Idag för exakt 20 år sedan släpptes David & the Citizens andra EP "I’ve Been Floating Upstream” på CD. Idag släpps den igen, återutgiven på gul vinyl tillsammans med bandets första EP. Bandet hade vid den tillpunkten redan börjat göra visst väsen av sig. De hade bildats några år tidigare av låtskrivaren och sångaren David Fridlund och hade nu funnit sin slutgiltiga form. Då Jenny Wilson och Karl-Jonas Winqvist lämnade för att fokusera på projektet First Floor Power anslöt sig Conny Fridh, Magnus Bjerkert och Alexander Madsen till de kvarvarande medlemmarna David och Mikael Carlsson. De kommande sex åren turnerade bandet i varenda stad och festival i Norden samt en rad länder främst i Europa. Denna euforiska era formade bandmedlemmarna, men även en publik och gemenskap som på ett sätt inte existerar längre.
 
Artist: David & the Citizens
Titel: Beppe + I’ve Been Floating Upstream
Produkt: Fullängds gatefold vinyl 12" med "Beppe" på A-sida och "I’ve Been Floating Upstream" på B-sida. Tryckt på gul vinyl.
Label: Adrian Recordings
Släppdatum: 14 juni
Katalognummer: ar12” 351
Begränsad upplaga: 300
 
Köp och stöd din lokala skivbutik eller handla direkt av Adrian Recordings här: https://adrian-recordings.myshopify.com/products/david-the-citizens-beppe-i-ve-been-floating-upstream
 
Bli lite nostalgisk här:
https://www.instagram.com/p/CPiQVktpRrW/?utm_source=ig_web_copy_link
 
Första EP:n var självbetitlad men har blivit känd som ”Beppe” då den föreställer en målning, av David, på Davids katt Beppe. Denna återutgivning innehåller både den första och andra EP:n, i helhet, och släpps nu för första gången på vinyl.
 

A:
    1. Now She Sleeps in a Box in the Good Soil of Denmark
    2. Summer in No-man’s-land
    3. Family Gathering
    4. Brother
 

 
B:
    1. I’ve Been Floating Upstream Since We Parted
    2. Paulie (It’s the Work of Evil Minds)
    3. Made of Words
    4. Showing the Apartment
    5. Your Cool Entrance
 
”20 år låter som en lång tid. Men i verkligheten blinkar du bara till och vaknar upp i ett annat liv. Det är åtminstone så det känns nu när jag ser tillbaka på de här inspelningarna. 20 år sedan...redan?
 
När jag tänker på den tiden känner jag en enorm stolthet. Vår första EP, den med katten, känd som ”Beppe", var ett stort känslomässigt utlopp för mig. Låtarna var nära sammankopplade med mitt förhållande till min mamma och bror. Jag minns att jag satt i mitt vardagsrum när jag fick min första kopia av den. Jag öppnade och stängde den om och om igen, tog ut CD-skivan och läste låttexterna trots att jag själv skrivit dem. Jag minns hur glad jag var över att vi faktiskt hade spelat in en EP. En dröm blev sann. Jag hade spelat, drömt, och gråtit ut låtarna så många gånger. Helt plötsligt fanns det inspelat! Overkligt.
 
Jag var stolt över EP:n då och jag är fortfarande jävligt stolt. Jag skapade den och spelade den tillsammans med bandet, vi svettades ut den på scen och körde tusentals mil med den. Vi spelade för kids i vår ålder, yngre och äldre. Alla verkade älska den. Det var konstigt och helt magiskt! Jag minns när vi spelade in ”Your Cool Entrance” inför den andra EP:n. Hur nervös Sara var över att sjunga med mig och hur vackert resultatet blev. Jag minns när vi spelade in ”Now She Sleeps...” i Tambourine Studios. Ljuva nostalgi!
 
Jag är väldigt glad att vinylnyutgåvan faktiskt blev av och jag hoppas att du gillar att lyssna på den, oavsett om det är för första gången eller bara den första gången på 20 år."

- David Fridlund, Santa Fe, New Mexico 2021
 
Pressbilder: http://adrianrecordings.com/artists/david-the-citizens/
 
Missa inte heller att David börjat göra och släppa ny musik igen. 
Lyssna och supporta här: https://citizensbandorchestra.bandcamp.com

Adrian Recordings
 
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com
 
ALICE BOMAN ALEXANDRA BERGER ANDREAS TILLIANDER BITCH HAWK BJÖRNS VÄNNER BOEOES KAELSTIGEN DAVID & THE CITIZENS DAVID FRIDLUND DEN SVENSKA TYSTNADEN DMITRY FYODOROV DÖDEN EDDA MAGNASON EMIL JENSEN FAMILJEN HENRIC CLAES HEY ELBOW JONAS LUNDQVIST LAAKSO LATELY LA LA MARCUS CATO MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS MEDBORGARBANDET MF/MB/ OLD POIZON_SW3 PRINTER RA SHARIF SHE’S WILD AGAIN TONIGHT SURF PHILOSOPHIES SVART KATT THE BEAR QUARTET THE FINE ARTS SHOWCASE THIS IS HEAD ULF STURESON VED YAST NEED FOR SPEED BO MEHR BOB HUND SPUNSUGAR JH3 WHOMSOEVER TOI LET