NIEUWSBRIEF Opleidingscentrum Breincentrum® 2017-02
Wat is Breincentrum? Breincentrum is gespecialiseerd in opleidingen voor leerkrachten. Breincentrum biedt de ingrediënten voor een goede ontwikkeling voor een kind. Wij bieden een brede scholing op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen.
Voor een filmpje van onze werkwijze klik hier:
 
Aankomende cursussen:
- Jamara Rekencoach 09-09-17 in Voorburg
- Visuele screening en training 04 en 18-10-17 in Katwijk
- Jamara Rekencoach 06-10-17 in Limmen
- Visuele screening en training 11 en 27-10-17 in Wijchen
- Start Jaaropleiding 
NLSspecialist 2017
11-10-17 in Wijchen
 
Voor overig aanbod en meer informatie kijk op:
Breincentrum is geregistreerd bij:
 
Volg ons voor het laatste nieuws:
 
Nieuwe kaart /account breincentrum:
Zoals je in de vorige nieuwsbrief hebt kunnen lezen, is er de afgelopen tijd hard gewerkt om een nieuwe kaart te ontwikkelen voor op de website. Je zult hier vandaag of morgen ook een e-mail over ontvangen met daarin je gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen en je gegevens aan te kunnen passen op www.breincentrum.com.
Heb je dit dit jaar al een cursus via Breincentrum geboekt, of gevolgd, dan is je account al actief en hoeft je niets anders te doen, dan je gegevens te controleren.
 
Wij zullen uiteraard je specialismen bijhouden en koppelen aan je account, zodat je met al je specialismen zichtbaar bent op de kaart, echter ben je zelf verantwoordelijk voor de juiste contactgegevens
 
Uiteraard dien je bij toekomstige inschrijvingen voor cursussen/modules ook weer dezelfde inloggegevens te gebruiken als waarmee je op de kaart staat. Op die manier voorkom je dat dubbel op de kaart komt te staan.
 
Mocht je er niet uitkomen, dan kun je hier een handleiding downloaden: Handleiding inloggen
Nieuwe CNLS Jamara Negensprongmat:

Met de overname van de opleidingen van CNSL, hebben we besloten om ook de Jamara negensprong matten van een nieuw jasje te voorzien. Deze zijn steviger dan de oude en momenteel alleen nog te bestellen via onze webwinkel: www.breincentrum.com/shop.
 
Na 1 januari 2018 zijn de oude matten niet meer te bestellen via leerhulpmiddelen.nl.
 
Jaaropleiding NLSspecialist:
 
Er staan momenteel 2 nieuwe jaaropleidingen tot NLSspecialist gepland: De eerste start 11 oktober 2017 en de tweede start 15 januari 2018.
 
Tijdens de jaaropleiding tot NLSspecialist (Nieuwe LeerStrategieën) leer je welke ingrediënten er nodig zijn voor het leggen van een goed fundament voor de ontwikkeling van een kind.
Deze brede opleiding brengt dwarsverbanden aan tussen de ontwikkeling van het kind en leer- en gedragsproblemen. Geleerd wordt hoe het één in relatie staat tot het ander en wat er praktisch gedaan kan worden om de ontwikkeling zo te veranderen dat daarmee ook de leer- en
gedragsproblemen verdwijnen.
 
Vanuit de bouwstenen van de kinderontwikkeling (reflexen) wordt de ontwikkeling van het zien, horen, voelen, kortom de hele sensomotoriek in verband gebracht met leer-, ontwikkelings- en gedragsproblemen.
 
Via een uitgebreide diagnostiek leert de student een praktisch handelingsplan opstellen en uitvoeren. Als een rode draad lopen vaardigheden uit de ontwikkelingspychologie,
optologie, reflexintegratietherapie, motorische remedial teaching, sensorische integratie en breinstimuleringmethoden door deze aanpak.
 
Na het volgen van deze opleiding kun je als leerkracht, coach, RT’er, intern begeleider, logopedist of orthopedagoog zelf aan de slag om het kind weer in balans te krijgen
 
Ben je geïnteresseerd? Kijk dan even op: 
www.breincentrum.com onder het kopje: “all courses”.
En schrijf je direct in!
Je kunt de modules van de jaaropleiding ook los volgen. Heb je al modules gevolgd van CNLS-Breincentrum, neem dan voor een korting contact op met fleur@breincentrum.com

Dank jullie wel voor jullie aandacht,
 
Met vriendelijke groet,
 
Fleur Giesen
Opleidingscentrum Breincentrum®
Breincentrum, Zuiderpoort 56, 6605 HN  WIJCHEN, www.breincentrum.com