van trainers - door trainers - voor trainers
 
 
 
 
Nieuwsbrief NSTV -  25 mei 2018
 
 
 
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief willen we alle NSTV-leden en andere geïnteresseerde trainers en trainers in opleiding steeds informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
 • 03-06-18: Regionale bijeenkomst "Zeker op je zadel" in Amsterdam
 • 16-06-18: Schaatstrainerscongres
 • 08-09-18: Praktijkdag Online cursus EHBO, Sport en Bewegen met sportongevallen
 • September: Bijscholing Materiaal
 • September: Bijscholing 3D-stretching
 
 
Schaatstrainerscongres 16 juni bijna vol!
Op zaterdag 16 juni 2018 organiseren we samen met de KNSB en NLcoach het 8e Schaatstrainerscongres in het Bilderberg Hotel Groot Heideborgh in Garderen. 
 
LET OP: Het gaat hard met de aanmeldingen! We hebben nog maar plek voor 25 deelnemers! Dus wil je nog deelnemen, wees dan snel!

Plenaire deel: Rutger Tijssen 
In het plenaire gedeelte komt Rutger Tijssen aan het woord. Rutger zal spreken over zijn ‘Olympic Experience’. Hoe zag het traject naar Pyeongchang eruit? Welke keuzes heeft hij moeten maken? Welke leermomenten waren er? Hoe heeft hij zijn atleten mentaal klaargestoomd? En hoe heeft hij ervoor gezorgd dat zijn atleten op het juiste moment konden pieken?
Workshops
Na het plenaire gedeelte volgen twee workshoprondes. De workshops worden interactief ingestoken en is ruimte voor vragen en discussie. Er worden handvatten aangereikt die je kunt gebruiken in jouw eigen praktijk.
 
Dit zijn de workshops waaruit je kunt kiezen:
 1. Leiding geven gezien vanuit de sport- en de muziekwereld door Hans Boom, Schaatstrainer, opleider KNSB & dirigent
 2. Presteren onder druk en omgaan met tegenslagen door Matthijs Kruk, Sportpsycholoog VSPN, Sportgeest
 3. Trainen van dynamische stabiliteit voor effectief bewegen door Joep Joosten, Ultimateinstability
 4. Fysieke training; van talent naar topsport door Richard Louman, NOC*NSF, prestatiemanager Fysieke Training TeamNL
 5. Trainbaarheid van zelfregulatie door Laura Jonker, XOET
 6. Herstellen door gebruik van foamrollers door Matthias Hendricks, KNSB Fysiotherapeut
Klik HIER voor het programma.
Klik HIER voor de workshopbeschrijvingen
 
Licentiepunten
Deelname aan het 8e Schaatstrainerscongres levert 6 punten op voor je technisch kader licentie.
 
25 euro korting als NSTV-lid!
De kosten om deel te nemen aan het 8e Schaatstrainerscongres zijn voor NSTV-leden slechts €45 (excl. 21% BTW). Het bestuur van de NSTV vindt deelname aan dit congres voor onze leden van groot belang en neemt daarom voor ieder lid €25 van de inschrijvingskosten voor haar rekening.
 
Voor niet-NSTV-leden zijn de bedragen dan ook veel hoger: €70 (excl. 21% BTW) voor leden van NLcoach, €70 (excl. 21% BTW) voor Technisch Kader Licentiehouders KNSB en €115 (excl. 21% BTW) voor niet leden van NLcoach, niet leden van de NSTV en niet Technisch Kader Licentiehouder van de KNSB.
 
De betaling van het congres gaat middels IDEAL direct bij het inschrijven voor het congres via de site van NLcoach (ga naar ‘Inschrijven’):
 • Ben je NSTV-lid én lid van NLcoach? Log dan eerst in als NLcoach-lid (rechterkolom van de congrespagina) en maak vervolgens gebruik van kortingscode: nlcoachnstv2018.
 • Ben je NSTV-lid maar geen lid van NLcoach? Registreer jezelf dan eerst (rechterkolom van de congrespagina) en gebruik bij je inschrijving de kortingscode: nstvkorting2018.
Let op: in eerste instantie wordt een hoger bedrag aangegeven. Pas na het invoeren van bovenstaande kortingscodes zal de juiste prijs (€45) worden weergegeven. Lukt het niet om aan te melden, neem dan contact met NLcoach via Tim Lubout.
 
Handout Masterclass Krachttraining in Kennisbank
Op zaterdag 19 mei organiseerden we een Masterclass Krachttraining onder leiding van Jeroen Rietvelt (o.a. fysiek trainer voor de nationale Japanse allround schaatsploeg en strength & conditioning coach voor NOC*NSF).
 
De Masterclass voor ST4-trainers ging vanwege te weinig deelnemers niet door. Hiervoor zullen we na de zomer een Masterclass uitzetten. Daarover later meer.
 
De Masterclass voor ST3-trainers was evenwel een groot succes. Door middel van theorie en praktijk vlogen we door de ochtend heen. De deelnemers kregen veel praktische tools en tips te die ze direct kunnen gaan toepassen.
 
Ongetwijfeld heeft Jeroen deze trainers zo weten te prikkelen dat zij nog meer stof tot nadenken hebben voor de onderbouwing en achtergronden rondom fysieke training, athletic development en krachttraining in het bijzonder.
 
De handout staat in de kennisbank van de Ledenpagina.
 
 
Privacybeleid NSTV
Vandaag wordt de nieuwe Europese wetgeving van kracht inzake de privacy van persoonlijke gegevens met als doel jouw persoonlijke gegevens te beschermen.
 
Het bestuur van de NSTV vindt het belangrijk om transparant naar haar leden te zijn over hoe wij omgaan met jouw persoonlijke informatie. In onze privacyverklaring hebben wij uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten jij hebt.
 
We zullen ons privacybeleid van tijd tot tijd aanpassen om deze up-to-date te houden. Op onze website zal steeds de meest recente versie van onze privacyverklaring worden opgenomen. Wij raden je dan ook aan de privacyverklaring regelmatig te raadplegen. Bij belangrijke wijzigingen zullen wij je uiteraard informeren.
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook