22 oktober 2018
 
 Indian summer op de boerderij
Groninger Blaarkop Duurzaam Vlees Boerderij Blog
Nazomer 
We beleven wel een heel bijzondere herfst, na al een bijzondere zomer. Volop zon en warmte, waardoor onze Blaarkop koeien naar alle waarschijnlijkheid nog lekker lang kunnen genieten van het 24/7 buiten zijn. Het gras is nog lang niet op en omdat het mooi droog is, vertrappen de koeien hun voer (= het gras) nog niet. Met een beetje geluk kunnen ze de hele novembermaand buiten blijven. 
Ook hebben we gedurende de zomermaanden en de afgelopen weken, mooi en ruim genoeg kunnen maaien en daarmee voer voor de wintermaanden kunnen binnenhalen. Nog één ronde maaien van een deel van onze percelen, en het maaiseizoen zit er op. 
 
Koeien en kalfjes
Er zijn heel wat kalfjes geboren de afgelopen tijd. Dit gaat bij ons eigenlijk het hele jaar door, omdat wij vooral werken met natuurlijke dekking. We zijn bijzonder trots op onze veestapel, temeer wij heel bewust focussen op raszuiverheid van onze Groninger Blaarkop koeien: om een ras goed in stand te houden en de waardevolle kenmerken van de Blaarkop te waarborgen, is het belangrijk geen/beperkte inmenging van andere runderrassen te hebben. Zo kiezen wij voor duurzaamheid, biodiversiteit en kwaliteit.
 
 
Nieuwe Afhaallocaties
We hebben er twee nieuwe afhaallocaties bij! Amsterdam en Loenen aan de Vecht om precies te zijn. Wat een mooie ontwikkeling. In Amsterdam kun je je bestelling afhalen bij de rederij waar Nadav werkt (Singel 315), hartje centrum en in Loenen aan de Vecht bij cateraar Jan Willem Feitsma (Kleuterstein 3). 
Voor beide nieuwe locaties is zaterdag 10 november de eerste afhaaldag. 
Bestellen? Dit kan gewoon in de webwinkel en kies voor jouw afhaallocatie in het bestelproces.
 
Volgende afhaaldatum
Ook bij ons op de boerderij en in Epe kun je 10 november je bestelde vleespakket(ten) afhalen. Bij ons op de boerderij gaat dat altijd gepaard met een hapje (van eigen vlees natuurlijk) en drankje. Gezelligheid en verbinding staan voorop. Wil je snel je bestelling afhalen en gauw weer verder? Ook dat is geen probleem natuurlijk. In Epe kun je, naast je bestelde vleespakket, nog even blijven winkelen in de boerderijwinkel van Janneke Goudbeek.
 
Ga jij ook voor goed en natuurlijk vlees? Bestellen kan tot 8 november in de webwinkel.
Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.
Tot 10 november! :)
 
Food Professional Day
8 oktober mocht Jessica spreken bij de Food Professional Day in Wageningen, een inspirerende en informatieve dag voor Food Professionals, georganiseerd door de Rijnijssel Vakschool en Wageningen Universiteit. Jessica sprak over de ecologische waarde van natuurvee en -vlees en over waarom juist ook Food Professionals bewuste(re) keuzes zouden moeten maken voor goed en natuurlijk vlees. Je leest er meer over in deze blogpost.
 
 
FOOD100
Wat een eer: Maurits staat voor de tweede keer in de lijst van de 100 voedselveranderaars. Op dinsdagochtend 16 oktober, tijdens een ontbijtsessie werd Maurits uitgeroepen tot één van 100 'gamechangers', op het gebied van voeding. Dit vanwege onze inzet en ambities met onze duurzame natuurboerderij Eytemaheert en vanwege Maurits' politieke inspanningen en successen voor de zeldzame runderrassen en de zoogveesector. Waardevolle erkenning!
 
Pachterscursus Staatsbosbeheer
Wij zijn begonnen met een cursus bedoeld voor pachters van Staatsbosbeheer (meer over onze samenwerking met Staatsbosbeheer vind je in een volgende nieuwsbrief). Drie dagen om meer te leren en praten over het beheer van de natuurlanden, over het vergroten van biodiversiteit en over het ondernemen met een natuurdoel als belangrijke factor. Punten waar wij al vol inzet mee werken, maar waarvan het goed is de kennis altijd te blijven vergroten. 
 
 
Volg ons ook op Social Media
Rechtstreeks van de boer                         Duurzaam kwaliteitsvlees    Grasgevoerd rundvlees