Nieuwsbrief
December 2014
 

 
December
  
Hier op de ranch heerst rust. De paarden hebben vakantie en mogen zich overdag uitleven in de wei van een boer uit het dorp. Wij vermaken ons met de dagelijkse klusjes (hooi voeren en mestruimen), de hondjes en het uitdenken van nieuwe plannen. Ondertussen wachten we op een ouderwets dik pak sneeuw.

 
 
 
Paard van de maand: Henkie
 
Henkie is misschien wel het stoutste paard uit onze kudde. Ieder jaar roepen we minstens 10 keer, dat we hem gaan verkopen, maar we kunnen het niet. Hij heeft een speciaal plekje in ons hart en vooral bij Koen kan hij geen kwaad doen. Maar ja, we hebben hem dan ook zelf gefokt.
 
Henkie is 8 jaar oud en is de zoon van River en het half broertje van Charley. Zijn vader is een quarter horse. Met Henkie kun je alles doen: koeien drijven, salto's maken en zelfs meenemen de saloon in.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Hoe het allemaal begon .....
de avonturen van twee Hollanders in de Ardennen
  
Regelmatig krijgen wij de vraag hoe wij in de Ardennen terecht zijn gekomen en wat we allemaal meegemaakt hebben. Daarom nu in iedere nieuwsbrief een verhaaltje over onze avonturen.
 
Eind 1999 namen vrienden van ons de Rock River Ranch in Durbuy over en vroegen ze ons of we voor hun wilden komen werken. Lang hoefden we daar niet over na te denken: ja!! 
 
Nadat we besloten hadden om naar België te emigreren, moest er veel geregeld worden: ontslag nemen op ons werk, ouders en vrienden vertellen over onze plannen, wat te doen met ons huis, etc. Een paar weken later vertrokken we met onze spullen en ons paardje naar Durbuy. Van een leuk huis in Nederland verhuisden wij naar een stacaravan in de Ardennen (maar wel met uitzicht op de paardenwei…).
 
De eerste weken viel er veel te doen: paarden leren kennen, routes uitzetten en de ranch voorbereiden op het nieuwe seizoen. Het uitzetten van de routes was best spannend; regelmatig stonden we bovenaan een afdaling met de vraag of we hier omlaag konden of niet. Meestal bleken de paarden meer te kunnen dan we dachten, soms gingen we met paard en al onderuit halverwege de afdaling.
 
Ons avontuur op de Rock River Ranch heeft uiteindelijk een jaartje geduurd. Na één seizoen besloten onze vrienden te stoppen met de ranch en te gaan genieten van hun pensioen. Wat ons betreft was het avontuur in de Ardennen nog niet voorbij. We besloten op zoek te gaan naar een andere locatie en daar een nieuw bedrijf te starten. Maar ja, hoe vind je een geschikte locatie?
 
Wordt vervolgd .......

 

 
 
 
 
 
Fijne feestdagen

Wij wensen iedereen hele gezellige kerstdagen en een goed 2015.
 
Tot ziens in het nieuwe jaar!!
 
 
 
Net als andere jaren geven we ook nu weer t/m maart winterkorting. Een weekend kost dan 225 euro. Wil je een keer in de sneeuw rijden, houd dan onze nieuwsbrieven, onze Facebookpagina en onze website in de gaten. Hierop laten we weten of er hier sneeuw ligt of niet.
  
Groeten,
Koen en Margreet

 
 

Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.