Nieuwsbrief augustus 2013
  

Het 25e Europese Zijspan Treffen 2013
Voor liefhebbers van zijspanrijden is het Europese Zijspan Treffen al 25 jaar een vast punt in de agenda. De laatste jaren wisselt de locatie tussen Weiswampach / Luxemburg en Reddighausen, een plaatsje bij Hatzfeld en Battenberg in het overgangsgebied Sauerland en Hessen.
 
Dit jaar was Reddighausen weer aan de beurt alwaar de lokale motorsportclub de organisatie voor haar rekening nam. Bij erg mooi zomerweer vonden ongeveer 1.500 zijspannen met hun bezetting een plekje op het uitgestrekte kampeerterrein. Terwijl het officiële Treffen op vrijdag 23 augustus begon, vertelde men ons dat de maandag daarvoor al de eerste liefhebbers hun tent op de mooiste plekjes van het terrein opgezet hadden.
 
Op de zijspan-nieuws-site www.gespann-news.de staat een uitgebreid beeldverslag van dit E.G.T. 2013.
 
MOTORWERK was voor de 3e keer aanwezig. Terwijl wij in 2011 de allereerste Jialing JH600B in Europa aan het nieuwsgierige, maar ook "de-kat-uit-de-boom" kijkende publiek konden demonstreren, waren er deze keer zelfs vier machines van klanten voor onze stand aanwezig!
 
Klanten als Burkhard Reichow, Rolf von Schiemann, Klaus Kühnl en Dietrich Uhlig hadden er dan ook veel plezier in om hun machines aan de geïnteresseerden te laten zien en hun ervaringen daarbij te vertellen. Met kilometerstanden van zelfs meer dan 10.000 km ruim binnen één jaar, was van de terughoudendheid van twee jaar geleden niet meer veel over..... Knipogen
 
MOTORWERK heeft tientallen afpsraken voor proefritten met een Jialing JH600B of Chang Jiang 750 en een gedetaileerd gesprek over aankoop mogen noteren!


Nog één vakantieverslag - India met een Royal Enfield Bullet
Vrienden kopen van vrienden - en dat geldt zeker voor Gé Joling. Gé is al jarenlang een goede Chang Jiang 750 klant. Hij gaat ook al jarenlang graag naar India op vakantie. En aldaar wordt natuurlijk op een Royal Enfield Bullet gereden!  
 
Samen met zoons, zus en drie Royal Enfields was in augustus een motorreis door het noorden van India geboekt. Gé heeft dit keer een soort van e-mail blog bijgehouden. Daaruit blijkt dat motorrijden in India een bereik van heel erg mooi tot heel erg gevaarlijk omspant. Ongelooflijk mooie natuur wisselt af met loslopende honden en daaruit resulterende valpartijen. Of waanzinnig verkeer dat uiteindelijk voert tot de mooiste plekjes die er op aarde te vinden zijn. En als de motoren aan het einde dan voor de laatste etappe met de trein meegaan, komen ze er alledrie beschadigd weer uit. Onderweg hebben deze Indiase motoren van Engelse oorsprong zich keurig gedragen, maar de spoorwegen aldaar weten ze wel klein te krijgen!
 
Toch viel het uiteindelijk reuze mee en kon Gé de machines weer goed verzorgd teruggegeven aan de verhuurder.
 
Wil je ook wel eens in India rondreizen op een motorfiets zoals de Royal Enfield Bullet, vraag dan eens informatie bij deze ervaren Indiareiziger. Stuur ons een e-mail en wij bezorgen jou het e-mail adres van Gé Joling!

Little Darling Jialing
Zoals in het E.G.T. 2013 bericht hierboven vermeld, zijn er met name in Duitsland al veel klanten die tevreden zijn met hun Jialing JH600B zijspanmaschine.
 
Zó tevreden zelfs dat er in de duitstalige pers gebruikersberichten verschijnen. Zo ook het verhaal "Little Darling Jialing" dat in Motorrad Gespanne nr. 137 is geplaatst. Weliswaar in een door de redactie verkorte versie, maar niettemin een positief verhaal!
 
