2020 var ett märkligt år som lämnade få opåverkade och inte minst gäller detta för människor som sysslar med musik. När hela världen tycktes vara vänd upp och ner lyckades Spunsugar ändå finna tröst och ett andrum där de istället kunde fokusera på vad de är bäst på: att göra musik. Och det gjorde de sannerligen! I oktober 2020 släpptes deras hyllade debutalbum "Drive-Through Chapel". Redan nu är trion tillbaka med den fristående singeln "(You Never) Turn Around" och bevisar ännu en gång att de är ett av de mest lovande banden just nu.
 
Artist: Spunsugar
Titel: (You Never) Turn Around
Format: Singel
Releasedatum: Ute nu
Skivbolag: Adrian Recordings
Musik: Cordelia Moreau, Elin Ramstedt & Felix Sjöström
Text: Cordelia Moreau
Producerad av Joakim Lindberg och Martin Nilsson
 
Spotify: https://open.spotify.com/album/3pieQnvpiORi4jG2SZtfF1?si=6vpqdo7bSVex53zj20pxpg
iTunes: https://music.apple.com/se/album/you-never-turn-around-single/1545615564
MP3: https://www.dropbox.com/s/cpkaf5zhpr9ciu1/01%20You%20Never%20Turn%20Around.mp3?dl=0
 
Omslag av Adèle Tornberg: https://www.dropbox.com/s/8v5eqdaaj9bqlnv/SpunsugerYouNeverTurnAround.jpg?dl=0
 
Av Independents Roisin O’Connor har de jämförts med Joy Division, Duran Duran och The Cure. Vissa andra skulle snarare hävda Curve, Swervedriver eller Ringo Deathstarr. Själva beskriver de sig som ett alternativt rockband som vill vara ett shoegazeband men som snarare låter som ett metalband som gör covers av poplåtar. Oavsett vilket råder det inga tvivel om att Spunsugars musik lämnar få oberörda när de fortsätter utmana gränserna för vad dagens gitarrdrivna post-punk kan vara.
 
"(You Never) Turn Around” är inte med på debutalbumet men sitter i hop väl med det då den är en avslutande del i en låt-trilogi som handlar om att vara i en relation med en emotionellt otillgänglig person (debutalbumets "Time Enough At Last" och "Dial Up Tone" är del 1 och 2). Refrängtexten kommer från ett dimmigt minne från en film eller ett TV-program där någon sa att för att veta om någon är kär i en, ska man se om de vänder sig om efter man sagt hejdå. Make no mistake, det är fortfarande Spunsugar, så det lovas sälta och rock, men den här singeln är popigare, krispigare och drömmigare än tidigare släpp. Den lovar ett starkt intro, groovigare tempo och lite singalong-vänlighet din mormor kanske kan uppskatta. Kanske kommer de anklagas för att ha sålt sin själ, men Spunsugar är inte oroliga, de hälsar att de hade ingen till att börja med. Låten är producerad av Joakim Lindberg, som även producerat debutalbumet och Martin Nilsson, medlem i banden Need For Speed och RA.
 
“Celestial Shoegaze” – The Line Of Best Fit
“Listen out for nods to Joy Division, Duran Duran and The Cure” - The Independent
“The trick to making good shoegaze is getting the blend of sugar and steel exactly right, and that’s something they’ve nailed” - NBHAP
 
Foto: Charlie Wedin
Bilder:  https://www.dropbox.com/sh/jv2gkzvqdfkc5v3/AAD5Fn0oyQ_2Y9gG5d4NsjI9a?dl=0
 
Adrian Recordings
 
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com
 
ALICE BOMAN ALEXANDRA BERGER ANDREAS TILLIANDER BITCH HAWK BJÖRNS VÄNNER BOEOES KAELSTIGEN DAVID & THE CITIZENS DAVID FRIDLUND DEN SVENSKA TYSTNADEN DMITRY FYODOROV DÖDEN EDDA MAGNASON EMIL JENSEN FAMILJEN HENRIC CLAES HEY ELBOW JONAS LUNDQVIST LAAKSO LATELY LA LA MARCUS CATO MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS MEDBORGARBANDET MF/MB/ OLD POIZON_SW3 PRINTER RA SHARIF SHE’S WILD AGAIN TONIGHT SURF PHILOSOPHIES SVART KATT THE BEAR QUARTET THE FINE ARTS SHOWCASE THIS IS HEAD ULF STURESON VED YAST NEED FOR SPEED BO MEHR BOB HUND SPUNSUGAR JH3 WHOMSOEVER TOI LET