Nieuwsbrief
 editie december 2017
Het is al weer bijna 3 maanden geleden dat jullie langs de singels en door de binnenstad van De Parel van het Zuiden liepen tijdens de 32e editie van de Bredase Singelloop. Een geweldige editie waar we met deze nieuwsbrief nog even op terugblikken.
 
Wat hebben we dit keer voor je? In deze Nieuwsbrief:
  • De beste wensen namens het bestuur
  • Een glijbaan voor de kids van Visio
  • Bringing back memories: de foto's van Singelloop 2017
  • Goede Doel 2016: vernieuwende inzichten uit onderzoek Koppie-Au
  • Sneller op de hoogte van alle nieuwtjes? Volg ons op social media!
We wensen je natuurlijk weer veel leesplezier toe. Heb je tips of suggesties?
Laat het ons weten via communicatie@bredasesingelloop.nl.

Hartelijk bedankt aan jouw bijdrage aan de Bredase Singelloop 2017.

We wensen alle lopers, vrijwilligers, sponsoren, partners & fans

een voorspoedig, gezond en goed lopend 2018 toe!

 

Tot ziens op zondag 7 oktober 2018

 
Bestuur Stichting de Bredase Singelloop
 

Een glijbaan voor de kids van Visio.
 
We liepen dit jaar gezamenlijk voor Koninklijke Visio Onderwijs Breda, het goede doel 2017. Begin december was het tijd voor de uitreiking van de cheques aan Visio in het kantoor van hoofdsponsor AMGEN.
En wat een resultaat!
 
De deelnemers aan de Singelloop dragen automatisch 25 cent van hun inschrijfgeld af aan het goede doel. Daarnaast hebben de inschrijvers de mogelijkheid om een extra donatie te doen aan het goede doel.
 
De deelnemers van de Bredase Singelloop doneerden in totaal ruim 6.000 euro. AMGEN droeg voor iedere gefinishte loper nog eens 10 cent bij wat het totaal bracht op een eindtotaal van € 7.679,-.  
 
Met dit bedrag wordt binnenkort een speciale waterglijbaan op maat gemaakt voor de leerlingen van Visio. Het gedroomde doel is daarmee dus bereikt! Medio 2018 zullen we verslag doen van de officiële opening.
 
Kijk voor een verslag van de uitreiking op de site!

Bringing back memories: de foto's! 
 
Heb jij ook zo genoten van de Singelloop 2017? Prachtig weer, veel lopers en tienduizenden supporters langs de kant. Herinner je de brandweermannen nog, de kids en begeleiders van Visio, Erben Wennemars als hardlopende BN-er, bandjes en orkesten, de vele kinderen in de Familieloop? Te veel om op te noemen!
 
Haal de herinneringen aan de 32e editie nog even terug en kijk nog eens rustig door de vele foto's op onze site. Zie je een gave foto en wil je die delen? Dat kan natuurlijk. Vergeet je niet om ons te taggen!
 
Veel plezier!

Vernieuwende inzichten door onderzoek Koppie-Au
 
Het Goede Doel 2016 was Stichting Koppie-Au, het platform voor onderzoek naar herentumoren bij kinderen. Half december kregen we bericht van Johannes Schakel, initiatiefnemer van Koppie-Au, over de resultaten van de donatie 
 
Jaarlijks krijgen in Nederland circa 120 kinderen de diagnose hersentumor te horen. Dit is na leukemie de meest voorkomende vorm van kinderkanker. Toch wordt er (nog) zeer weinig onderzoek naar hersentumoren bij kinderen gedaan. Hier wil stichting Koppie-Au verandering in brengen. Door kleine innovatieve onderzoeken te financieren proberen zij nieuwe inzichten te krijgen in oorzaak en bestrijding van de tumoren.
 
Het geld wat door de deelnemers van de Bredase Singelloop 2016 bijeengebracht werd is besteed aan wetenschappelijk onderzoek. En dit onderzoek is onlangs gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift OncoImmunology en heeft geleid tot nieuwe inzichten in de behandeling!

Sneller op de hoogte van alle nieuwtjes?
 
Leuk zo'n Nieuwsbrief, toch? Maar misschien wil je liever wat sneller op de hoogte zijn van de actualiteit rond de Singelloop. Dan is het slim om ons ook te volgen via social media!
 
Blijf op de hoogte van nieuwtjes, extra activiteiten én praktische informatie voor deelnemers en supporters van #SingelloopBreda via onze social media kanalen. Volg de Bredase Singelloop op FacebookTwitter,  
PinterestInstagram of connect met zakelijke lopers op onze LinkedIn pagina.
 
We hopen je ook daar snel te mogen ontmoeten!

Onze partners: