VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva. Smile
  Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
  Du har väl läst tidigare månadsbrev (klicka på tidigare brev)
  Se även Info, Nyheter och Aktiviteter här längst ned.
  Gå in på www.dromcentrum.se
  Där hittar du också verksamma drömterapeuter, drömkurser, cirklar, föredrag, m.fl aktiviteter.
Laughing
                            
Förra året är över och vi är nu en bra bit in på det nya,  år 2011.
Det gamla är slut och det nya har påbörjats. Jag tror att årets början sätter en tränd för hur fortsättningen möjligen kommer att se ut.
Vädret - Temperaturen i början av året har visat energin (det går upp och ned, värme och kyla, snö eller sol). Stora fluktuationer, både inombords och utanför.
Det speglar våra inre svängningar, som ju skapar eller återspeglar det yttre som sker i vår värld. Kanske kan man förvänta sig glädje och sorg, stress och vila, kämpande och uppgivenhet.
Det blir dessutom fyra solförmörkelser och två månförmörkelser under året, händelser som ofta tar upp till ytan det som gömts i våra skrymslen och vrår.
Så det verkar bli ett utrensningens år, liksom ett år med glädje, insikt och överblick/klarsynthet. ”Höga berg och djupa dalar”.

Därför kommer här några olika BERGSDRÖMMAR  att tolka.

Som du vet så tolkas drömmen personligt, beroende på hur drömmen ser ut och på vem drömmaren är. Inom drömpsykologin kan man därför inte säga ”så här är det aldrig” eller ”så här är det alltid”.

BERGSDRÖM 1
Vi var några som klättrade upp till bergets topp. Där var en vidunderlig utsikt. Jag kände mig fri och i kontakt med himlen, medan jag såg alla landskap runt omkring. 

TOLKNING
Här kan man associera till ’bergspredikan’, ”Han gick upp på berget” , vilket symboliserar att gå upp i ett högre medvetandetillstånd. Där har man överblick över världen och över de inre ”landskapen”. Där har man klarseende och är fri från ”snårskogstänkande”.


BERGSDRÖM 2
Jag drömmer ofta att jag är på en bergstopp. Det är en mardröm, för jag kan inte se hur jag kan ta mig ned. Det finns ingen väg ned, och ibland är det ett stup med risk att slå ihäl sig.
Men ändå brukar det ordna sig, för sedan befinner jag mig bara plötsligt nere på marken fastän jag inte vet hur det gick till.

TOLKNING
Detta tycks vara en ”tillitsdröm”. Du känner dig utsatt och ser ingen utväg. Ändå ordnar det sig till slut. Förmodligen kommer denna dröm just när du upplever dig skyddslös, utsatt, ensam och inte ser någon lösning. Drömmen beskriver först läget. Sedan visar den att du kan lita på att det ordnar sig. Kanske har du osynliga vänner eller skyddsängel som är med dig.

BERGSDRÖM 3
Jag måste klättra upp på ett berg. Det är jättekämpigt. Min kille står under mig och puffar på mig. Jag håller mig i en klippkant som sticker ut. Det går inte komma upp, svårt och slipprigt och för högt. Men han står där och försöker få mig att komma vidare upp. Jag orkar inte och kan inte svinga mig upp, och det finns inget fäste att klättra på.

TOLKNING
Det verkar som att din kille har stora krav på dig. Mer än du orkar med. Kanske är det så att du ordnar allt på bekostnad av din ork, medan han fordrar och fordrar.

-

SLUTORD
Antagligen kommer ingen av oss undan livets berg- och dalbanor. Tittar man på astrologin för år 2011 väntar stora utmaningar. Då gäller det för oss att hålla humöret uppe (på berget) medan livet tycks pågå nere i ’dalgången’.
Jag har förut påmint om intentionen att hålla tankar och känslor i ”Uppskattning och Välmående”.  Här kommer lite mer sånt:

Öva dig i att må bra och känna dig glad och tillfreds genom att skapa sådan upplevelse så ofta som möjligt under så lång tid som möjligt, tills det blir ditt normala tillstånd.
Gör så här:
Rikta ditt medvetande till hjärtat, till en punkt mitt emellan bröstbenet och ryggraden.
Frammana samtidigt känslan av Glädje, Uppskattning, Tacksamhet, Välsignelse, Extas.

Detta är det främsta redskapet för att hålla humöret uppe och kroppen frisk, allt medan utmaningarna hopar sig. Du behöver inte bli deprimerad och förlora din kraft när du kan styra dina känsloreaktioner. Kom ihåg att du har känslor men du är dem inte. Således kan du identifiera dig med det känslotillstånd du väljer.Så gör en sann DrömMästare.


CLIMB EVERY MOUNTIN
Bestig varje berg
Korsa varje flod
Följ varje regnbåge
Tills du finner din dröm

Bästa Hälsningar
Louise Minerva-Li

Aktiviteter:
Nu finns föreläsningar och kurser om drömmar och healing i hela landet från norr till syd. Du hittar dem under Kalendarium på www.dromcentrum.se

Mötesplats DrömCentrum välkomnar dig och dina frågor en söndag i månaden. Klicka på Kalendarium och läs.
 
Info:
Böcker till lågpris hittar du under Tips på böcker. Förstå dina Känslor-att läka sig inifrån  finns i nyutgåva.. Se även nya lill-boken Din Väg Genom Liven, Medvetandeutvecklingens stege. Boken Genom döden är på rea.

Bli medlem i DrömCentrum för 250:-/år. Då stödjer du vårt underhåll av hemsidan och får tillgång till den interna mailinglistan, erbjuds att delta i interna utbildningsdagar, går till reducerat pris på "Mötesplats Drömcentrum" samt inbjuds till årsmötena. Klicka på Nyhetsbrev/medlem och scrolla ned till Bli medlem …på www.dromcentrum.se