VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva.
Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
Du har väl läst tidigare månadsbrev (klicka på tidigare brev)
Se även Info, Nyheter och Aktiviteter här längst ned.
 
Gå in på www.dromcentrum.se 
Där kan du läsa om den nya utbildningen i DrömTerapi som startar till hösten. Jag kommer själv inte att hålla någon mer tvåårslång utbildning. Därför överlämnar jag nu med varm hand denna roliga, givande och djupt transformerande utbildning till lic. drömterapilärare Eva och Birgitta. Nu är det hög tid att anmäla sig.
På hemsidan hittar du också verksamma också drömterapeuter, drömkurser, cirklar, föredrag, m.fl aktiviteter.
 
MAJ/JUNI  2010
 
Våren, förlossningens tid, är förbi. Förhoppningsvis har vi förlöst det som behövde förlösas under denna tid. Du som lyssnade på dina drömmar och använde dem, följer med tiden. Nu har löven spruckit ut och blommorna har öppnat sig.
Har det som tryckt på inifrån fått spricka ut?
 
Jorden har nu öppnat sig i vulkanutbrott på flera ställen i olika världsdelar.
Låt oss människor göra detsamma. Låt oss släppa fram det som legat i vårt inre och tagit plats. Både sorg och glädje, ja allt som var instängt.  Bli Fri. Gå ut i grönskan i den vackra naturen. Låt både tårar och glädjetjut få komma ut. Fyll dina lungor med luft och ljus, och känn hur kroppen fylls med ny energi.
När vi har släppt taget (tanken) om gamla värderingar och oförrätter, kan nytt liv och ny glädje komma in.
 
Det är just detta som DrömKällan för oss framåt mot, och som drömmarna hjälper oss med. När vi inte längre är upptagna med det som var, det som blev fel, eller oro över hur det ska bli, då kan vi vara tillräckligt tomma för att börja minnas vårt andliga ursprung och få kontakt med vårt Stora Jag.
Målet för allt drömarbete är att hjälpa individen att utveckla tillstånd av harmoni, frid, glädje och kreativitet.
 
Uppvaknandets väg är att acceptera och omfamna alla sidor inom sig själv för att känna sig hel. Att vörda både mörker och ljus som likvärdiga.
Här behöver vi vara sanna mot oss själva. Våga se och våga känna. Vända det svåra till en utmaning att växa med. Styra sina tankar i stället för att själv bli styrd. Att vara medveten. Att välja livet. Att välja att leva utifrån hjärtats sanning och kärlek.
 
DRÖMMAR OM ATT HÅLLA INNE / SLÄPPA UT
 
DRÖM
Jag drömde att jag måste äta krossat glas för att överleva.
Vad betyder det ?
 
Tolkning
Att svälja krossat glas är oerhört smärtsamt.
Vad är det du måste ”svälja” för att överleva?  Vems budskap kan du inte försvara dig mot? Vad är det du tycker du måste stå ut med och bära inom dig?
 
Feedback:  Min mamma kritiserar mig alltid. Jag orkar inte längre ta emot detta. Så har det alltid varit. Jag var alltid fel i hennes ögon. Nu kritiserar hon mitt hem och hur jag sköter mitt barn, med mera med mera.
Det går inte säga emot, för då tar hon illa upp, börjar klaga och säger att det är lika bra att hon tar livet av sig. Jag får svälja allt och trippa på tå så att hon inte ska göra sig själv illa, för i så fall vore det väl mitt fel.
 
Råd:  Det är väldigt viktigt att du inte låter dig matas med hennes kritik längre. Viktigt att sätta stopp för det. Säg ifrån!  Försök bygga upp dig själv och ditt självförtroende. Se din rättighet att vara den du är. Hitta din egen plattform att stå på, och lita på dig själv.
Kanske behöver du göra ett uppehåll i kontakten med din mamma.
 
 
DRÖM
Jag drömde att jag spydde. Min mamma stod framför mig och jag bara spydde och spydde och spyan hamnade på henne.
 
Tolkning
Du ”spyr ut” (ger tillbaka) det du tagit in från din mamma som du inte mått bra av.
 
Feedback: Ja det stämmer. Jag har börjat gå i terapi och har också börjat säga ifrån åt mamma. Men i terapin spyr jag verkligen ut allt ”fult” hon itutat mig.
Jag känner mig som ny efteråt. Som att jag plötsligt har nya fräscha ögon att se med.
 
 
DRÖM
Jag drömde att min mamma var mycket yngre än i verkligheten. Hon hade kort flick-kjol, hoppade hopprep och skrattade.  Hon var yngre än jag är idag. Underligt …..
 
Tolkning
Du tycks ha förändrat din ”mamma-bild”. Du ser din mamma som en flicka, som leker och skrattar.  Du verkar ha frigjort dig från hennes påverkan på dig.
 
Feedback:  Ja, det stämmer verkligen. Mamma har ingen makt över mig längre. Efter åratals terapi och healingarbete kan jag nu ta hennes kommentarer med humor och låta henne hållas utan att ta åt mig. Hon får vara som hon är, jag lever mitt liv ändå. Jag ser henne som välvillig men omogen.  Kära mamma!
 
Denna gång blev det tre "mamma-drömmar".  Idag är det Mors dag. När du drömmer om din mamma kan det handla om ditt förhållande till henne. Det kan också/i stället handla om din förmåga/oförmåga  att vara "moder" åt dig själv. Har du ett konstruktivt värmande förstående förhållningssätt till dig själv?  
Bli fri genom att se att du själv skapar din upplevelse.
. . . . . . . . . . . . . .
 
Nu ser vi fram mot en härlig sommar. Skriv ned dina drömmar. Bearbeta dem, genomskåda dem och se att de är juveler!
 
Gå in på www.dromcentrum.se Kalendarium och finn sommarens och höstens drömaktiviteter i olika delar av landet. Helgkurser, kvällskurser, föreläsningar och Mötesplats drömcentrum.
Under ”Utbildning” finner du info om Utbildning i Drömterapi som börjar i september.