MDT

View in browser
 
Foto: Casey Reas - Courtesy DAM Gallery
 

Benjamin Vandewalle & Yoann Durant "Hear"

 

31 augusti - 1 september

 

MDT startar höstsäsongen 2017 med ett internationellt gästspel av Benjamin Vanderwalle och Yoann Durant, Hear. Hösten fortsätter sedan med flera svenska samproduktioner, däribland Stina Nyberg, och avslutar med en extra stor festival i december för att fira våra 30 år som stiftelse 1987-2017.

 

Hear är en auditiv koreografi som vecklar ut sig runt och mellan publiken. Koreografen Benjamin Vandewalle och kompositören Yoann Durant låter en mänsklig ljudbild, som utforskar ljudets fysiska kraft, växa fram. Du är här i Hear. Och där borta. Och där. Ljud är överallt och hela tiden. För varje version av Hear arbetar de med en kör bestående av lokala volontärer. På så sätt har varje föreställning en unik röst.

Sedan tidigt har den centrala tematiken i Brysselbaserade Benjamin Vandewalle konstnärliga arbete varit perception. Han skapar rörelse – inte enbart i utövarens kropp utan även i betraktarens. Tidigare verk är bl.a. föreställningarna Birdwatching (2009) och One/Zero (2011), samt installationen Interview (2013). Vandewalle är en av nio fokusartister i EU-nätverket [DNA] - Departures and Arrivals, där MDT ingår som svensk scen.

Yoann Durant är kompositör och improvisatör. Durant praktiserar ett dubbelt läsande av ljud i sina kompositioner. Han behandlar ljud som en ensam entitet, såväl som dess inneboende artikulation i relation till andra ljud, till rumslighet, till kropp och andning.

“Hear” spelar på MDT 31 aug och 1 sept kl 18:00 och 20:00.

 

Läs mer på www.mdtsthlm.se

 

 

För mer information, pressbilder och bokning av pressbiljetter kontakta:

Hanna Erlman

hanna@mdtsthlm.se

 

MDT är en internationell samproduktionsplattform och en ledande scen för samtida koreografi och performance. MDT har sedan 1986 presenterat och samarbetat med internationella och svenska konstnärer.

 
FacebookTwitter