En EP i fyra delar kring vår tids stora ödesfrågor.
 
Artist: Emil Jensen
Titel: Gå aldrig ombord
4 spårs digital EP
Release: 15 april
Skivbolag: Adrian Recordings

Lyssna
Spotify: https://open.spotify.com/album/7yIBPPPBA9yaeaMYasRuG0
 

Pressbilder: https://www.dropbox.com/sh/dyid4ucaxnkcmhp/AACuQk-9eMa9BjK604ssBiIea?dl=0
Foto: Klara G
 
Omslag: https://www.dropbox.com/s/55hqflztyg9j66l/emil_jensen-Ga_aldrig_ombord.jpg?dl=0

Emil Jensen är en av våra mest unika och angelägna röster just nu.

- Vi har en stor chans i den tid vi lever i. Och i det rådande globala mörkret tycker jag mig ändå se otroligt många som, medmänskligt och solidariskt, tar den chansen, säger Emil själv om arbetet med EPn.

Den 28 oktober släpper Emil nytt album och ger sig ut på en omfattande turné genom hela Sverige med sin nya föreställning ”Flyktpotatis”. Turnén har redan 50 datum bokade, en minst sagt imponerande turnélista och ett förhandsintresse som saknar motstycke. Men redan nu kommer en försmak i form denna angelägna EP.

När samhällsklimatet hårdnar och kallnar, kontrar Emil med att sprida ännu mer mänsklig värme genom sin helt egna blandning av musik, lyrik och komik.
 
1. GÅ ALDRIG OMBORD
En berättelse som ytterligare understryker det fruktansvärda och absurda i hur vi stänger gränser, monterar ner asylrätten och tvingar människor som är på flykt att ta risken att drunkna i Medelhavet.

Här får vi också en bild av det Sverige som så ofta slår sig för bröstet i etiska frågor, men som inte har kommit så långt när det gäller jämställdhet och öppenhet, som vi verkar vilja tro. Ett Sverige med en tradition av åsiktsregistrering och skallmätningar. Ett slutet Europa. En kall planet. Där kan väl ingen bo?

Ett förtvivlat vykort från en resenär, som zoomar ut, och till slut visar sig handla om en dystopisk skildring av hela vår planet, där mottagaren avråds från att ta sig hit.
 
2. FLYKTPOTATIS
Titelspåret till den nya föreställning Emil turnerar med till hösten.
 
3. ALLA SOM BEHÖVS
”Det sägs att jorden tillhör alla. Den tillhör inte nån. Vi tillhör den. Så vilka är vi att avgöra vem som behöver vem?”

I en tid när människovärde mäts i lönsamhet känns det viktigare än någonsin att slå ett slag för en djupare mångfald, en som bejakar alla våra variationer och kanske lite mer svårsålda egenheter.

”Vi behöver fler med tvångstankar som måste sjunga ”det är härligt när man får lätta ankar” varje gång de tvättar händerna. Vi behöver fler som duger, fler som suger - ur ett nyttoperspektiv, som ser helt andra värden med sina liv.” 
 
4. TIDERNAS TID
”Vi lever i den hetaste tiden, som vi lever i den, avgörande tiden, tidernas tid.”

Hur kommer eftervärlden se på oss om vi faktiskt vågar fatta de djärva beslut vi måste fatta? En tvetydigt hoppfull avslutning med lika mycket helhjärtat allvar som helhjärtad ironi. Jagpersonen är barn av sin samtid och kan inte låta bli att fåfängt fundera över om kommande generationer isåfall också kommer bära våra frisyrer som en hyllning.
 
Press/media/intervjuer: 
Isabel Rodriguez 
isabel@ebbalindqvist.se
0761 - 17 21 73
 
Label:
Magnus Bjerkert
magnus@adrianrecordings.com
0709 - 20 38 53