Banner Gomde Denmark
Nyhedsbrev - Januar 2017
Gomde er i vinterstilhed, kattene har fået tyk vinterpels og hestene skaber bevægelse i landskabet med deres smukke silhuetter på bakketoppen. Himlen er som en beskyttende kuppel, der opfordrer til meditativ væren og indendørs aktiviteter. 
 
 Nyt fra Gomde
 
 
 
Gomde ønsker glædeligt Nytår til alle!
 
Chokyi Nyima Rinpoche har sendt os alle en sprudlende nytårshilsen, som du kan se HER
 
 
Året blev kickstartet af donation til indgangspartiet til templet

Et medlem af sanghaforeningen donerede i 2017’s spæde start kr. 5000 til indgangspartiet til templet.
Redaktionen har kontaktet hende for at høre nærmere om, hvad der fik hende til at donere de 5000 kroner øremærket til indgangspartiet:
 "Jeg var på nytårsretreat med Phendeling, hvor hovedfokus var på Sharmatha meditation. Som mit sind blev mere afslappet, kom der øget fokus, og jeg kunne forestille mig, hvordan det nye indgangsparti vil give templet og omgivelserne en hel anden stil og atmosfære. Bare tanken om at der ikke længere skal stå sko i templet gav et løft. Derfor tænkte jeg, at hvis jeg nu starter med en donation, vil der sikkert være andre, der vil have lyst til at følge efter, nu da vi har fået bygge tilladelsen. Det kunne være så fint, hvis indgangspartiet kunne stå færdigt, når Rinpoche igen møder Sanghaen til Summercamp”
 
Donationen markerer starten på vores indsamlingskampagne til det nye indgangsparti. Ambitionen er, at det står færdigt når Chokyi Nyima Rinpoche kommer til sommer. Men det kan kun lade sig gøre ved alles hjælp. Så vi er utroligt glade for donationen og håber, at andre vil være med? Efterfølgende er tre andre donationer kommet ind og vi er nu oppe på 16.000 kr.
Vi skal bruge omkring 175.000, og hvis vi alle spæder til, så sker det!
 
Du kan donere til indgangspartiet HER
 
 
Indvielse af Gomde Frankrig/ Spanien
 
I begyndelsen af januar indviede Chokyi Nyima Rinpoche det nye europæiske retreatcenter Gomde Frankrig/ Spanien med tilstedeværelse af ca. 50 personer fra forskellige lande. Gomde Danmark deltog også i denne enestående begivenhed og vi anbefaler enhver der har mulighed for det at tage ned og besøge det nye Gomde, måske hjælpe med tid eller donationer - eller endnu bedre, bruge det til retreat.
 
Du kan se en præsentation af Gomde Frankrig / Spanien HER
 
    
Nyt fra sanghaforeningen
 
Bliv en del af vores dharmacenters frivilligteam
 
Som vi også informerede om i forrige nyhedsbrev, blev det på workshoppen i oktober vedtaget at igangsætte den nye organisering af arbejdsopgaver på Gomde.
Formålet er at inddrage så mange som muligt, og at det er så gennemsigtigt og tydeligt som muligt, hvad der foregår på Gomde og i arbejdsgrupperne. En mulighed for at man kan tilbyde sin tid og kunnen til store og små tjanser.
 
De forskellige områder vil bestå af en gruppelederstilling og en række mindre stillinger til personer, som sammen tænkes at løfte opgaverne inden for området.
Vi søger personer til kommunikationsopgaver, administrative opgaver, tempelopgaver, udviklingsopgaver, kursuskoordinatoropgaver og vedligeholdelsesopgaver.
 
Så hvis du har tanker om, at du gerne vil tjene dharmaen, så har du chance for at blive tættere knyttet til Gomde og blive en del af vores dharmacenters frivilligteam.
Det er samtidig vores alles chance for at vise Rinpoche til sommer, at vi i fællesskab fortsat kan drive og udvikle Gomde.
 
