter fokus på forholdene i Qatar, om det så er på den ene eller den anden måde, gennem kunsten eller gennem skriften. Målet er at få folk i tale, og mange folk, så vi har kræfterne til at ændre noget.
 
__________________
 
 
Kranie-workshop med Jokeren
 
Det er ikke kun på Galleri Galschiøt, at vi har været i gang med at lave kranie-armbånd. 24syvs Ringdal og Kristensen inviterede d. 24. november til kranie-workshop med rapperen og kunstneren Jesper Dahl, aka Jokeren, i hans atelier i København. 
 
Workshoppen gik strålende, og alle deltagere gik derfra med et armbånd, og således et symbol på deres afstandtagen. Stærkt gået Anton, Kristoffer og Jesper! Du kan høre udsendelsen her. 
 
Hvis du bor i København og vil lave en kraniekæde, kan du kontakte Ringdal og Kristensen og høre, hvornår de laver en kraniekæde-workshop.
Skriv til  arin@24syv.dk
 
__________________
 
 
Lysreklame på Nørreport og helside i Politiken
 
Ringdal og Kristensen har trukket i nogle tråde og skaffet #QATAR6500 en lysreklame på Danmarks største knudepunkt, nemlig Nørreport Station.  
 
Forrige tirsdag havde vi en helside i Politiken, hvor H.C. Andersen som Queer var at spotte iført kraniekæden. H.C. Andersen fungerer her også som en kommentar til Qatars VM-ambassadørs udtalelser om homoseksuelle. Det er altså ikke alene migrantarbejderne, hvis liv krænkes i Qatar.
             
Kontakt Ringdal og Kristensen fra 24syv, hvis du har forslag eller kommentarer til kampagnen.
  • Anton Ringdal: arin@24syv.dk
  • Kristoffer Kristensen: krkr@24syv.dk
Kender du andre, der har samarbejdet med Qatar og bør markere sig. Så videresend dem denne mail!
 
__________________
 
 
#QATAR6500 - BAGGRUND
 
I samarbejde med 24syvs aktivistiske radioprogram Ringdal & Kristensen har vi skabt happeningen #QATAR6500. Den har til opgave at sætte fokus på de menneskerettighedskrænkelser, som migrantarbejdere i Qatar er blevet udsat for i forbindelse med fodbold-VM. 
 
Qatar fik tildelt VM-værtskabet tilbage i 2010, og siden da har den ene skandale efter den anden set dagens lys. I 2021 kunne The Guardian oplyse om, at antallet af migrantarbejdere, der er gået bort under forberedelserne til tuneringen, ligger på omkring 6.500. Heraf kommer happeningens navn #QATAR6500. Det er mennesker, der er omkommet som direkte følge af det hårde arbejde med at opbygge idrætshaller, stadioner, veje m.m. under inhumane arbejdsforhold. 
 
Vi kan desværre ikke aflyse VM, men vi KAN tage afstand!

Vi har skabt en halskæde bestående af 6.500 kranier - et for hver migrantarbejder, der har ladet livet for tilbliveksen af VM. Sammen med Ringdal & Kristensen arbejder vi på at få en prominent person til at bære i Qatar. Spørgsmålet er bare hvem?
 
Vi håber, at kampagnen kan være med til at skabe bedre arbejdsforhold i Qatar, og vi støtter derfor Amnesty Internationals krav til FIFA og Qatar om at kompensere familierne til de døde migrantarbejdere og om at sikre, at menneskerettighederne overholdes i Qatar - også efter VM.
 
 
Galschiøt om Kraniekæden
 
Værket trækker på inspiration fra ældgamle tibetanske traditioner med at bruge menneskekranier i smykker og armbånd. Ligeledes trækker det tråde til og inspirationer fra heavy metal-kulturens bizarre udtryk og fra afrikanske talismaner med magiske kræfter.
 
Resultatet er blevet et smykke med en næsten overvældene magisk udstråling. Det er et smykke, der er  umulig at overse,  og som vil skabe betydelig opmærksomhed i enhver forsamling. Det vil gøre bæreren af kæden til en dronning.
 
Værket består af 6.500 små hvide kranier på 6x5 mm, der er inkorporeret i dette gigantiske smykke. Hvert kranie refererer til en af de 6.500 migrantarbejdere, der er døde i forbindelse med opbygningen af stadioner m.m. til VM i fodbold Qatar i 2022. Kæden med de tusindevis af små kranier er sammenføjet af fire større kranier i bronze. De er skabt i hånden i voks, og ved hjælp af en 7.000 år ældgammel teknik kaldet ”cire pedu” er de transformeret over i bronze.
 
De fire unikke kranier giver med deres okkulte udstråling en indramning af kæden og understreger og skaber dens magiske og smukke udstråling.
 
Kæden er et helt unikt værk, som er skabt til at blive båret under VM i Qatar 2022 for at sætte fokus på de ufattelige, menneskelige omkostninger, det har haft at placere VM i et land, der ikke regner andres menneskeliv for noget, og som har brugt over 6.500 migranters liv for at skabe infrastruktur til eventet.
 
Det er håbet, at bæreren af kæden kan være med til at sætte fokus på dette i Qatar.                                                                                                                 
                                                                                                                           - Jens Galschiøt, 2022 
 
__________________
 
 
Artist talk om skamstøtten
 
Den 1. december 2022 deltager Jens Galschiøt sammen med en række andre kunstnere, nogle akademikere og advokater i paneldebatten "Banned by Beijing: Artistic Freedom and CCP Censorship in Europe". Arrangementet foregår online, og det er gratis at deltage. Billetter kan reserveres her
 
__________________
 
 
Støbekurser
Vi har igennem efteråret en række støbekurser. De fleste er fyldt op, men prøv lykken eller kom på venteliste. Se her.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker, der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt.
 
Du undervises i alle faserne af skulptur-smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks, der opsættes, indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
 
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer og billedhugger tlf. 2228 4975.
 
Hvor: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole, tlf. 20 83 96 74 - hjemmesiden.  
Pris: kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvornår: Du kan se kursusdatoer og tilmelde dig her
 
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 13.000 m2 og er åbent for publikum, og der er Fri entré.
 
Åbningstider:
Hverdage  kl. 9 - 17.
Søndag 12 - 16
Der er lukket lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk 
Info se galleriets webside:   - Tlf.: 6618 4058 
 
 
Sara Emil Baaring - Socialdemokratiet
Arrangerede projektet.
 
Lars Christian Lilleholt - Venstre
 
Jim Lyngvild 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jens Galschiøt i debatten
Invitation til armbånds-workshop med Jokeren
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Politiken - annonce
Karsten Hønge - SF
 
Banner-reklame Nørreport 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted
Kontakt:
Adresse: Galleri Galschiøt - Banevænget 22 - 5270 Odense N
Telefon: (+45) 6618 4058

E-mail: aidoh@aidoh.dk

Hjemmeside
Til
Galleri Galschiøt
Til Galschøts hovedside
Baggrund og information:
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet (PDF på engelsk)

E-bog: 200 sider om Galschiøt på dansk (PDF)
 
****************************************** 
 ******************************************
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste