Nieuwsbrief  De Masteluin
ONS ADRES
Natuurwinkel
De Masteluin
Witbos 9
Noorderwijk
014 261695
ONZE WEBSITE
ONZE DATABASE
Zoek HIER naar een product uit ons gamma, naar nieuwigheden en promoties.
ONZE OPENINGSUREN
 Maandag
10:00-12:30
13:30-19:00
 
 Dinsdag
10:00-12:30
13:30-18:00

Woensdag
Gesloten
 
Donderdag
10:00-12:30
13:30-19:00

Vrijdag
10:00-12:30
13:30-19:00

Zaterdag
10:00-12:30
13:30-17:00

Zondag
09:00-12:00
 
In de zomermaanden
juni, juli, aug, sept
gesloten op
zondag
ONZE VORIGE
NIEUWS
BRIEVEN
Klik HIER
en bekijk vorige nieuwsbrieven in het archief.
ONZE NIEUWSBRIEF PROMOTEN...
Klik HIER en stuur deze nieuwsbrief door naar een vriend!
JOUW GEGEVENS
Zorg ervoor dat wij je gegevens hebben zodat we je makkelijk altijd kunnen bereiken.
Tip: Vul ook je verjaardag in!
Uw partnerKlik HIER voor een korte leidraad bij het invullen van je gegevens.
MAAK OOK JE EIGEN NIEUWSBRIEF...
Deze nieuwsbrief is opgemaakt met de YMLP-webservice.
Misschien heb je
interesse om ook zo'n nieuwsbrief te maken.... Klik dan HIER om in te schrijven bij YMLP en geniet van 15% korting met deze PROMOCODE:
SREWR5
Hallo ,
Amy
Onze 8-jarige Weimaraner-hond Amy is niet meer. Ze is woensdag op onze wekelijkse boswandeling op vreselijke wijze omgekomen. We missen onze trouwe huisvriend heel erg.
Maar het ergste is nog: we hebben machteloos moeten toekijken hoe ze op gruwelijke wijze omkwam. De beelden van die horror zullen ons nog heel lang achtervolgen.
 
Zoiets mag nooit meer gebeuren! Daarom hebben we de feiten ook aangegeven aan de politie.
We werden ook gecontacteerd door Marc Helsen van de Gazet van Antwerpen... Lees hier het artikel dat vandaag in de krant staat (GVA, dinsdag 9 maart 2010, pagina 4).
 
Klik hier en hier voor een grotere foto van Amy.
 
Hieronder nog enige weetjes en nieuwskes uit onze winkel...
 
Groetjes
 
Johan & Anita
De Masteluin
WEETJES & NIEUWSKES
 
Nieuw van Lima: speltdrank nu tijdelijk in promotie!
 
Zoals altijd zijn er met Pasen holle chocolade eieren verkrijgbaar, zonder suiker, gezoet met suikerbietenstroop. Bestel tijdig! Kleine gevulde eitjes met pralinévulling ook voorradig.
 
Morga groentenbouillon is er nu ook vloeibaar in een flesje!
 
Naamwijzigingen bij voedingssupplementen.
Wist je dat alleen een geneesmiddel een naam mag dragen die verwijst naar het effect?
Heel veel voedingssupplementen hebben in verband hiermee hun naam al moeten veranderen.
Prostacare werd Protacare.
Finartro werd Finato.
Bronchilan werd Bronilan.
De vraag is natuurlijk: wat haalt dit toch uit? Onbeslist Afgezien van de verwarring die het soms teweeg brengt is er meestal maar 1 of 2 letters verschil tussen de oude en de nieuwe naam zodat de consument nog altijd de connectie kan leggen....
 
Iedereen weet ondertussen dat groene thee geweldig gezond is. Maar ... er is veel verschil! Wie alleen het allerbeste wil moet ongetwijfeld de Green Tea Forte van Orthophyt proberen, met gegarandeerd extra hoog gehalte aan EGCG, het belangrijkste anti-oxidant aanwezig in groene thee. Neem de gratis folder mee en overtuig u!
 