Du kan se alle de forskellige jobs på hjemmesiden HER
 
 
Indbetaling af  kontingent til sanghaforeningen for 2017
 
Mange har allerede indbetalt deres kontingent til sanghaforeningen, men vi mangler stadig mange endnu. Nogle af jer betaler fortsat 50 kr. selvom vi forrige år ændrede det til 100 kr. Så være søde at gå ind og tjekke jeres automatiske overførsler, at beløbet er sat til 100 kr. For alle jer der mangler at betale: det vil være nemmest for jer og for bestyrelsen, hvis I opretter indbetalingen som en fast bankoverførsel én gang om året i januar måned. Mange tak! 
 
  
 Kurser og arrangementer
 
 
Chokling Rinpoche og Phakchok Rinpoche kommer til Gomde i 2017 
 
Vi glæder os til i næste nyhedsbrev forhåbentligt at kunne annnoncere datoerne. Vi åbner for tilmeldinger til begge kurser så snart de endelige datoer er på plads. 
 
Festlig Losar fest på Gomde i weekenden d. 25.-26. februar
 
Sæt kryds i kalenderen, for i år afholder vi festlig Losar på Gomde i weekenden d. 23.-24. februar. Losar er Tibetansk Nytår og det er en skøn mulighed for at fejre Nytår sammen med Sanghaen. Programmet bliver annonceret i næste nyhedsbrev, men vi kan godt afsløre, at der vil være fællespraksis, god mad og hyggelig dharmaquiz!
 
Lørdagsmeditation starter op igen
 
D. 28. januar kl. 14 - 16 starter lørdagsmeditationerne op igen. Vi mødes og praktiserer sammen Concise Daily Practice - den korte Guru Rinpoche Yoga, hvorefter vi mediterer en times tid. Bagefter er der kaffe, te og kage og tid til at snakke sammen om alt muligt.
 
Tak fordi du læste med!
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os: gomde@gomde.dk
 
Kærlig hilsen,
 
Gomde
 
gomde@gomde.dk
www.gomde.dk
https://www.facebook.com/gomde.dk
 
 
BLIV MEDLEM AF SANGHA-FORENINGEN
Alle kan blive medlem af foreningen Rangjung Yeshe Sangha (RYS).
 
Se hvordan her.
 
Rangjung Yeshe Sangha arbejder for at Gomdes Sangha involveres aktivt i beslutningsprocesser og aktiviteter på Gomde. Foreningen samarbejder med Rangjung Yeshe Fonden, der ejer de fysiske rammer på Gomde, om bl.a. planlægning og afholdelse af kurser, vedligehold og tilbygning.
 
Som medlem af Foreningen Rangjung Yeshe Sangha modtager du intern information om Gomde, bliver involveret i beslutningsprocesser, f.eks. via generalforsamlingen, og kan trække donationer fra i skat.
 
Sangha-foreningen vokser hele tiden og vi vil gerne byde alle nye hjerteligt velkommen. Vi håber at dette nyhedsbrev har været med til at give dig et indblik i Sanghaens arbejde.
 
DONATIONER
Al aktivitet på Gomde muliggøres af almindelige menneskers opbakning til stedet. Donationer er en simpel og vigtig måde at bidrage på. Mange vælger at give et fast månedligt beløb.

Vil du også donere til Gomde? Se hvordan her.

Hvis du donerer til Gomde via Sangha-foreningen kan du få skattefradrag på alle donationer (den øvre grænse for fradrag er 15.200 kr. i 2016). For at få skattefradrag skal du altid skrive dit cpr nr. på bankoverførslen.

Hvis du allerede donerer og er i tvivl om du får skattefradraget, kan du kigge på din årsopgørelse eller skrive til Bo Frederiksen på gomde@gomde.dk

Obs. Donationer til Rangjung Yeshe Fonden muliggør ikke skattefradrag.
 
 
Har du ideer, kommentarer eller andet til nyhedsbrevet,
er du velkommen til at skrive til gomde@gomde.dk
Website: www.gomde.dk