Nieuwsbrief MOTORWERK november  2011
Ook in de winter bent u van harte welkom!
Het lang aanhoudende en schitterende herfstweer - tenminste in "oos sjoen Limburg" - loopt nu echt op zijn einde. Daarna zal de winter beslist wel toeslaan.
 
MOTORWERK zal in de komende feestmaand geen Buyers Meeting organiseren, maar noteert u alvast de datum: op zaterdag 21 januari 2012 is er weer een Buyers Meeting.
 
Niettemin, u bent altijd van harte welkom! Maakt u dan s.v.p. wel even een afspraak zodat we e.e.a. onderling kunnen afstemmen.

Bestel nu een Chang Jiang 750 en profiteer!
De komende winterperiode biedt een prima gelegenheid om uw afgeleverde CJ750 keurig in orde te maken voor de kentekenkeuring. Op die manier kunt u zodra het weer lente wordt genieten van uw nieuwe oldtimer!
 
Maar, dan moet u wel binnenkort bestellen. En daarvoor zijn nog meer goede redenen.
 
Zoals u bijna dagelijks in de krant kunt lezen stijgen de prijzen in China op allerlei gebieden snel. In de laatste twintig jaar is het prijspeil in China met ca. 800% gestegen. De prijzen voor de Chang Jiang 750 kunt u vinden op onze website www.motorwerk.nl en blijven vooralsnog ook in 2012 geldig.
 
Echter, wij verwachten "ergens in" 2012 de volgende prijsverhoging.
 
Als u nu of in de nabije toekomst uw Chang Jiang 750 bij MOTORWERK bestelt, dan profiteert u ook nog op een andere wijze. Vanwege de aanhoudende financiële crisis in diverse delen van de wereld, is er een prijsoorlog in de logistiek uitgebroken. Onze transportprijzen zijn daarom gedaald. Het zijn geen enorme bedragen, maar interesant genoeg om even mee te nemen!
 
Testritten Jialing verlopen prima
Natuurlijk zijn wij van MOTORWERK een tikkeltje bevooroordeeld...., maar toch durven we tegen het einde van onze testperiode al ons globale oordeel te geven: de Jialing JH600 solo en de Jialing JH600B bevallen ons uitstekend!
 
Ten eerste de zaken waarvan we vinden dat daar nog wat aan verbeterd kan worden. De knipper-licht-indicatorlampjes in het dashboard zijn wat zwak. In de zon zijn ze amper te zien. Er is ook een audio-signaal (klik), maar met helm op en windgeruis hoor je die amper. Beide versies hebben een instelbare zithoogte, doordat de centrale veerpoot in hoogte instelbaar is. En die heb je nodig ook. Wij zijn aan de lange kant, maar zelfs wij kwamen met de hoge fabrieksafstelling van de solo maar moeilijk met de voeten aan de grond. Met de tweede, lagere instelling is de zithoogte op de solo wel goed. De benzine-voorraad in de tank wordt in het display mooi aangegeven met een balkjesgrafiek. Maar, als je dan bij het laatste balkje bent aangekomen, dan wordt de zaak wat onnauwkeuriger. Daarentegen heb je nog 3 ltr. benzine als het gele tanksignaal aanspringt. En dat is meer dan 75 km op de solo!
 
Voor de rest: alleen maar lof. Een solo- en zijspanmotor verschillen natuurlijk behoorlijk, dus maken we hier en daar het nodige onderscheid.
 
Wegligging en remmen
Het beste aan de solomotor vinden wij de wegligging. Strak en stabiel op de lange stukken, de beruchte onderbroken middenstrepen introduceren geen enkele onrust. In de bochten volgt de motor strak de gekozen lijn en hinderlijk over- of onderstuur hebben we niet gemerkt.
 
De zijspancombinatie ligt al even strak op de weg. Waarbij de servo-besturing van het zijspanwiel zorgt voor vrijwel moeiteloos rechtuit- of bochtenwerk.
 
De remmen zijn gewoon goed. Licht te bedienen en goed te doseren. Voor het zijspan geldt een gescheiden remsysteem. Een systeem vanuit de voorrem bedient voorrem en een remzadel van het zijspanwiel en een zelfde systeem vanuit de achterrem bedient een tweede remzadel in het zijspanwiel. Er kan dus één systeem uitvallen en dan nog heb je remvermogen op motor en zijspan.
 
Ook op onverharde weg geldt voor beide versies een prima rijgedrag. De flinke noppenbanden van het zijspan zorgen voor goede tractie in rul zand, terwijl de solo met gewone wegbanden toch prima over rulle stenen e.d. te sturen valt. Gas er op, zo nu en dan op de steunen staan en de motor loopt daar waar je naar toe stuurt.
 
Motor en versnellingsbak
Beide versies schakelen boterzacht, al is het zoeken van de vrijstand bij de solo vanuit de 1e of 2e even wennen.
 
Het motorblok begint vanaf ca. 3.000 rpm mooi strak te lopen, daaronder merk je goed dat een zware éénpitter aan het werk is. De balansas is goed uitgevoerd, in het toerenbereik dat tijdens inrijden is toegestaan (tot ca. 5.000 rpm) is er geen trilling voelbaar.
 
