Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijven
Beschrijving: Nico_5075knip.jpg
Nico van Koesveld
06-29082610
Twitter

 

Geachte relatie,

Lekker guur weer buiten, vertrouwd en warm binnen. Mooie tijd om de financiële zaken eens stevig door te nemen. Welke bezuinigingen zijn er volgend jaar door te voeren?

Er is meer mogelijk dan u denkt. De tijden veranderen immers, wapen u er financieel tegen. Met onze hulp zal dat zeker lukken.

Fiscale aangifte Voor particulieren verzorgen wij dit. Zo vangt u twee vliegen in een klap. Controle op uw financiële zaken en gelijk de aangifte geregeld. 

Zie ook de bijgesloten PDF bestanden over hypotheken.

Maakt u al voldoende gebruik van ons?

Welkom bij Van Koesveld

E-mailnieuwsbrief Van Koesveld december 2011

 
Online verzekeren

Vervoer
Auto
Bromfiets
Fiets
Motorfiets
Bestelauto
Vrachtauto

Wonen
Woonhuis
Inboedel
Aansprakelijkheid
Gezinsrechtsbijstand


Vrije tijd
Caravan
Kampeerauto
Pleziervaartuigen
Reis doorlopend

Geldzaken
Huishoudboekje
Sparen
Uitvaart

E-books
Linkedin
Twitteren zakelijk

Wie zijn wij


Uw belastingaangifte verzorgen wij
Op veler verzoek verzorgen wij de belastingaangifte vanaf nu voor alle particulieren. Deze jaarlijkse verplichting kunnen wij snel en zorgeloos voor u regelen. Een voordeel wat de belastingadviseur niet voor u mag verzorgen is dat wij gelijk uw verzekeringen controleren. U heeft de keuze tussen eenmalig tarief van €65 of via een maandelijks bedrag van €5 via het onderhoudsabonnement. Binnenkort leest u er alles over op onze site.

Aanvraag informatie belastingaangifte


Uw zorgverzekering digitaal regelen
Het is weer volop in beweging en per saldo stapt bijna niemand over. Rare markt eigenlijk.
Steeds meer komen internetpartijen met de goedkoopste premie. Diverse sites wijzen u de weg. Hier kunt u vaak uitsluitend digitaal communiceren of via een duur telefoonnummer. Een keuze die bij u kan passen. Wij kunnen hier voor u bemiddelen en dit inregelen zodat overstappen goed geregeld wordt. U betaalt ons hiervoor een vast bemiddelingstarief.

De Amersfoortse
Wij kiezen voor de Amersfoortse zorgverzekering via Amersfoortse berekenen , zeker met een aanvullend basispakket met fysio en tandarts behoort deze tot de voordeligere keuze waarbij alles erg goed geregeld is. Als bonus een bedrag van €250 vrij te besteden. Deze bemiddeling gratis.

Delta Lloyd
Deze aanbieder staat binnenkort via een link op onze site
Delta Lloyd. Of vul de aanvraag hieronder in.

Pro Life
Als u een principiële keuze wilt maken, dan kunt u uitstekend terecht bij Pro Life. Als u lid bent van EO/NPV/PCOB/RD/RMU/Siriz dan gelden voor u de collectiviteittarieven. Basisverzekering vanaf € 78,88 met een eigen risico van  €720. Aanvullend vanaf

€ 4,86. Deze bemiddeling is gratis. Zie verder Pro Life Bel ons, dan helpen wij u verder.

Aanvraag informatie zorgverzekering


Spaarloon, de laatste kans
Met de spaarloonregeling kan een werknemer jaarlijks maximaal € 613 brutoloon netto ontvangen. Het spaarloonbedrag wordt door de werkgever overgemaakt naar een geblokkeerde spaarloonrekening en is in principe pas na vier jaren vrij op te nemen. Als in het reglement opgenomen is dat de gelden ook bij de werkgever gestald mogen worden, kan de werkgever deze inhouden en direct in 2012 aan de werknemer uitbetalen. Dit maakt deelnemen op het laatste moment mogelijk. Deze beslissing ligt bij de werkgever.