Van ditzelfde merk is er nu ook de Pure Krill Oil, een olie die geextraheerd wordt uit Antarctische krill, een garnaalachtig zeediertje dat leeft  in de wateren rond Antarctica. Krill-olie is juist zoals visolie rijk aan omega3-vetzuren. Maar in vergelijking met visolie heeft het toch nog enkele pluspunten...
- Krill-olie is van nature rijk aan anti-oxidanten, die het volledig beschermen tegen oxidatie in het lichaam. Bij visolie moet men Vitamine E toevoegen als anti-oxidant, wat bijlange na niet zo effectief is.
- Krill-olie geeft nooit een nasmaak wat men natuurlijk niet kan zeggen bij visolie.
- De zuiverheid van Krill-olie is gegarandeerd: zware metalen , PCB's, dioxines en pesticiden werden (anders dan bij visolie) nog nooit gedetecteerd.
- EPA en DHA zitten ingesloten in fosfolipiden (en niet in triglyceriden zoals bij visolie) wat de opname en dus de biobeschikbaarheid ten goede komt.
Graag meer uitleg over dit alles? Lees de speciale folder: Krill olie: superieure bron van omega3-vetzuren.

Natuurlijk had dit al eerder in een nieuwsbrief moeten staan maar helemaal geen erg... de nieuwe speciale kerstverpakking van YogiTea is 'zowiezo' heel het jaar door interessant! 'Christmas Collection' is een verzameling van 12 goed lopende soorten YogiTea. Ideaal om ze eens te leren kennen dus.
Het gamma Yogi tea is enorm uitgebreid, en wij hebben momenteel slechts een kleine selectie daarvan. Maar...  Wie zijn geliefkoosde soort niet bij ons in de winkel vindt... vraag ernaar.... wij bestellen het graag voor u!

De lemon green zinger van Celestial Seasonings kan je nu kopen in duopack met een mooie gratis tas erbij.
 
Hennepzaad staat tegenwoordig volop in de belangstelling. Het is uiterst voedzaam en is een ideale bron van omega-vetzuren. Probeer daarom eens de nieuwste muesli met hennepzaad van Favrichon. Nu ter introductie met 10% korting! Ook BeBene heeft nu koekjes met hennepzaad!

Ondertussen is er weer een nieuwe lading meel binnengekomen! De prijzen van de melen zijn allemaal gedaald! Maar... Een spectaculaire prijsdaling doet zich toch wel voor bij het speltmeel! Speltmeel 100% volkoren (vroeger: 2,68 Euro/kg) kost voortaan nog slechts 1,61 Euro/kg! De laatste 2 jaar is er een enorme toename geweest in de vraag naar spelt, en dit leidde tot zeer excessieve vraagprijzen van telers en handelaars. Intussen is de markt blijkbaar terug genormaliseerd door een verruimd aanbod.
Op dit ogenblik zijn er eigenlijk nog zelden noemenswaardige prijsstijgingen. Integendeel,.. granen, noten, zaden & pitten, deegwaren, oliën en nog andere zaken zijn de laatste maanden heel dikwijls in prijs gedaald! Om een voorbeeld te geven: een pak Fertilia witte spaghetti van 500g kost nu nog slechts 0,99 Euro! Ook de Japanse specialiteiten zoals bijvoorbeeld udon zijn fors in prijs gedaald!
De prijsdalingen hebben meer algemeen gezien wellicht te maken met de economische crisis in Europa! Vooral daar waar het niet zo goed gaat met de economie (Spanje, Portugal, Ierland en Griekenland) dreigt momenteel zelfs regelrechte deflatie. Enkel door prijsverlagingen (en zelfs loonsverlagingen) door te voeren  kunnen deze economieën opnieuw aan concurrentiekracht winnen.... Ook België moet beducht zijn om niet in hetzelfde straatje te belanden. Er zijn nu reeds stemmen die speculeren tegen de Belgische kredietwaardigheid (lees hier)....

Zin om zelf kefir te maken? Wij kunnen je momenteel aan de nodige 'kefir-bloemekes' helpen! Laat ons een seintje en wij zorgen ervoor dat je voortaan zelf kefir kan 'brouwen'!

Molenaartje is gestopt met bake-off producten. In de plaats zijn er nu van Ekoland: bruine broodjes, wit stokbrood en croissants. Ze vallen 100% mee qua smaak en ... de prijs is enorm gezakt! Wel spijtig dat er nu geen meerkorenbollen meer zijn...Tartex cremisso, de vegetarische creme met mierikswortel die door vele van onze klanten geliefd was, is spijtig genoeg niet meer verkrijgbaar.

Kokosmelk hadden we al langer dan vandaag maar ... nu hebben we eindelijk een formaat gevonden dat niet moet dienen voor de grootkeuken: van het merk Amaizin hebben we voortaan kokosmelk in een miniblikje van 20cl! Je kan zo'n blikje makkelijk in één keer opwerken. Culinaire tip: voeg op het einde een volledig blikje toe aan je wokschotel!