NIEUWSBRIEF
juni 2021 - nr. 60
 
 
  
Anders Ouder Worden
Wat heerlijk dat er weer mogelijkheden zijn elkaar te ontmoeten! In sommige woongebouwen zijn de recreatieruimten open voor de koffieochtenden. Het mooie weer buiten lokt. Samen een wandeling in het park, met elkaar op een bankje zitten of aan een picknicktafel een broodje eten. Het is vooral fijn elkaar weer in het echt te zien en bij te praten.
AOW-Schiebroek hield in mei een muzikale middag en in juni is er een Spaanse middag met hapjes. Alles volgens de RIVM-maatregelen. De Caribische groep op Zuid organiseert in juni een gezondheidsdagje met bewegen en welnessverzorging.
Heb je met je groep weer activiteiten? Laat het ons weten dan kunnen we het delen met andere AOW-groepen. Stuur je informatie naar Heili Bassa.
(Op de foto: Koningsdagactie in Schiebroek)
 
 
  
Afscheid van Pascalle
Tijdens het Stedelijk Overleg van Anders Ouder Worden op 30 juni in De Heulbrug nemen we afscheid van onze AOW-projectleider Pascalle van Kralingen. Pascalle heeft met veel plezier bijna tien jaar bij Pluspunt gewerkt, maar vond het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze heeft voor het onderwijs gekozen en staat nu als juf voor de klas. Wij vinden het erg jammer een fijne, energieke en zeer betrokken collega te moeten missen, maar wensen haar alle succes en levensgeluk toe.
 
  
Schilder je mee?
Altijd al willen leren schilderen? Doe dan vanaf 7 juli mee met de tv-cursus Schilder je mee? via Open Rotterdam. Een kunstenaar legt alles uit over de technieken. Je maakt een schilderij van een typisch Rotterdams gebouw, brug of onderwerp naar keuze. Na afloop ontvangen we graag een foto van je schilderwerk om er een tentoonstelling van te maken.
De tv-cursus Schilder je mee? is te volgen via Open Rotterdam op woensdag 7, 14 en 21 juli van 14.00 tot 15.00 uur. Herhaling op zondag 11, 18 en 25 juli, van 14.00 tot 15.00 uur. Ook kun je de cursus volgen via het Youtubekanaal van Open Rotterdam.
Geen schildersspullen in huis? Dan kun je een schilderskit aanvragen. De eerste 100 schilderskits zijn gratis te verkrijgen via de SKVR of informeer bij Pluspunt, via email of 010 – 467 17 11. En bekijk dit filmpje
 
  
Thuis dansen met Malou!
Marie Louise Gilcher leidt al heel lang ons moderne dansproject Durft te dansen voor 60-plussers. Nu we zoveel thuis moeten zitten heeft ze digitale danslessen ontwikkeld: Dansen met Malou. Iedereen kan vanuit huis meedoen. Klik op deze link en je merkt hoe gemakkelijk en plezierig het is.
Wil je de danssessies thuisgestuurd krijgen, dan kun je je via email aanmelden.
We gaan het project een halfjaar uitproberen en zorgen ook voor een paar live momenten. Deelname is gratis.
 
  
Tijdloos talent & de Talentenkaravaan
Bijna of net met pensioen en altijd al je talenten willen ontdekken en inzetten? Stap dan in bij de Talentenkaravaan en doe een talentenscan. Op vrijdag 17 september komen we van 13.00 tot 16.00 uur naar je toe met een oude schoolbus bij de Nieuwe Nachtegaal, Mezenhof 1 in Charlois.
Ook in Kralingen-Crooswijk, Delfshaven, Feijenoord en Schiebroek komt de Talentenkaravaan langs. Hou de berichten in de gaten.
Voor dit project werken we samen met Stichting Mens Centraal.
Meer informatie vind je hier. Of stuur ons een email 
 
  
Het verhaal van je leven
Het afgelopen half jaar stond ons project Het verhaal van je leven waarbij vrijwilligers levensboeken schrijven voor oudere migranten op een heel laag pitje. Toch konden er een aantal levensboeken worden afgerond. Fragmenten uit de levensboeken zijn te lezen op onze website.  
We zijn nu het project weer voorzichtig aan het opstarten. Oudere migranten die hun levensverhaal op papier willen laten zetten, kunnen zich nog steeds bij ons aanmelden.
Informatie: Willy Hilverda
 
  
Ik ga digitaal, jij ook?
Leuke en interessante dingen vinden op internet met je tablet, laptop of telefoon? Hoe doe ik een spelletje, waar vind ik een lekker recept, waar vind ik leuke muziek of hoe ga ik beeldbellen met mijn (klein)kind? Je leert het allemaal tijdens de gezelligste workshop van Rotterdam. In twee bijeenkomsten krijg je gratis hulp van vrijwilligers en studenten om de weg te leren kennen. We werken met kleine groepen en coronaproof.
Informatie: Heili Bassa 
 
  
Durf te Dansen
Dansen is de leukste manier om soepel en fit te blijven. Je bent iedere maandag van harte welkom bij de lessen moderne dansexpressie van ons Open Dansatelier, van 14.00 tot 15.00 uur in de Bergsingelkerk, Bergsingel 150. In de lessen wordt toegewerkt naar een danspresentatie. Ervaring is niet nodig, trek wel gemakkelijke schoenen en lekker zittende kleding aan. 
Kosten per les € 3,50.
Danseres en choreografe Marie-Louise Gilcher, met jarenlange ervaring als dansdocente, begeleidt de lessen.
Aanmelden: Heili Bassa
 
  
Jaarverslag 2020
Het jaar 2020 werd heel anders dan verwacht. Ondanks de coronacrisis hebben we nog vele projecten kunnen uitvoeren, vaak op gepaste afstand. Je vindt ons jaarverslag hier.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Volg ons op Facebook
Wil je meer foto's zien van onze projecten? Volg ons dan op Facebook en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Zit je nog niet op Facebook en wil je dat wel? Kom dan eens bij ons langs. We helpen je graag op weg.
 
 
 
 
  
ANBI-status
Pluspunt heeft een ANBI-status. Wilt u als particulier onze organisatie of een van onze projecten financieel steunen, dan kan dat. Meer informatie vindt u hier.
Informatie: Heili Bassa
 
 
 
Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u ons dat laten weten door een email te sturen naar info@pluspuntrotterdam.nl.