Met ingang van 2012.
Per 1 januari 2012 vervalt de spaarloonregeling. Op basis van de huidige stand van zaken kan het tegoed op de spaarloonrekening dan direct worden opgenomen. Tip. Het is dus mogelijk om eind december 2011 spaarloon te storten en dat begin januari 2012 weer op te nemen, zonder enige belastingheffing. Dat kan een belastingbesparing opleveren van ruim € 300. Bijkomend voordeel kan zijn dat het saldo van de spaarloonrekening op 1 januari 2012 niet tot het belastbare box 3-vermogen behoort en dat het toetsingsinkomen voor de diverse toeslagen wordt verlaagd.

Wat zijn de voorwaarden?
Allereerst moet de werkgever een spaarloonregeling kennen die schriftelijk is vastgelegd. Heeft u die niet, dan kunt u deze eventueel nog invoeren. Deze regeling moet in beginsel openstaan voor 3/4 van het personeel. Om deel te kunnen nemen, moet u al op 1 januari 2011 de loonheffingskorting bij de werknemer hebben toegepast en mag de werknemer in 2011 niet deelnemen aan de levensloopregeling.
Let op. Indien u als directeur-grootaandeelhouder (samen met uw partner) de enige werknemer bent van uw BV, dan kunt u niet deelnemen aan een spaarloonregeling, als u samen met uw partner en/of kinderen meer dan 1/3 van de aandelen in de BV bezit.

Spaarloon -> lijfrentepolis. Als u spaarloon heeft gekoppeld aan een lijfrentepolis, dan heeft u dubbel fiscaal voordeel genoten. In 2012 gaat de betaling verder vanuit het salaris. U heeft dan eenmaal fiscaal voordeel. Stoppen is vaak onverstandig. Doel is immers om een bedrag als aanvulling op het pensioen te regelen. Privé doorgaan met maandelijkse betalingen is vaak het beste. Het blijft een lastig onderwerp. Opnemen kan alleen met een fiscale boete van totaal 72% . De wetgever wil dit dus eigenlijk niet toestaan en heeft zo beschermende maatregelen getroffen.
Toelichting lezen.


Bereken uw jaarruimte voor lijfrente
Via deze link kunt u zelf uw jaarruimte, uw jaarlijks spaarbedrag voor aanvullend pensioen, de lijfrentepremie berekenen. Voorwaarde voor aftrek is dat u een pensioengat heeft. Fiscaal gezien heeft u vaak ruimschoots de mogelijkheid om een lijfrente privé voort te zetten. De inleg is dan nog steeds fiscaal aftrekbaar. Komt u er niet uit? Voor € 20 doen wij het voor u. Bij totaalrelaties of met onderhoudsabonnement is dit gratis.


Wist u dat?
U bij ons een keuze heeft tussen provisie in de verzekeringspremie en vast abonnementstarief? Veel verrichtingen zoals hypotheekadvies of eenmalige verzekeringen gaan al op een vast tarief.

Onderverzekering nadelig is bij schade-uitkering? Als je iets verzekerd voor

€ 100.000 terwijl de waarde € 200.000 is, dan krijg je bij schade slechts de helft uitgekeerd, ook als de schade maar klein is. Voorkom altijd onderverzekering. Hoe? Door overleg met ons als uw adviseur.

Lijfrente uitkeren?
Loopt u lijfrente af? Dan is het goed om eerst advies in te winnen wat de mogelijkheden zijn. Er is meer mogelijk dan uitkeren alleen. Hiermee voorkomt u onnodige belastingen.


Lijfrentepremie vóór 31 december 2011 betalen!
In het verleden was het mogelijk om lijfrentepremies die in de eerste drie maanden na afloop van een jaar werden betaald, nog in het voorafgaande jaar af te trekken. Met ingang van dit jaar is dat niet meer mogelijk. Het is dan ook belangrijk dat u de lijfrentepremies die u bij uw belastingaangifte over 2011 als aftrekpost wilt opvoeren, ook daadwerkelijk in 2011 heeft betaald. 


Blog-onderwerpen
Vacature HBO accountmanager verzekeringen
Project Social Media HU bij Van Koesveld
Bezinnen op de "financiële" toekomst, aanpassen is overleven  
Ipad2, tijdwinst of fun? Aankoopervaring.  

Een Google + beoordeling wordt bijzonder op prijs gesteld. Deze ziet u boven elk onderwerp. Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe onderwerpen abonneer u dan op onze blog. Dit kan eenvoudig via het achterlaten van uw e-mailadres op het blog.


Maakt u al voldoende gebruik van uw financieel adviseur?

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl -- Twitter - Linkedin