Nieuwsbrief Stichting Stadsmuziek Rijssen | februari 2018

Donderdag 22 februari: concert stadhuisorgel

Namens de stichting Stadsmuziek Rijssen nodigen wij u van harte uit voor het eerste concert van 2018, met blokfluitiste Maaike Dessens en Arend Kettelarij op orgel en piano.
 
Maaike speelt onder meer de spectaculaire Raindance van Nicolai Termöhlen als solo. Met begeleiding speelt Maaike tevens muziek van Telemann en Couperin, alsmede een nieuw werk van Arend Kettelarij.
 
Arend speelt op het stadhuisorgel muziek van Pachelbel. Hij laat ook onze nieuwe piano horen in werk van o.a. Chopin, Pärt en Einaudi. Een zeer gevarieerd programma!
 
We heten u van harte welkom. Aanvang: 20.00u.
De toegang is gratis, met een collecte bij de uitgang van de Brusselzaal. Richtlijn voor uw bijdrage: € 5,-.
 
U kunt gratis parkeren in de parkeergarage onder het stadhuis.
 
Graag tot ziens!
Stichting Stadsmuziek Rijssen.
 

 
Arend J. Kettelarij (1963) studeerde aan het conservatorium in Zwolle de hoofdvakken Orgel en Theorie der Muziek. Daarna volgde hij jarenlang privélessen piano bij Jacques Hendriks. Hij heeft in Rijssen een lespraktijk voor piano en orgel. Daarnaast vervaardigt hij op freelancebasis digitale muziekgravures. Koraalbewerkingen van zijn hand verschenen onder anderen bij muziekuitgeverij Willemsen en in de jaarlijkse muziekbundels van de VOGG. In 2005 en 2007 behoorde hij tot de finalisten van het Hinsz Compositieconcours in Kampen.
 
Maaike Dessens:
Maaike Dessens 
Maaike Dessens studeerde blokfluit aan het conservatorium in Zwolle bij Adrienne du Clou en Dorothea Winter. In 2000 studeerde zij af voor de Tweede Fase (voorheen Uitvoerend Musicus). Tijdens de studie van de Tweede Fase heeft zij zich in het bijzonder bezig gehouden met versieringen en diminuties uit de late middeleeuwen en de renaissance. Zij is werkzaam als blokfluitdocente aan de muziekschool van Rijssen, en leidt de Huismuziek-speelgroepen van Enschede en Hengelo.

Stichting Stadsmuziek Rijssen
 
In 2016 is achter de schermen hard gewerkt aan de samenvoeging van de werkgroep 'Muziek in de Brusselzaal' en de voormalige stichting 'Vrienden van het Rijssens Carillon'. Onder meer zijn nieuwe statuten opgesteld en is een bestuurswijziging doorgevoerd.
 
De nieuwe stichting 'Stadsmuziek Rijssen' bezit de culturele ANBI-status, waarmee het aantrekkelijk is voor zowel particulieren als bedrijven om onze activiteiten te steunen.
   

Het fenomeen Stadhuisconcert
 
 
 
In 2017 was het 40 jaar geleden dat het toenmalige Rijssense stadhuis werd verrijkt met de komst van een pijporgel, gebouwd door de firma Leeflang uit Apeldoorn. De bekende organist en dirigent Charles de Wolff was adviseur: hij verzorgde ook het ingebruiknameconcert.
  
Toenmalig burgemeester G.J. Smit zag mogelijkheden om het culturele leven in Rijssen een impuls te geven door in de stadhuishal concerten te laten organiseren. In de jaren zeventig van de vorige eeuw was het Parkgebouw nog niet gerenoveerd, kerken boden weinig mogelijkheden voor het houden van concerten, dus de stadhuishal was een perfecte plek om muziekliefhebbers samen te brengen. Zo gebeurde het ook: beroemde solisten als Charles de Wolff, Albert de Klerk, Jean Guillou, Michelle Leclerc en Ben van Oosten traden op in de stadhuishal, niet zelden voor een overvolle zaal.
 

Sponsoring Stadsmuziek

De activiteiten van de stichting Stadsmuziek Rijssen worden mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:  

 

 

 
 
 
 
 
 
  
  
CONCERTAGENDA 2018:
 
- 7 april: Leerlingenconcert  
- 19 april: Wandelconcert
- 7 juni
- 8 september
- 29 september orgel-beiaard 
- 22 november 
 
 

NIEUWSBRIEF:
Kent u liefhebbers van klassieke muziek die ook graag de stadhuisconcerten willen bijwonen? 
 
Stuur een e-mail waarin u vermeldt om wie het gaat en naar welk e-mailadres de nieuwsbrief verzonden mag worden.
 
Doorsturen mag natuurlijk ook!
 
Klik hier om deze e-mail in uw browser te lezen   

 
FACEBOOK:
Bezoek & like onze Facebook-pagina
 
 
WEBSITE:
Bezoek onze website! 
 
 
 
  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stichting Stadsmuziek Rijssen | Brusselzaal gemeentehuis & Carillon Schildkerk | Rijssen-Holten