Op de website rond zijspannen van onze klant Klaus Kühnl kun je het complete relaas lezen: Little Darling Jialing

De beste klant? Een tevreden klant!
Deze waarheid als een koe kan niet vaak genoeg door ons nagestreefd worden. Zo nu en dan pakken onze klanten de pen of het toetsenbord ter hand en laten ons zelfs schriftelijk weten dat zij met MOTORWERK en haar produkten best tevreden zijn!
 
Zo ook Koen Cuijpers uit België, die een Chang Jiang 750 heeft. Hij schrijft ons:
"Dag Bart en Marjoleen,
 
(....) Bedankt voor de info. De motor rijdt zalig al moet ik zeggen dat ik er nog wat voorzichtig mee ben (inrijden en nog wat onzeker). Aanvankelijk sprong hij tijdens het rijden nog meermaals uit versnelling waardoor plots hoog toerental en verlies trekkracht. Na bijvullen oliepeil boite gebeurt dit minder. Kan ook aan mijn schakelen liggen als leerling motorrijder. Ben nog steeds zonder sidecar aan 't rijden tot einde roddage( dochters vinden het zalig achterop). Nog gefoetert om doos over cardankoppeling los te krijgen maar is uiteindelijk gelukt. Voor de rest "genieten".
 
groetjes
Koen en co."
 
Tip van de maand
Dat brengt ons dan meteen bij de tip van de maand. Koen heeft het al ontdekt, maar hier dan toch de belangrijke info:
De metalen klok om de kardankoppeling van de CJ750 en aanverwante constructies zit met linkse draad gemonteerd. Dus, rechtsom is losdraaien!

Deze tip is best belangrijk, want deze kruiskoppeling moet regelmatig gesmeerd worden. Als je dat netjes doet, loopt dat ding eeuwig en zonder speling. Verwaarloos je deze koppeling dan gaat er geheid een keer iets stuk. En altijd op het meest ongunstige moment.

Dus, rechtsom is los en daarna de vetpers erop!
 

Bestel nu je onderdelen voordelig en zonder verzendkosten - hoe zit dat?
De Motormarkt Hardenberg komt er weer aan. Ook MOTORWERK tref je er aan op onze inmiddels traditionele plek.
 
Als je onderdelen nodig hebt, bestel ze dan bij ons vóór 2 oktober en vermeld er bij dat je ze komt ophalen op onze stand tijdens de Motormarkt Hardenberg.
 
Je bespaart niet alleen op de verzendkosten, maar je krijgt na aanmelding ook een aantrekkelijke korting! Alléén als je voor 2 oktober hebt besteld met duidelijke vermelding "Motormarkt Hardenberg".
 
P.S.: medio september wordt de voorraad in onze webshop weer aangevuld. Dus, mocht op dit moment iets niet voorradig zijn, check de webshop dan in de 2e helft van september.

Agenda
 

5 oktober            Motormarkt Hardenberg
                             Een klassieker onder
                       de echte
                       oldtimerbeurzen op
                       motorgebied!
                       Van 8.00 u. - 16.00 u.
 
 
Inhoud
Het 25e Europese Zijspan Treffen 2013
 
Nog één vakantieverslag - India met een Royal Enfield Bullet
 
Little Darling Jialing
 
De beste klant? Een tevreden klant!
 
Tip van de maand
 
Bestel nu je onderdelen zonder verzendkosten - hoe zit dat?
 
Agenda
 


Europees Zijspan Treffen 2013

 

Meer dan 10.000 km binnen één jaar!
De stand van MOTORWERK
 
Vakantie in India met een Royal Enfield Bullet
Onderweg een praatje met Indiase motorrijders 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Little Darling Jialing
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Chang Jiang 750 M1S van Koen Cuijpers
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tip van de maand
Zwarte klok rond kruiskoppeling heeft
linkse draad (rechtsom is los)
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl