Click here to view this email in your browser
  
Hej,
  
Tiden går fort när man har roligt, snart är oktober slut och visst har det varit en rolig garnmånad :)
Vi planerar mer roliga nyheter under hösten och vintern, många nya kvaliteter är på väg in, medan en del har gjort sitt hos oss. Bland det svåraste, men också roligaste med att ha garnaffär är att välja rätt garner att fylla hyllorna med. Utmaningen är att hitta en balans mellan lyx och budget, och min målsättning är alltid att du som kund ska vara nöjd med ditt köp, både när garnet är nystan, stickning eller virkning och färdigt plagg.
 
På lördag 31 oktober är det Alla Helgons dag och då är butiken stängd. Vi önskar er alla en skön helg!
  
  
Alpaca Party med 25% rabatt!
Drops Alpaca Party pågår 15 oktober till 31 december 2015. Vi ger 25% rabatt på Drops Alpaca, Drops Nepal, Drops Cloud, Drops Andes och Drops Lace. Samtliga dessa kvaliteter utom Drops Andes utgår ur vårt sortiment i samband med denna kampanj. Vill ni ha chans att välja och vraka bland många färger så vänta inte för länge...
  
  
Erbjudandet gäller så långt lagret räcker under kampanjperioden.
Observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garner eller garner köpta till kampanjpris!
 
 
AKTUELLA KURSER!
 
 
Grundkurs i virkning - Ett fåtal platser kvar!
Onsdag  11 november kl 18.30 - 21.00
 
Häng med på virktrenden! Du lär dig grunderna på en kväll och sedan är det bara att sätta igång att skapa grytlappar, mössor, sjalar, nallar, monster eller vad du nu har lust till.
Du kommer att få lära dig luftmaskor, fasta maskor, stolpar, ökningar och minskningar. Dessutom förklarar vi de vanligaste förkortningarna som kan förekomma i en virkbeskrivning, så att du på egen hand kan utforska virkningens värld efter kursen. Du som hinner kan prova att virka en mormorsruta eller en boll. Kursledare är Annika Messing.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
  
 
Favorit i repris!
Kurs: Historisk stickning
Måndag 16 november kl 18.30-21.00
  
Hur länge har människor stickat?  Hur mycket kostade Kung Erik XIV:s strumpor?  Vilka material använde man förr och vad stickade man?  Dessa frågor får du svar på under ca en timmes föreläsning om stickningens historia från 1100-1600-talet. Fokus ligger på föreläsning och teori. Vi visar bilder på gamla bevarade fynd, diskuterar material och tekniker och sedan får du hjälp med att planera och påbörja en egen stickning med inspiration från förr. Kursledare är Anna Gunnar, textillärare och klänningsömmerska med 20 års erfarenhet inom historiskt hantverk.
 
Läs mer om workshopen och hur du anmäler dig här! 
 
 
 
 
Nya färger i Asia!
Jag svängde ihop en liten garntårta, den är mycket fiberrik i lyxigaste garnet Asia från Lang som nu finns i flera nya färger. 70% silke och 30 % yakull. 50 gr är 145 m och kostar 139 kr. Ett nystan räcker till t ex en mössa eller ett och ett halvt par halvvantar (alltså 3 st). Perfekt garn för små julklappsprojekt!
 
 
  
Sista chansen: Stöd Rosa Bandet!
Vi säljer mönster till både sockan och vantarna Knits for Tits till och med 30 oktober.
 
Beskrivningarna är gjorda av Jenny Alderbrant, kostar 50 kr/st och hela beloppet går till Bröstcancerfondens Rosa Bandet-kampanj.
Vi har flera sorters garn som passar till, t ex Meilenweit eller Step till sockorna, men även Semilla Fino, Yaku, Heritage Silk eller Malabrigo Sock till vantarna. Välj själv om du vill köpa enbart beskrivning eller även garn.
 
 
 
Vill du blir av med dina restgarner?
 
Vi har fått en förfrågan från Alla kvinnors Hus som har behov av garn till sin verksamhet för kvinnor och barn som utsatts för våld, hot om våld, misshandel, våldtäkt, trakasserier eller annan kränkande behandling.
Har du garn som ligger och tar upp plats hemma? Ge det ett nytt och roligare liv hos någon som blir glad över det!
 
Du kan skicka garn till: Alla kvinnors hus, att: Karin, Box 4023, 102 61 Stockholm.
Vill du hellre lämna garnet direkt kan du kontakta Karin på telefon 08-615 13 58. Läs mer om Alla kvinnors hus på http://www.allakvinnorshus.org/ 
 
Hjälpstickan stickar till hemlösa och behövande. Via Hjälpstickan kan du få kontakt med stickerskor som anmält sig till deras sticklista och gärna tar emot garn som de sedan stickar eller virkar värmande plagg av och skänker till Hjälpstickan. Skicka ett mail till garnbidrag@hjalpstickan.se så får du ett automatiskt svar med adresser till tio slumpmässigt utvalda stickerskor som du kan skicka ditt garn till.
 
Sen är det bara att njuta av att du får mer plats hemma och gjort en god gärning :)
 
 
 
Mycket garnglädje!

 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16