Quote
Week 5
Jaar 2014
 
 
Graveer je naam in harten, niet op een grafsteen.
Zo worden de herinneringen aan jou geëtst in de gedachten van anderen en in de verhalen
die ze over jou delen.
 
 
De laatste tijd lees je nogal veel over ‘personal branding’ en over de ‘elevator pitch’. Spijtig genoeg gaat het dan al te dikwijls over verkooptrucjes waarin authenticiteit soms ver te zoeken is.
 
Als je authenticiteit opzoekt in een woordenboek dan kom je uit bij “echt, oorspronkelijk zijn”. Met andere woorden: je kwetsbaar durven opstellen. Dit is niet altijd een gemakkelijke opgave want het vraagt heel wat moed.

Om toch die stap te durven zetten is het goed jezelf af te vragen hoe je als leidinggevende wilt herinnerd worden. Zodra je dit voor jezelf bewust hebt uitgemaakt, kan je actie ondernemen om er ook naar te handelen. Deze roadmap kan je daarbij helpen.

Probeer niet te doen alsof. Net zoals jij heel snel doorziet of iemand aan het faken is, zo doorzien je medewerkers dat ook bij jou. Kijk maar even naar de real/fake matrix van James H. Gilmore & B. Joseph Pine.
  
Door leiding te geven vanuit je authenticiteit kan jij het verschil maken voor je medewerkers en je organisatie.


Everyone leaves a legacy, whether they want to or not. The question is,
“What kind of legacy will you leave?” 

Dillon Burroughs

 
P.S.: Heb je een citaat dat je graag zou willen behandeld zien? Laat het ons weten. Wij zoeken dan voor een o.i. interessante bedenking of toepassing ter illustratie.
 
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.