BHIC zet meer dan 22.000 resoluties van de Raad van State online

Vanaf deze maand kun je online zoeken door meer dan 80 jaar resoluties van de Raad van State. Zij bieden een schat aan informatie over personen, plaatsen en gebeurtenissen. Kortom, snoepjes voor stamboomonderzoekers en historici!

Verder lezen

Eerste Hulp Bij Genealogische Ongelukken

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand organiseert de NGV, afd. Land van Cuijk, samen met het BHIC een gratis genealogisch spreekuur.

Verder lezen

Stel uit Best wint de vierde Brabant Quiz!

Op zaterdag 24 februari vond in het BHIC de prijsuitreiking plaats, een terugblik.

Verder lezen

Beste verhalen deze maand

Alles went behalve een vent, anno 1745

We duiken in een schepenprotocol waarin Hendrina van de Laarschot verzucht niet meer te weten wat ze nou van Jan Verhoeven kan verwachten.

Dé dokter van Reek: dokter Kanters

Geen huisartsenpost of vervangende diensten aan het begin van de vorige eeuw. Had je in Reek een dokter nodig, dan werd dokter Kanters uit Grave gehaald.

De verdwenen molens van Erp

In Erp hebben de afgelopen eeuwen wel vijf molens gestaan. Actieve molenliefhebbers doen pogingen dit Erpse erfgoed in ere te herstellen. Kijk je mee?

De Meierij door een Amsterdamse bril

“De pannenkoeken zijn taai en niet te eten, maar veel erger: het is er zo vies.” Een Amsterdamse soldaat beschrijft in een brief hoe hij de Meierij ervaart.

Fietsende Huzaren in Beers

Op 26 oktober 1939 werd Sjef Paijmans ingedeeld bij het 6e Eskadron Wielrijders van het regiment Huzaren in Beers en daar hield hij een dagboek van bij. (Bijdrage: Kees van Everdingen).

Over kookpotten, jute zakken en Brabantse gastvrijheid

In de jaren ’70 liep Ko Bierman als begeleider mee met de Pax-Christi voettochten van ’s-Hertogenbosch naar Veghel en Berlicum. Daar bewaart hij goede herinneringen aan …

Wandelen met het BHIC

Oké, trek je wandelschoenen maar vast aan. Wij gaan eropuit, naar Landerd! Ga je mee?

Verder lezen

BHIC in de (online) media

Verder lezen

Tweet van de maand

 

 

 

Deze tweet gaat over de allereerste uitzending Verborgen Verleden met Monique van de Ven, waar het BHIC aan heeft meegewerkt.

Wil je deze uitzending nog eens terugzien?

Kijk dan hier

 

 

Vragen over vroeger? www.bhic.nl

redactie@bhic.nl

contact: +31 (0)73 681 85 00