”Vi är avkommor till bönder, bibelbältets-fundamentalister och trailer trash. Det är de referenserna vi har och det är det som formar vårt sound.”
- Spunsugar
 
Förra året släppte Spunsugar debut EPn "Mouth Full Of You” och blev snabbt ett band att räkna med på den nya spirande och spännande showgaze-scenen. Nu är siktet inställt på debutalbumet "Drive-Through Chapel” som släpps 2a oktober. Första singeln heter "Happier Happyless” och utmärker sig genom att vara aningen långsammare, suggestivare, poppigare och nästan dansant. 
 
Artist: Spunsugar
Singel: Happier Happyless
 
Spotify: https://open.spotify.com/album/5J49GWCtcLqeEmxcDlhmCT?si=gwaVluGOQjCQXyUmgWYvjA
iTunes: https://music.apple.com/se/album/happier-happyless-single/1513067827
 
Omslag: https://www.dropbox.com/s/84ash5qvyqnzsy2/HHgrandefinale.jpg?dl=0
 
Läs mer:
 
Videopremiär på Popmani
En låt som i dag släpps tillsammans med en musikvideo och som är enligt bandet är en söt och sur låt som behandlar trånande, lycka och hämnd.
 
Intervju på Savant
Happier Happyless breddar bandets musikaliska spektra och står starkt på en pumpande syntbas, en bas som lika oundvikligt som en mördares genomarbetade plan, arbetar sig in som en kniv i bröstet och som i samspel med Elin Ramstedts hypnotiska sång blir helt ostoppbart bra.
 
Dansk pepp på Bands of Tomorrow
Det nye nummer “Happier Happyless” er ørehængende, og den rå vokal fra Elin Ramstedt får lov at skinne igennem. 
 
"Happier Happyless är en söt och sur låt som behandlar trånande, lycka och hämnd. Till skillnad från tidigare Spunsugar-låtar har den ett passande långsammare tempo. Den är också en hyllning till den förkastade filmen Valentine från 2001 som kom lite för sent i nittiotalets Scream-inledda slasheråterupplivning. Denna introduktion till debutalbumet skrevs med kriterierna att den skulle ha en minnesvärd hook, en pumpande synthbas och en genuint shoegazeig refräng. Likt Happier Happyless, kommer albumet också skifta konstant i känslomässig tonalitet."
 
Pressbilder: https://www.dropbox.com/sh/jv2gkzvqdfkc5v3/AAD5Fn0oyQ_2Y9gG5d4NsjI9a?dl=0
Foto: Charlie Wedin
 
Två av medlemmarna i Spunsugar, Cordelia Moreau och Elin Ramstedt, möttes första gången när de var tretton år i en småstad, präglad av det utanförskap som definierar de flesta småstäder. När de var femton startade de sitt första band, med Elin på sång och gitarr och Cordelia på trummor. Spola fram till en tid efter gymnasiet. Efter en längre tids tystnad, hamnade de båda i Malmö. Cordelia hade precis träffat Felix Sjöström på universitet i Helsingborg efter att ha bondat över gitarrer, och bestämde sig för fråga om han ville spela bas. Felix blev snabbt en fundamental del av projektet där hans influens var sista pusselbiten för att skapa det sound som nu är deras.

Adrian Recordings
Sweden
  
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com

ALICE BOMAN ALEXANDRA BERGER ANDREAS TILLIANDER BITCH HAWK BJÖRNS VÄNNER BOEOES KAELSTIGEN DAVID & THE CITIZENS DAVID FRIDLUND DEN SVENSKA TYSTNADEN DMITRY FYODOROV DÖDEN EDDA MAGNASON EMIL JENSEN FAMILJEN HENRIC CLAES HEY ELBOW JONAS LUNDQVIST LAAKSO LATELY LA LA MARCUS CATO MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS MEDBORGARBANDET MF/MB/ OLD POIZON_SW3 PRINTER RA SHARIF SHE’S WILD AGAIN TONIGHT SURF PHILOSOPHIES SVART KATT THE BEAR QUARTET THE FINE ARTS SHOWCASE THIS IS HEAD ULF STURESON VED YAST NEED FOR SPEED BO MEHR BOB HUND SPUNSUGAR JH3