Edda Magnasons självbetitlade debutalbum släpptes så sent som i januari 2010 men redan nu kan vi avslöja planerna för framtiden. Edda Magnasons andra album kommer att ges ut på Adrian Recordings och spelas in och produceras av Christoffer Lundqvist i hans studio på landet. Men vi får vänta rätt länge. Inte förrän nästa år kan vi förvänta oss att albumet kommer ut. Tur då att Edda spelar live för oss under tiden. För att fira Adrian Recordings och Eddas samarbete spelar Edda på Babel i Malmö den 13 maj. Kom och lyssna på framtiden!

Om man ska sammanfatta känslan som genomsyrar Eddas musik är det lekfullhet och äventyrlighet. Det finns en flyhänt fräschör i melodierna som gör att de låter tillgängliga och lättspelade även om de förmodligen skulle upplevas som intrikata ifall en annan musiker skulle ta sig an dem. Eddas musik är en sömlös blandning av jazz, pop, visa och klassiskt. Vissa texter berättar en historia, andra är mer impressionistiska och låter antyda hennes förtjusning för haiku-dikter. Några av styckena är helt instrumentala, ögonblick där hon känner absolut genremässig frihet.

Den estetiskt multibegåvade Edda har också en uppenbar känsla för det visuella. Resultatet kan bland annat avnjutas via de fina, detaljerade illustrationerna som återfinns i CD-häftet på hennes debutalbum. Ibland söta, ofta spännande och liksom förklarande och fantasieggande på en och samma gång. Precis som musiken. Vid konserten på Babel har Edda lovat att bjuda, inte bara på musikaliska upplevelser. Hela lokalen kommer hon smycka på hennes väldigt speciella och fascinerande sätt. Ett smakprov på hennes breda konstnärliga uttryck kan hittas på hennes fina hemsida: eddamagnason.se samt i videon till hennes låt ”Snow”. youtube.com/watch?v=2rHPXgP1zBE

Pressbilder och mer info:
adrianrecordings.com/artist.asp?artist=20

>> Edda Magnason - Support Adam & Alma live på Babel

Facebook
: facebook.com/event.php?eid=116207095071557

VAD
: Edda Magnason & Adam & Alma (Live)
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Torsdag 13 maj klockan 20:00–01:00
ENTRÈ: 65 kr, 45 kr för studenter + 15 kr i förköpsavgift. Förköp på https://secure.tickster.com/Intro.aspx?ERC=K7NVB8CJ1EPBVRX alternativt på Malmö Skivhandel (Storgatan 25) & Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18). 80 kr, 60 kr för studenter i dörren.
ÅLDER: Fri ålder
WWW: eddamagnason.com, myspace.com/eddamagnasonmyspace.com/adamandalma

Magnus Bjerkert
Adrian Recordings
Möllevångsgatan 49D
214 20 Malmö
Sweden
+46 (0)709–20 38 53
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com
www.theswedishmodel.org
The Fine Arts Showcase
Boeoes Kaelstigen 
Andreas Tilliander
The Bear Quartet
Dmitry Fyodorov
Björns vänner
This Is Head
Emil Jensen
Familjen
Cato