Omdat beide motoren nu met ca. 1.600 km bijna ingereden zijn, heeft uw verslaggever gisteren na het laatste rondje Zuid-Limburg in een strak blauwe lucht en de late novemberzon, een stuk snelweg gereden met 110 km/u (dat zijn dik 5.000 rpm bij de solo) en een rustig gezoem is alles dat je hoort.
 
Ergonomie en verbruik
De zit lijkt veel op andere moderne all-road fietsen. Tamelijk hoog voor een prima verkeersoverzicht, strak rechtop zittend en met een breed stuur kun je lange stukken rijden zonder verlies aan zitcomfort. De bedienings-elementen zitten goed en al snel weet je blind de diverse knopjes te bedienen.
 
Een ander sterk punt is het verbruik tijdens de testperiode. Beter dan 1 op 20 bij de zijspanversie is al goed, maar de solo schiet met meer dan 1 op 25 de zuinigheidsvogel af. Dat is met de huidige brandstofprijzen een waardevol gebruiksvoordeel.
 
Samenvattend: waarom met méér dan 40 pk willen rijden? Vinnig, snel op toeren en met een uitstekende wegligging kun je met deze motoren in het huidige verkeer uitstekend meekomen en off-road is de motor net zo goed in zijn element.
 
Prijsstelling
De Jialing JH600 solo kost € 6.443,- in Nederland en € 5.750,- in België. De Jialing JH600B zijspanversie kost € 8.875,- in Nederland.
 
Royal Enfield 350 als refurbished oldtimer? Uw mening graag!
Zoals u op onze website kunt nalezen zijn de door ons geleverde Chang Jiang 750, door de fabriek vernieuwde zijspanmotoren met frames van 1958 tot 1966. Daarmee worden deze motoren in Nederland belastingvrij als oldtimer gekentekend en verzekerd.
 
In India heeft men klaarblijkelijk hetzelfde idee gehad.
 
Zoals bekend mag worden verondersteld wordt in India sinds 1955 de Engelse Royal Enfield 350 Bullet gebouwd. Inmiddels heeft de fabriek in Chennai (vroeger Madras) een moeilijke periode uit de 90-er jaren doorstaan en is fiks aan het vernieuwen. In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw zijn hier heel erg veel Royal Enfield 350 Bullets gebouwd in een uitstekende kwaliteit.
 
De meesten daarvan zijn er nog. En, u raadt het al, het boven geschetste "refurbished" idee is ook in India ontstaan.
 
Door toeval hebben wij een bedrijf in New Delhi gevonden dat al een aantal jaren de Royal Enfield 350 Bullet motoren gemaakt tussen 1968 en 1978 inkoopt, stript, opnieuw opbouwt, verchroomt en spuit en als refurbished oldtimer incl. alle originele papieren (kenteken, export-vergunning e.d.) aan MOTORWERK aanbiedt.
 
Wat vindt U hiervan? (u kunt iets winnen!)
MOTORWERK wil niet weer een compleet markt-onderzoek starten, maar uw mening wordt erg op prijs gesteld!
 
Wij kunnen een volledig vernieuwde Royal Enfield 350 Bullet (bj. 1968 t/m 1978) aanbieden voor ergens tussen € 3.700 en € 3.900 op basis van ons Motorcycle Factory Outlet systeem.
 
Als u ons antwoord geeft op de volgende vragen, dan kunt u een 5 ltr. verpakking minerale olie, SAE 15W40, SF grade in de verloting onder de antwoordgevers winnen!
 
Vragen: Wat vindt u van deze mogelijkheid om deze kant en klare oldtimer éénpitter te kunnen aanschaffen? Wat vindt u van de prijsstelling?
 
Antwoord: geef uw antwoorden per e-mail aan info@motorwerk.nl (alleen zinvolle antwoorden op beide vragen doen mee in de loterij!) U kunt uw antwoorden tot en met 15.12.2011 insturen om mee te kunnen doen aan de loterij.

Aankondiging Chang Jiang kampeerweekend 3, 4 en 5 mei 2012
In samenwerking met de UDCN en de VMC-U/D in België wordt een groots weekend voor alle liefhebbers van Chang Jiang 750, Ural en Dnepr (zijspan)-motoren onder auspiciën van de UDCN georganiseerd. MOTORWERK zorgt daarbij voor de ritten en de routes door de heuvels van Zuid-Limburg.
 
Verdere details volgen in komende Nieuwsbrieven, maar noteert u al even plaats en datum:
3, 4 en 5 mei 2012, Camping De Bosrand, St.-Geertruid.
 
Agenda MOTORWERK 2012
 
15 december 2011     Sluiting RE 350 loterij
 
21 januari 2012            Buyers Meeting
 
31 maart 2012           MotorMarkt Hardenberg
 
3, 4 en 5 mei 2012      Chang Jiang 750 weekend
 
Heeft u vragen? info@motorwerk.nl
 
Inhoud
Ook in de winter bent u welkom

Bestel nu een CJ750 en profiteer!

Testritten Jialing verlopen prima

Royal Enfield 350 als refurbished oldtimer? Uw mening graag!

Aankondiging Chang Jiang kampeer-weekend op 3, 4 en 5 mei 2012
 
Agenda 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
Chang Jiang 750 M1M
Extended Classic
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jialing JH600 en JH600B tests
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Royal Enfield 350 Bullet
(1968 t/m 1978, refurbished)


 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl