Quote
Week 12
Jaar 2014
 
 
Sommige mensen klagen omdat rozen doornen hebben.
Ik ben dankbaar omdat doornen rozen dragen. 
 
 
 
 
Soms slaag je er als leidinggevende niet in om ondanks al je goede bedoelingen een doelstelling te bereiken of een probleemsituatie op te lossen. Het ogenblik is dan misschien gekomen om even stil te staan. Stil te staan om kritisch na te denken of je misschien niet steeds dezelfde dingen blijft doen en andere resultaten verwacht. Volgens Albert Einstein is het volslagen gek om zo te handelen.

Het zijn niet noodzakelijk altijd 'de anderen' die stokken in de wielen steken. Je zou zelf ook een ander pad kunnen bewandelen om de dingen anders te leren zien en er anders mee om te gaan. Overleg met collega's, een boek lezen, supervisie vragen, een coach zoeken, nieuwe competenties verwerven... zijn verschillende methodes die kunnen leiden tot het verkrijgen van nieuwe inzichten.

En een nieuw inzicht kan je helpen om toch succesvol te zijn. Want, om Einstein nogmaals te citeren, “problemen kunnen we niet oplossen binnen hetzelfde niveau van denken waarop ze werden gecreëerd.”

Klik voor je plezier en als ontspanning ook even op de foto hierboven als je je algemene kennis m.b.t. de resultaten van het kritisch doordenken van Albert Einstein wilt verruimen.
 
Ik ben ervan overtuigd dat je na deze lectuur inziet dat de situaties waarmee jij als leidinggevende te maken krijgt, een stuk gemakkelijker te doorgronden zijn. De enige voorwaarde hiervoor is om ze eens op een andere manier te benaderen dan je gewoonlijk doet.
 
 
P.S.: Heb je ook een citaat dat je graag zou willen behandeld zien? Laat het ons weten. Wij zoeken dan voor een interessante bedenking of toepassing ter illustratie.
 
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.