Nieuwsbrief mei 2010

De mensheid is op aarde om levenslessen te leren en persoonlijke groei door te maken. Soms is dat een geleidelijk proces, waarbij het leerproces heel natuurlijk en organisch verloopt. Op andere momenten is dat een veel heftiger en ook meer "gedwongen" proces. De blokkades of belemmeringen blijken dan zo levensgroot (geworden) dat je er niet meer omheen kunt. Of het nu geleidelijk of heftig gaat, iedere levensles levert weer nieuwe inzichten en daarmee beweging op. De ene keer is dat zo'n eye-opener en ware bevrijding, dat je iedereen wel deelgenoot zou willen maken van datgene wat je geleerd hebt. Al is het maar, omdat je wenst dat de ander er zijn of haar voordeel mee doet. De andere keer is het moeilijker om de winst te kunnen ervaren en beschouw je het als verlies eventueel gepaard gaand met verdriet. Je voelt de moeheid van het geploeter uit het verleden, realiseert wat je jezelf of anderen te kort hebt gedaan en zou willen dat iemand jou deze wijsheid eerder had aangereikt dan was het vast gemakkelijker voor je geweest. In alle fases van transformatie kun je er voor kiezen om slachtoffergedrag te tonen òf met mededogen en kwetsbaarheid naar je persoonlijke ontwikkeling te kijken. Juist in het laatste geval zullen anderen je zien, waarderen en voor laten gaan als hun gids. Want dat is nu eenmaal een natuurwet in de groepsdynamica. Wat door de één op individueel level (in een groep) wordt uitgewerkt, hoeft door de ander niet meer op dezelfde laag aangegaan te worden. Er vindt informatie uitwisseling plaats door energetische kruisbestuiving. Hierdoor ontstaat een subtiele heen en weer gaande energiestroom in de vorm van een lemniscaat waarbij je afwisselend en soms zelfs in hetzelfde moment zowel coach als coachee bent. Het op deze manier wederzijds elkaar aanraken geeft een gevoel van gelijkwaardigheid, wat leren effectief en leuk maakt.

3 JUNI: WORKSHOP KENNISMAKING-INN-OPSTELLINGEN
Op 3 juni a.s. kun je kennismaken met familie- en organisatieopstellingen. Tijdens de avondworkshop Kennismaking-Inn-Opstellingen ontdek je wat een opstelling is, hoe deze werkt en welke resultaten mogelijk zijn. Ook is er ruimte om vragen te stellen over mijn werkwijze en de mogelijke (vervolg) opleidingen.

22 JUNI: WORKSHOP WAARNEMEN-INN-BEDRIJFSENERGIE
Om ervaring op te doen met het zelf waarnemen van bedrijfsenergie en inzicht krijgen in de energetische krachtenvelden die in de onderstroom van organisaties actief zijn, ben je van harte welkom op 22 juni a.s. bij de workshop Waarnemen-Inn-Bedrijfsenergie.

25 JUNI: WORKSHOP INZICHT-INN-FAMILIEPATRONEN
25 juni a.s. is er de mogelijkheid om een levensvraag uit te werken en/of belemmerend patroon te doorbreken met een familieopstelling tijdens de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen.

24 AUGUSTUS: OPLEIDING COACH-INN-SYSTEMEN - SNELKOOKPAN
Van 24-26 augustus wordt er weer de jaarlijkse zomersnelkookpan Coach-Inn-Systemen gehouden. Een 10 dagdelen durende opleiding bedoeld voor diegene die zich in korte tijd de theoretische en praktische kennis en vaardigheden eigen willen maken om zelf familie- en organisatieopstellingen te kunnen begeleiden.

15 SEPTEMBER: OPLEIDING VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN
De voorinschrijving voor de Jaartraining Vraaggericht energie waarnemen in een professionele context, die in september aanvangt, is gestart. De eerste aanmeldingen zijn binnen. Meld je aan als je verzekerd wil zijn van een plek.

3 OKTOBER: RETRAITEWEEK ANDIAMO
Andiamo! Een goed gesprek met jezelf van 3 tot 8 oktober op Italiaans bodem.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
De kabbalist van Geert Kimpen is een boek waar ik me regelmatig toe aangetrokken heb gevoeld, maar nooit las. Tot ik het recentelijk van een vriendin leende. Eenmaal aan begonnen, kon ik niet meer los komen. Wat een schitterende roman. Een levensverhaal vol met kabbalistische, spirituele en filosofische wijsheden, mystiek en liefde. Voor mij was het zo'n herkenning. Alsof ik zelf onderdeel van het verhaal was met aan het einde ruimschoots stof tot nadenken en een grote behoefte om verder te studeren. En het werd mij ook duidelijk waarom ik het boek juist nu moest lezen en niet eerder..........

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn volgen op twitter. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.