Hieronder vind je een bericht dat je kan interesseren op jouw weg naar zelfontwikkeling en persoonlijke groei. CHANGE ondersteunt dit initiatief graag. Samen kiezen we voor verandering. Together we CHANGE the world!

Beste ,
 
‘Het doet er eigenlijk niet toe’…
Dat is de ‘conclusie’ waar ik telkens opnieuw op uitkom wanneer ik me afvraag wat nu waar of niet waar is van de (weergave van de) gebeurtenissen in de wereld.
Ik vraag me wel vaker af wat de ware toedracht of de ware feiten zijn van al wat ons voorgeschoteld en opgedrongen wordt. Meer en meer en telkens opnieuw kom ik erop uit dat dat er in wezen niet toe doet en laat ik het weer los.
Of laat het mij los.
Dat we via media geen objectieve weergave van de gebeurtenissen krijgen, veeleer een verdraaide versie van de realiteit of zelfs een compleet gelogen versie, dat is voor mij intussen glashelder. Dit geldt in mijn ervaring en kijk zowel voor mainstream als ‘alternatieve’ media.
Dat zien, voelen en beseffen is voor mij genoeg momenteel. Ik hoef ‘de waarheid’ niet perse te kennen, weten of zien om verder te kunnen in en met mijn leven. Het niet allemaal hoeven of willen weten voelt als heel bevrijdend.
Daar ligt de essentie niet, noch de sleutel.
De essentie en de sleutel liggen in jezelf.
De gigantische vloed aan (des)informatie op alle fronten en via allerlei kanalen leert me, of doet me concluderen, dat je uiteindelijk alleen maar op jezelf kunt terugvallen. Op wat informatie, gebeurtenissen en ervaringen doen met jou en wat jij daarmee te doen, te zien, te voelen hebt. Daar ligt ook de collectieve uitnodiging. De weg naar binnen. En van daaruit weer naar buiten. Telkens opnieuw.
Ik zie dat velen zichzelf verliezen in het zoeken naar ‘de waarheid’, in het consumeren van teksten, filmpjes, ‘nieuwtjes’. Ook ik voel dat dit verleidelijk is. Ik word echter steeds alerter voor wanneer het genoeg is, wanneer het me niet meer dient, wanneer het meer rooft dan geeft.
Ik zie velen ook wachten op grote gebeurtenissen, op openbaringen, op energie-shifts, … Deze staan zeker te gebeuren en zijn reeds aan het gebeuren, maar dit zal nooit dat wat jij te doen hebt in jouw plaats doen. Dit kan je mogelijks en hooguit ondersteunen in jouw proces, maar je leven leven, dat dien je zelf te doen.
Wanneer ik informatie aan het ‘consumeren’ ben, stel ik me vaak de vraag: wat draagt dit weten-lezen-horen-bekijken bij tot mijn leven en werk? In welke mate draagt het bij aan wat ik hier te doen heb? Het antwoord op deze vraag, dat heel vaak komt via een gevoel, bepaalt of ik verder ga of stop.
We zijn hier in de eerste plaats om ons leven te (be)leven, om te doen wat we te doen hebben. Ook en zeker nu. Durf jezelf ook de vraag stellen of je dit ook werkelijk aan het doen bent.
Leef jij dat wat er door(heen) jou geleefd wil worden?
Een groot hulpmiddel bij het (voelen van het) antwoord op deze vraag ligt voor mij in het af en toe trekken van een kaart. Ik stel een vraag zoals 'Wat is de bedoeling hiervan?', 'Wat heb ik te zien?', 'Wat is mijn rol hierin?', 'Welke inspiratie kan mij nu helpen?' ..., trek een kaart en voel wat de kaart, de tekst of de afbeelding teweeg brengt in mij. Intussen ontwikkelde ik op basis van jarenlange ervaring ook mijn eigen kaartenset onder de vorm van 90 onderwegwijzers. Ze werden ontwikkeld om te weg naar binnen te gaan en van hieruit weer naar buiten. Telkens opnieuw. 90 praktische, toegankelijke, gelaagde onderwegwijzers die werken als een coach in een doosje.
Registreer je via onderstaande link en ontvang alvast 9 onderwegwijzers in je mailbox. Benieuwd welke weg ze jou wijzen...
Je leven is geen zoektocht maar een vindtocht, want je bent in wezen niets kwijt. Het komt er op aan je eigen pad te herinneren. Ontdek deze unieke kaartenset met 90 wegwijzers voor onderweg. Daar waar het leven zich afspeelt.
home.compagnonderoute.be

Graag nog meer onderwegwijzers? Ik gaf vorige week 2 krachtige webinars. Het webinar 'van in de knoop naar uit de knoop' en het webinar 'onderneem je leven'. Je kan deze webinars vol eye-openers en praktische inzichten herbekijken via onderstaande linken.
Boeiende en groeiende onderweg-groet,
Barbele
Het project CHANGE zorgt sinds 2010 voor meer bewustwording in deze wereld van verandering.
 
Gestart als een blad gaat de missie verder via het platform We are the CHANGE.
CHANGERS maken het nieuws. 
CHANGE Mail Change the Word bvba
T +32 (0)475 58 53 62
BTW BE 0825 066 261 – IBAN BE02 7340 2918 0740
mail@changemail.be